Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/10/2009 00:34
Konu Sahibi
quad
Yorumlar
8
Okunma
2736
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

quad

Üye
Üye
 34
 23
 7
 12/10/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 24/05/2011,12:16
Çözüldü 
Arkadaslar,

Veritabaninda kayit girisi formunda malzeme kodunu yazdiktan sonra alt satira gecince otomatik olarak tablodan o kodlu tum malzemelerin adetlerini en alttaki metin kutusuna nasil yazdirabilirim?

Yardimci olurmusunuz..


Ek Dosyalar
.zip   malz.zip(Dosya Boyutu: 15,65 KB / İndirme Sayısı: 16)
quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
CÜ.... AY....
 44
 321
 23
 29/10/2008
91
 İstanbul
 muhasebe
 Ofis 2016 64 Bit
 06/09/2018,10:36
Çözüldü 
formundaki stoktakiadet alanının denetim kaynağına:
=DSum("[adet]";"tablo1";"[kodu]= [kodu]")
yapıştırabilirsin.



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 Dün,08:38
Çözüldü 
Sn. cuneyt, gözünüzden kaçmış olabilir. Bu şekilde daha doğru olur.

Kod:
=DSum("[adet]";"tablo1";"[kodu]='" & [Kodu] & "'")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

quad

Üye
Üye
 34
 23
 7
 12/10/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 24/05/2011,12:16
Çözüldü 
cok tesekkurler..

Peki bu toplama islemini bir kriter daha kullanarak nasil yapabilirim?
DSum("[adet]";"tablo1";"[kodu]='" & [Kodu] & "'") koduna ilave olarak ne yazmam gerekir?
tabloda [bas_tarihi] ve [bitis_tarihi] adli alanlar olsa.
formda kodu, baslangic tarihini ve bitis tarihini girdikten sonra o aralıktaki adetleri toplasa ?


quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 Dün,08:38
Çözüldü 
2 veya daha fazla tabloyu aynı form üzerinden tabii ki kullanabilirsiniz.

Kayıt saydırmak için DCount fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Örneğin;

Kod:
=DCount("*";"tablo1";"[kodu]='" & [Kodu] & "'")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

quad

Üye
Üye
 34
 23
 7
 12/10/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 24/05/2011,12:16
Çözüldü 
çok teşekkürler..


quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Alt Formda Seçilen Kategoriye Göre O Kategoride Bulunan Ürünlerin Süzülmesi 001hacker 2 76 20/09/2018, 23:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Alt Formda Yeni Kayıt Açma notrino 1 117 23/08/2018, 09:46
Son Yorum: notrino
Çözüldü Sürekli Formda Seçili Satırın Renk Değiştirmesi ielmacilar 4 123 19/08/2018, 13:22
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Form İlişkilendirmede Sınırlılık.iki Formda Aynı Veriyi Gösterme. antoryum 17 420 07/08/2018, 08:37
Son Yorum: antoryum
Çözüldü Formda Acilir Pencerede Suzgecler siyahca 13 374 01/08/2018, 18:44
Son Yorum: siyahca

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.