Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/07/2009 22:51
Konu Sahibi
mconer
Yorumlar
5
Okunma
1878
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

mconer

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
04/05/2009
0
Muğla
Ofis XP
28/05/2012,13:33
Çözüldü 
Arkadaşlar,

Bir formum var ve formdaki bir metin kutusuna odaklandığımda sorgu açılıyor ve istediğm sonucu gösteriyor. Sorun şu ben o gördüğüm sonucu forma giriş yapmak istiyorum.

Şöyle forma müşteri adını ve soyadını girdiğimde başka tabloda kayıtlı yaşını sorgudan buldurup aynı zamanda bu formda farklı bir tabloya kaydetmek istiyorum. Tabiki bu örnek. İlgili alana geldiğimde yaş 32 olarak çıkıyor bende kopyalayıp ilgili alana yapıştırıyorum. Ama benim istediğim bu alana kendisi kayıt olarak girsin. Tembellik işte Ozur

Şimdiden tşk...


mconer, 04-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Bahsettiğiniz formun Kayıt Kaynağı olan tablo ile bir başka tablodan yaşını alıyor dediğiniz tabloda ortak nokta varsa Dlookup fonksiyonunu kullanarak alabilirsiniz. Bahsettiğiniz bu iki tabloda TC Kimlik No, Personel No, Kişi No vb o tablo için ayırıcı ama iki tablo arasında ortak alan varsa Dlookup fonksiyonunu kullanın. Kodlarda metin kutusunun odaklandığında olayına da Dlookup fonksiyonunu yerleştirin.

Örnek olmadığı için anca bu kadar fikir yürütebildim.

Kolay gelsin...


Cevapla

mconer

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
04/05/2009
0
Muğla
Ofis XP
28/05/2012,13:33
Çözüldü 
Teşekkür ederim. Dlookup fonksiyonu anlatımınızı inceyeceğim, çözemezsem örneği koyarım.


mconer, 04-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mconer

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
04/05/2009
0
Muğla
Ofis XP
28/05/2012,13:33
Çözüldü 
Hocam dediğiniz gibi dlookup ile komut yazdım olmadı, sade programı gönderiyorum, istediğim aktivite no sunu göstermesi ve tabloya kaydetmesi, aktivite no ya geldiğinizde çıkması gereken kot doğru olarak çıkıyor, nerede hata yaptım anlamadım.

Fur

Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   Kayıt.rar (Dosya Boyutu: 23,46 KB / İndirme Sayısı: 27)
mconer, 04-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.879
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,16:32
Çözüldü 
Aşağıdaki örnekteki gibi Column ile de yapılabilir.


Ek Dosyalar
.rar   sled_Kayıt.rar (Dosya Boyutu: 22,22 KB / İndirme Sayısı: 45)
Cevapla

mconer

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
04/05/2009
0
Muğla
Ofis XP
28/05/2012,13:33
Çözüldü 
Hocam çok teşekkür ederim, beni büyük bir dertten kurtardınız...

Bu konu ile ilgili mehmetdemiral hocamında dersi var ilgilenen ark için link aşağıda...

https://www.accesstr.net/konu-acilan-kut...ght=column


mconer, 04-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sql Serverdan Sorgu İle Yerel Veri Tabanına Veri Yazdırma ertans 1 165 24/08/2017, 11:22 burhanb
Çözüldü Üst Formdan Alt Forma Veri Aktarma teo81a 2 161 21/08/2017, 08:45 teo81a
Çözüldü Tarihe Göre Toplam Almak m_demir 11 479 20/06/2017, 22:41 m_demir
Çözüldü Tablo Değerini Belirli Sayılar Arasına Almak lanetdas 2 255 28/05/2017, 17:18 atoz112
Çözüldü Listede Ve Raporda Ara Toplamı Almak. m_demir 12 710 26/05/2017, 14:33 m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.