Skip to main content

AccessTr.neT


Formda Arama Yapma

Formda Arama Yapma

#1
-عد  yazdığınızda 2 kayıt bulur, derin arama onay kutusunu işaretlerseniz 1. filtre çalışır ve 14 kayıt bulur. 

-Hocam filtreleri düzenledim yerlerini değiştirdim.(1. ile 2. ) Ama sayı çok olduğundan arama çok yavaş oluyor. Bu yüzden derin aramaya basıldığında sadece 1. filtrenin arayıp ortaya koyduklarını nasıl arayabilirim. ilk yazdığımda mesela 140 netice çıkıyor. 2. filtre sadece bu 140 neticeyi arayamaz mı? 1. filtrenin aradıkları formlardan srg_filtre1 de görüntüleniyor. En baştan hepsini aramak yerine sadece bu formdaki bilgileri aramak mümkün değil mi?  Ayrıca bu aslında tabloda değil srg_filtre1 de arama yapma, başlıktan yanlış anlaşılmasın...
 Teşekkürler... 

 
.rar Arapça Türkçe-sld.rar (Dosya Boyutu: 61,1 KB | İndirme Sayısı: 13)
https://yadi.sk/d/_JouP37v3YdApL


https://yadi.sk/d/06DF7lgxICEJgg
Son Düzenleme: 02/02/2017, 11:24, Düzenleyen: uiakouwr.
Cevapla
#2
Yalnızca 1. filtrenin arayıp bulduklarının çalışmada bulunan onay kutusuna basıldığında 2. filtre tarafından aranması mümkün değil mi?
https://yadi.sk/d/_JouP37v3YdApL


https://yadi.sk/d/06DF7lgxICEJgg
Cevapla
#3
Merhaba, eklediğiniz örnegin düzenlenmiş hali ektedir.


Arama alanına عد yazarsanız 14 kayıt bulur. Derin arama onay kutusunu işaretleyip arama alanına ا yazarsanız, önceki bulunan 14 kayıt içerisinde arama yaparak 11 kayıt bulur.
.rar Arapça Türkçe-sld2.rar (Dosya Boyutu: 63,01 KB | İndirme Sayısı: 21)
Cevapla
#4
Allah razı olsun. Ben de filtre1 de aramasını sağlamaya çalışmıştım. Ama yine 1. filtreyi değil tabloyu en baştan arıyor. Ben yalnızca 1. filtrenin ortaya çıkardıklarını aramasını istiyorum. Arayınca 1. filtre form2 de neticeleri ortaya çıkırıyor. Yalnızca buradakileri arasa da olur. o onay kutucuğuna bastığımda o filtre1 in ekranda aradıklarını 2. filtreye göre tekrar aramasını istiyorum. 1. filtre tablo1 in neticelerini kısa sürede buluyor. 2. filtre ise 10 saniyeden fazla bir sürede buluyor. 2. filtre 1. filtrenin bir kısmı ile aynı olduğu için 1. filtrenin bulduklarını ortaya çıkarması yeterli. Bir de anında arama yerine LostFocus un kullanılması daha iyi çünkü aranan kayıt çok olduğundan sıkıntı çıkıyor... Teşekkürler...
https://yadi.sk/d/_JouP37v3YdApL


https://yadi.sk/d/06DF7lgxICEJgg
Cevapla
#5
2. filtre ile 1.yi aynı yapmışsınız, düzelttim. ony_derinarama için 2 tane kod yazılmış. Ama asıl sıkıntı 2.filtre 1. filtrenin ortaya koyduklarını değil bütün bir tabloyu arıyor. Bir saniyede neticeleri ortaya koyması gerekirken bütün bir tabloyu aradığından arama uzun sürüyor. Nasıl hallolunabilir?
https://yadi.sk/d/_JouP37v3YdApL


https://yadi.sk/d/06DF7lgxICEJgg
Son Düzenleme: 05/02/2017, 20:30, Düzenleyen: uiakouwr.
Cevapla
#6
Merhaba. Arama yaptığında 1. filtreye göre arama yapılıyor. Arama yaptıktan sonra derin arama butonuna tıkladığında 1.filtrenin sonucunu geçici adında yeni tablo olarak aktar.
Alt formun kayıt kaynağındaki sorgunun tablosu geçici tablo olsun.
Bu şekilde 2. filtre sadece geçici tabloda arama yapar.
Ayrıca 2. filtre ile 1. filtrenin neresi aynı, neyi düzelttiniz belirtiniz.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da