Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
23/07/2009 22:51
Konu Sahibi
mconer
Yorumlar
5
Okunma
1954
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

mconer

Üye
 47
 4
 1
 04/05/2009
0
 Muğla
 
 Ofis XP
 28/05/2012,13:33
Çözüldü 
Arkadaşlar,

Bir formum var ve formdaki bir metin kutusuna odaklandığımda sorgu açılıyor ve istediğm sonucu gösteriyor. Sorun şu ben o gördüğüm sonucu forma giriş yapmak istiyorum.

Şöyle forma müşteri adını ve soyadını girdiğimde başka tabloda kayıtlı yaşını sorgudan buldurup aynı zamanda bu formda farklı bir tabloya kaydetmek istiyorum. Tabiki bu örnek. İlgili alana geldiğimde yaş 32 olarak çıkıyor bende kopyalayıp ilgili alana yapıştırıyorum. Ama benim istediğim bu alana kendisi kayıt olarak girsin. Tembellik işte Ozur

Şimdiden tşk...


mconer, 04-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

tdsharun

Aktif Üye
 37
 778
 27
 06/11/2008
231
 Kütahya
 
 Ofis 2003
 31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Bahsettiğiniz formun Kayıt Kaynağı olan tablo ile bir başka tablodan yaşını alıyor dediğiniz tabloda ortak nokta varsa Dlookup fonksiyonunu kullanarak alabilirsiniz. Bahsettiğiniz bu iki tabloda TC Kimlik No, Personel No, Kişi No vb o tablo için ayırıcı ama iki tablo arasında ortak alan varsa Dlookup fonksiyonunu kullanın. Kodlarda metin kutusunun odaklandığında olayına da Dlookup fonksiyonunu yerleştirin.

Örnek olmadığı için anca bu kadar fikir yürütebildim.

Kolay gelsin...



Kullanici Avatari

mconer

Üye
 47
 4
 1
 04/05/2009
0
 Muğla
 
 Ofis XP
 28/05/2012,13:33
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Dlookup fonksiyonu anlatımınızı inceyeceğim, çözemezsem örneği koyarım.


mconer, 04-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mconer

Üye
 47
 4
 1
 04/05/2009
0
 Muğla
 
 Ofis XP
 28/05/2012,13:33
Çözüldü 
Hocam dediğiniz gibi dlookup ile komut yazdım olmadı, sade programı gönderiyorum, istediğim aktivite no sunu göstermesi ve tabloya kaydetmesi, aktivite no ya geldiğinizde çıkması gereken kot doğru olarak çıkıyor, nerede hata yaptım anlamadım.

Fur

Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Kayıt.rar(Dosya Boyutu: 23,46 KB / İndirme Sayısı: 27)
mconer, 04-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.603
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,17:31
Çözüldü 
Aşağıdaki örnekteki gibi Column ile de yapılabilir.


Ek Dosyalar
.rar   sled_Kayıt.rar(Dosya Boyutu: 22,22 KB / İndirme Sayısı: 45)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

mconer

Üye
 47
 4
 1
 04/05/2009
0
 Muğla
 
 Ofis XP
 28/05/2012,13:33
Çözüldü 
Hocam çok teşekkür ederim, beni büyük bir dertten kurtardınız...

Bu konu ile ilgili mehmetdemiral hocamında dersi var ilgilenen ark için link aşağıda...

https://www.accesstr.net/konu-acilan-kut...ght=column


mconer, 04-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 163 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Toplamları Almak ORHAN ALKAN 5 97 23/11/2018, 23:52
Son Yorum: ORHAN ALKAN
Çözüldü Bir Veri Kutusunun Değerini, Başka Bir Veri Kutusuna Bağımlı Yapabilir Miyim ? A_day 10 194 18/11/2018, 22:24
Son Yorum: A_day
Çözüldü Yukarı Kayan Yazıda Sorgudan Süz İşlemi Yapmak zetyu 2 119 15/11/2018, 17:56
Son Yorum: zetyu
Çözüldü 2. Alt Forma Veri Yazdırma notrino 6 179 29/10/2018, 22:57
Son Yorum: ozguryasin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.