Format Fonksiyonu
Tarih
11/07/2009 01:22
Konu Sahibi
serkandiker
Yorumlar
5
Okunma
1656
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
serkandiker
Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
7
06/05/2009
0
Kütahya
Ofis 2003
24/05/2017,11:13
Çözüldü 
Hocam Sorum Bakım Formu İçinde ilkcakisa adlı metin kutusuna aktardığım tarihin yılı kısmını nasıl silebilirim. Format Fonksiyonuyla denedim fakat mevcut formda her hangibir sonuç alamadım.Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.zip   Bakım.zip (Dosya Boyutu: 95,09 KB / İndirme Sayısı: 10)
serkandiker, 06-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Aykay
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın serkandiker;
Örneğinizin hazırlanmış hali ektedir.
Kolaygelsin


Ek Dosyalar
.zip   Bakım_Aykay.zip (Dosya Boyutu: 96,34 KB / İndirme Sayısı: 12)
Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
23/05/2017,21:19
Çözüldü 
Sayın Aykay
Sanırım gözünüzden kaçtı ama sayın diker "Yıl kısmını nasıl silebilirim" demiş. Yani tam tersi

Yukardaki tarihi girdiğiniz "ilkcalistirmatar" metin kutusunun güncelleme sonrasında olay yordamını şu şekilde düzeltiniz:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Private Sub ilkcalistirmatar_AfterUpdate()
Dim a, b, c, d
Dim MyResult, MyDate

metin = ilkcalistirmatar.Value

a = Day(ilkcalistirmatar)
b = Month(ilkcalistirmatar)
c = Format(a, "00")
d = Format(b, "00")

Me.ilkcalkisa = c & "." & d

MyDate = ilkcalistirmatar.Value
MyResult = Format(MyDate, "mm/dd")
ilkcalkisa.Value = MyResult

End Sub


Daha sonra "ilkcalkisa" isimli metin kutusunun tablo ile ilişkisini siliniz. Buradaki verinin tabloya kaydedilmesine gerek yok, çünkü anlık bir veridir. Bu metin kutusu ilşkisiz olsun.
Daha sonra kayıt değiştiğinde de alanın doğru veriyi göstermesi için yukardaki kodları formun "geçerli olduğunda" olayına da yerleştirin.

Kolay gelsin. Yapamazsanız yazın, örnek üzerinde yapayım...

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

serkandiker
Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
7
06/05/2009
0
Kütahya
Ofis 2003
24/05/2017,11:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam yardımınız için çok teşekkür ederim.Sorunu hallettim.Vakit ayırdığınız ve ilginiz için size minettarım...
serkandiker, 06-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
12/05/2017,17:08
Çözüldü 
bence sorun sadece tabloda ilkcakisa adlı alanın tipi metin olarak değiştirilirse
ve formun current olayına da
ilkcalkisa.Value = Format(Me.ilkcalistirmatar, "dd/mm") bu yazılırsa sorun zaten çözülür
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.757
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
23/05/2017,21:19
Çözüldü 
Sponsor Reklam
TeşekkürleR Eşref, Onu da düşündüm ama sanırım beceremedimImg-grin) Ben de bildiğim gibi yaptım. Önce nasıl olsa o kutuda tarih var, formatı ona kullanayım dedim ama kafam karıştı biraz. Ben de böyle yaptım..
Sonuçta en iyi yol bildiğin yoldur di mi?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Dsum fonksiyonu husem 2 102 19/02/2017, 13:43 husem
  SUM fonksiyonu 6246386 1 302 15/03/2016, 12:32 C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü iif fonksiyonu hatası yenginoglu 7 2.138 05/02/2016, 01:05 yenginoglu
Çözüldü sorguda format kullanımı yenginoglu 3 404 18/01/2016, 16:20 ozanakkaya
Çözüldü Form Üzerine Timer Fonksiyonu İle Veri Kontrolü salim.ekiz 12 1.177 21/12/2015, 22:56 salim.ekiz


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status