Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/06/2012 10:53
Konu Sahibi
kursad05
Yorumlar
5
Okunma
1618
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

kursad05

Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
26/09/2017,12:34
Çözüldü 
(10/06/2012, 02:45)Kur@l Adlı Kullanıcıdan Alıntı: k ve j alanlarındaki toplama formüllerini silin.
aşağıdaki kodu raporunuzun kod sayfasına yapıştırın. Mevcut olanla bunu değiştirin.
Yazıcıdan çıktı alırken toplayacaktır.
Kolay Gelsin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Option Compare Database
Public ii, ff As Integer
private Sub Ayrıntı_Paint()
 
End Sub

Private Sub Ayrıntı_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
ii = ii + Val(Me.f)
ff = ff + Val(Me.g)
Me.k = ff
Me.j = ii
End Sub



Sayın Kur@l Hocam daha önceki konuda vermiş olduğunuz bu mantığı Form için (frm_brans_norm formundaki ihtiyac ve fazla metin kutuları ) nasıl kullanabilirim? Halihazırda kullandığım formülle olmuyor. Sınıf Öğretmenliği branşına geldiğimizde alt formda ihtiyaç görünürken yukarı toplamda yazdığım formül nedeniyle görünmüyor.

Ek Dosyalar
persistatistik 2003.rar


Ek Dosyalar
persistatistik 2007.rar


Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.870
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,05:43
Çözüldü 
Formda hesaplama için,

SQL Code
=IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0)


şeklinde kod eklemişsiniz, toplanorm 168, mevcut 177 olduğu için yazdığın koda göre toplanorm mevcuttan büyük olmadığı için çıkarma işlemini yapmıyor. Toplama işleminde problem olmadığı için vb üzerinden toplama işlemi yaptırmaya gerek yok.


Cevapla

kursad05

Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
26/09/2017,12:34
Çözüldü 
(13/06/2012, 21:50)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Formda hesaplama için,

SQL Code
=IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0)


şeklinde kod eklemişsiniz, toplanorm 168, mevcut 177 olduğu için yazdığın koda göre toplanorm mevcuttan büyük olmadığı için çıkarma işlemini yapmıyor. Toplama işleminde problem olmadığı için vb üzerinden toplama işlemi yaptırmaya gerek yok.


Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben de aynı şeyi söylüorum. Ancak olması gereken branş bazında okulların ihtiyaç miktarlarının toplamını alması. Onu ifade edecek bir formül yazamadım. Yaptığım tüm uygulamalar aynı şekilde mevcut sayısı fazla olduğu için genel toplamda ihtiyaç kısmını 0 olarak yazıyor.


Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.992
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:14
Çözüldü 
=IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0)
burdaki 0(sıfır) yazan yere ne gelmesi gerekiyorsa o gelmeli ,yani toplamnorm büyükse mevcuttan =toplamnorm -mevcut sonucu yazıyor,ya değilse 0(sıfır) yazsın demişsiniz işte burda sonuç ya değilse ne yazması gerekiyorsa 0(sıfır) yerine siz onu yazmalısınız


Cevapla

kursad05

Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
26/09/2017,12:34
Çözüldü 
(14/06/2012, 10:10)C*e*l*o*y*c*e Adlı Kullanıcıdan Alıntı: =IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0)
burdaki 0(sıfır) yazan yere ne gelmesi gerekiyorsa o gelmeli ,yani toplamnorm büyükse mevcuttan =toplamnorm -mevcut sonucu yazıyor,ya değilse 0(sıfır) yazsın demişsiniz işte burda sonuç ya değilse ne yazması gerekiyorsa 0(sıfır) yerine siz onu yazmalısınız

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim hocam. Ancak sorunu tam anlatamadım galiba.

Raporlardaki form 1 de buna benzer bir toplam sorunu vardı ve geçen gün Kur@l hocam ilk mesajda vermiş olduğum vb kodu ile sorunu aştı.

Aynı şekilde ben o metin kutularındaki =IIf([toplanorm]>[mevcut];[toplanorm]-[mevcut];0) formülü yerine ilk mesajda alıntı yaptığım Kur@l hocamın rapor için yazdığı vb kodunu form için de uyarlayabilirmiyim? onu soruyorum.

Daha önceki başlattığım raporla ilgili konu sorun çözüldüğü için taşındı. Ama ben konu linkini veriyorum. Konu için tıklayın. Sorunun anlaşılması açısından.

Sınıf Öğretmenliği branşında 163 norm var ve 177 personel var toplamda.

Ancak okul bazında bakarsanız bir okulda ihtiyaç var ama ben o ihtiyaç olanı yukarı genel toplamda rapordaki gibi toplayamıyorum.

Yazmış olduğum o formül işe yaramıyor.
Bilmem sorunumu anlatabildim mi hocam.
Tekrar teşekkür ederim.


Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla

kursad05

Kendi halinde...
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... K....
99
12/02/2009
0
Amasya
Ofis 2013 64 Bit
26/09/2017,12:34
Çözüldü 
Sayın yöneticilerim,
Ben bu konu ile ilgili sorunumu rapor dökümüne alarak hallettim. Konuyu kapatabilirsiniz. İlgilenen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.


Gün gelecek herkes beni ve Access'i anlayacak!!!
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Açılır Kutudaki Değeri Alma Sorunu derzulya 5 242 11/07/2017, 16:08 derzulya
Çözüldü Tarihe Göre Toplam Almak m_demir 11 471 20/06/2017, 22:41 m_demir
Çözüldü Sorguda Detay Ve Sonuçların Rapora Alt Bilgi Olarak Aktarılması Sorunu cemre1970 4 253 09/06/2017, 08:23 cemre1970
Çözüldü Access Den Excel Çıktısı Alma Sorunu estapan 13 955 30/05/2017, 14:12 atoz112
Çözüldü Genel Toplam Hatası SOSS06 7 503 30/05/2017, 11:39 SOSS06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.