ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/03/2011 14:42
Konu Sahibi
nekeba
Yorumlar
6
Okunma
2711
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

nekeba

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
30/10/2008
0
Eskişehir
18/11/2015,17:43
Çözüldü 
Herkese iyi çalışmalar.

Access de oluşturduğum form üzerinden filtreleme yapmak ve filtrelenen verilerden rapor almak istiyorum. Filtrelemeyi seçenek grubu ile yapmak ve seçenek grubunda belirlediğim tercihe göre form üzerindeki arama kutularıyla da seçimi daraltmak istiyorum. Seçenek grubunda 3 seçenek mevcut. 1. "Hepsi" kayıtların tamamını gösterecek (yani aşağıdaki listede tüm kayıtlar görünecek). 2. "Ambar yedekleri" "SIP_NO" alanı "000000000" olanları gösterecek. 3. seçenek "Siparişler" "SIP_NO" alanı "000000000" olmayanları gösterecek. Form üzerindeki listede istediğim filtrelemeyi yapabildim ama raporu sorgudan alıyorum. Seçenek grubu ile sorgu üzerinden nasıl süzdürebilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Dosyanın sade halini konuya ekledim.

Şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.zip   SECENEK.zip (Dosya Boyutu: 85,15 KB / İndirme Sayısı: 12)
Cevapla

schworse

Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Destek
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Yazılım Uzmanı
Ofis 2013 64 Bit
17/08/2017,19:06
Çözüldü 
Sn. nekeba merhaba;

Seçim tuşları için gerekli kodlar yazılmıştır. Kontrol edebilirmisiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub secim_grubu_AfterUpdate()
If (Me.secim_grubu.Value = 1) Then
    Me.TBSIPNO.Value = Null
ElseIf (Me.secim_grubu.Value = 2) Then
    Me.TBSIPNO.Value = "000000000"
ElseIf (Me.secim_grubu.Value = 3) Then
    Me.TBSIPNO.Value = "Null"
End If
End Sub

Kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   SECENEK.rar (Dosya Boyutu: 71,52 KB / İndirme Sayısı: 37)
Cevapla

nekeba

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
30/10/2008
0
Eskişehir
18/11/2015,17:43
Çözüldü 
Teşekkürler sayın schworse. Kodlar işime yaradı. Sorunu çözdüm.


Cevapla

nekeba

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
30/10/2008
0
Eskişehir
18/11/2015,17:43
Çözüldü 
Konuyla alakasız ama bir soru daha sormak istiyorum. Kullandığım tabloda "parca_id" adında otomatik sayı alanı var ve bu alan anahtar sütun olarak ayarlı. Girilen her kayıtta sayı otomatik artıyordu ama bugün biraz saçmaladı. Var olan sayıları tekrar vermeye başladı ve anahtar sütun olduğu için de girilen kayıtları eklemeyip hata verdi. 20 bin kadar kayıt var ve daha önceki "parca_id" leri sorgularımda kullandığım için alanı kaldırıp tekrar ekleyemiyorum. Sebep ne olabilir. Tablo alan özelliklerinde alan boyutu "uzun tamsayı", yinelenen değerler "artan", sıralı "evet-yineleme yok" olarak ayarlı. Şimdiden teşekkürler.


Cevapla

schworse

Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Destek
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Yazılım Uzmanı
Ofis 2013 64 Bit
17/08/2017,19:06
Çözüldü 
Sn. nekeba merhaba;

Bahsetmiş olduğunuz durum ile ilgili hiç örneğine rastlamadım anahtar sutun demek zaten eşsiz demektir. eşsiz olan bir sütunda yineleme istesenizde yapamazsınız zaten. Yinelenmiş olan örneğinizi ekleyebilirseniz bizde inceliyelim.

Ben otomatik sayı ile belirlediğim bir çok iş yapıyorum yaklaşık 4 yıldır kullandığım bir programım var 200.000 ID'de şuan hiç daha yineleme yapmadı fakat esc tuşunu engellemeden önce silinen kayıtlar oluyordu onun dışında bir sorun olmadı.

Örneğinizi bekliyoruz.

Kolay gelsin.


Cevapla

nekeba

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
4
30/10/2008
0
Eskişehir
18/11/2015,17:43
Çözüldü 
Tabloda toplamda 20462 kayıt olmuş ama benim yeni eklediğim kayıtlarda 19964 den itibaren tekrar otomatik sayı vermeye başlamıştı. 19964 den sonraki kayıtlar var olduğu için her eklenen kayıtta tekrarlama hatası verdi. bende aradaki kayıtları tek tek elle girerek (20463'e kadar) durumu düzelttim. Artık yeni girilen kayıtlar 20463 ten devam ettiği için çakışma olmuyor. Ama yinede isterseniz dosyayı ekleyebilirim eski haliyle.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 192 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 171 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Bat-vbs Dosyası İle exe üzerinden url açma angel1585 8 455 16/08/2017, 10:50 alpeki99
Çözüldü En Büyük Sözleşme Tarihi Üzerinden Hesaplama ALTANs 2 296 28/04/2017, 17:37 ALTANs
Çözüldü Rapor Filtreleme Hk. serkan1985 6 638 04/04/2017, 20:16 serkan1985
 
 

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.