Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
11/07/2009 01:22
Konu Sahibi
serkandiker
Yorumlar
5
Okunma
1820
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

serkandiker

Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
9
06/05/2009
6
Kütahya
Ofis 2003
11/10/2017,16:44
Çözüldü 
Hocam Sorum Bakım Formu İçinde ilkcakisa adlı metin kutusuna aktardığım tarihin yılı kısmını nasıl silebilirim. Format Fonksiyonuyla denedim fakat mevcut formda her hangibir sonuç alamadım.Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.zip   Bakım.zip (Dosya Boyutu: 95,09 KB / İndirme Sayısı: 10)
serkandiker, 06-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Aykay

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
208
24/11/2008
3
Adana
Ofis 2003
14/10/2013,09:18
Çözüldü 
Sayın serkandiker;
Örneğinizin hazırlanmış hali ektedir.
Kolaygelsin


Ek Dosyalar
.zip   Bakım_Aykay.zip (Dosya Boyutu: 96,34 KB / İndirme Sayısı: 13)
Eğer bir kişi hem akıllı, hem çalışkansa takdir et.
Çalışkan fakat akıllı değilse dikkat et.
Akıllı fakat tembel ise ikaz et.
Hem akılsız, hem tembelse uzaklaşmak için acele et.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,12:18
Çözüldü 
Sayın Aykay
Sanırım gözünüzden kaçtı ama sayın diker "Yıl kısmını nasıl silebilirim" demiş. Yani tam tersi

Yukardaki tarihi girdiğiniz "ilkcalistirmatar" metin kutusunun güncelleme sonrasında olay yordamını şu şekilde düzeltiniz:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Private Sub ilkcalistirmatar_AfterUpdate()
Dim a, b, c, d
Dim MyResult, MyDate

metin = ilkcalistirmatar.Value

a = Day(ilkcalistirmatar)
b = Month(ilkcalistirmatar)
c = Format(a, "00")
d = Format(b, "00")

Me.ilkcalkisa = c & "." & d

MyDate = ilkcalistirmatar.Value
MyResult = Format(MyDate, "mm/dd")
ilkcalkisa.Value = MyResult

End Sub


Daha sonra "ilkcalkisa" isimli metin kutusunun tablo ile ilişkisini siliniz. Buradaki verinin tabloya kaydedilmesine gerek yok, çünkü anlık bir veridir. Bu metin kutusu ilşkisiz olsun.
Daha sonra kayıt değiştiğinde de alanın doğru veriyi göstermesi için yukardaki kodları formun "geçerli olduğunda" olayına da yerleştirin.

Kolay gelsin. Yapamazsanız yazın, örnek üzerinde yapayım...


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

serkandiker

Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
9
06/05/2009
6
Kütahya
Ofis 2003
11/10/2017,16:44
Çözüldü 
Hocam yardımınız için çok teşekkür ederim.Sorunu hallettim.Vakit ayırdığınız ve ilginiz için size minettarım...


serkandiker, 06-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

esrefigit

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
03/08/2017,11:47
Çözüldü 
bence sorun sadece tabloda ilkcakisa adlı alanın tipi metin olarak değiştirilirse
ve formun current olayına da
ilkcalkisa.Value = Format(Me.ilkcalistirmatar, "dd/mm") bu yazılırsa sorun zaten çözülür


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,12:18
Çözüldü 
TeşekkürleR Eşref, Onu da düşündüm ama sanırım beceremedimImg-grin) Ben de bildiğim gibi yaptım. Önce nasıl olsa o kutuda tarih var, formatı ona kullanayım dedim ama kafam karıştı biraz. Ben de böyle yaptım..
Sonuçta en iyi yol bildiğin yoldur di mi?


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Dsum fonksiyonu husem 2 271 19/02/2017, 13:43 husem
Çözüldü SUM fonksiyonu 6246386 1 412 15/03/2016, 12:32 C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü iif fonksiyonu hatası yenginoglu 7 2.431 05/02/2016, 01:05 yenginoglu
Çözüldü sorguda format kullanımı yenginoglu 3 588 18/01/2016, 16:20 ozanakkaya
Çözüldü Form Üzerine Timer Fonksiyonu İle Veri Kontrolü salim.ekiz 12 1.796 21/12/2015, 22:56 salim.ekiz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.