Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/12/2010 14:08
Konu Sahibi
Mehmet_Akif
Yorumlar
21
Okunma
4667
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Arkadaşlar aşağıdaki kod aylık gecikme zammı için yazılmış.

SQL Code
=IIf(DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date())>0;IIf([kalan]>0;[kalan]*0,5))


Fakat hesaplamayı şu şekilde yapıyor. SON ÖDEME TARİHİ şu andaki tarihden geride ise KALAN hanesindeki değeri 0,5 ile çarpıyor. Ama benim yapmaya çalıştığım ise şu; KALAN hanesindeki değeri; SON ÖDEME TARİHİ'nden sonraki her ay için 0,5 ile çarpıp bunu toplayarak ( katlanarak ) GECİKME ZAMMI hanesine yazsın istiyorum.
Herkese iyi çalışmalar..


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın Mehmet Akif;
Ekte gönderdiğim formu ve kodlarını lütfen inceler misiniz? Bu gayet açık bir şekilde kodlama ve mantığını yazarak yapmaya çalıştım. Daha kısa kod olarak ta yazılabilir. Saygılar, kolay gelsin.


Ek Dosyalar
.rar   Hesap-Hayri.rar(Dosya Boyutu: 16 KB / İndirme Sayısı: 29)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
sayın Hayri16 öncelikle ilgilnize teşekkür ediyorum.
Eklediğim uygulamaya bakarsanız ne yapmak istediğimi daha iyi anlarsınız. Ben tam anlatamamış olabilirim. Sizin uygulananız mantıklı ama bir butona bağlı değilde. hareketli olmalı.


Ek Dosyalar
.rar   Kopyası Emlak_prog_yeni.rar(Dosya Boyutu: 233,49 KB / İndirme Sayısı: 19)
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın Mehmet Akif;
Buton koymadan yapmanın benim bildiğim iki yolu var.
Birincisi metin kutusunun denetim kaynağına hesaplamayı formüle ederk yazmak.
İkincisi ise metin kutusunun olaylarından uygun olanı seçip onun koduna yazmak.
Örneğin bir metin kutusunun değiştiğinde olayına "Olay Yordamını" seçip, kod sayfasında
Private Sub Metin_Change()

End Sub

yordamı arasına istediğimizi yaptıran kodları yazarız.
Bu arada programla ilgili bir kaç sorum var.
1- Toplam tahakkuku tüm vergi türlerine göre alıyor. Ama toplam ödeme sadece bir vergi türüne göre. Burada hesaplama yapılacaksa toplam tahakkukta sadece o vergi türüne göre yapılmalı.
2- Aylık gecikme faizi 0.5 yani % 50 demek. Bu rakam biraz abartı değil mi?

İyi çalışmalar.




Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Mehmet_Akif

sevgi_bilgi
Aktif Üye
190
12/11/2010
20
Düzce
Ofis 2003
14/02/2013,15:07
Çözüldü 
Sayın Hayri16 ;
İlk verdiğim kodu;=IIf(DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date())>0;IIf([kalan]>0;[kalan]*0,5))
GECİKME ZAMMI hanesinin denetim kaynağına yazacağım. Ama burada sorun şu içinde bulunulan tarih yani şimdiki zaman SON ÖDEME TARİHİ'nden bir ay ilerde ise bu hesaplamayı yapıyor. buraya kadar normal. Ama SON ÖDEME TARİHİ üzerinden 2 ay geçmiş ise yine aynı sonucu veriyor. Benim istediğim her geçen ayı eklesin. Yani her ay için 0,5 ile çarpıp bunları toplayarak devam etsin istiyorm.
1-TOPLAM ÖDENEN de aynı şekilde yukardan aşağıya sütunun toplamı olmalı. burada haklısınız. Dikkat etmemişim galiba.
2-gecikme zammı 0,5 olarak alınmayaca bu formalite.


Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
17/04/2018,11:04
Çözüldü 
Oradaki rakamı ben sallamasyon olarak 0.5 demiştim Lol Neyse dünkü yamuğunuzdan sonra cevap yazmayı düşünmüyordum ama herkes bir şansı daha hak eder. Denetim Kaynağındaki kodu aşağıdaki ile değiştirin:

Visual Basic Code
=IIf(DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date())>0;IIf([kalan]>0;DateDiff("m";[SON ÖDEME TARİHİ];Date())*0,5;0);0)


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form Üzerinde Bulunan Activex Penceresinin Ekran Görüntüsünü Alma murat dikme 3 227 14/05/2018, 00:05 murat dikme
Çözüldü Sorguda Hesaplama Hatası emrekalkan 2 168 04/04/2018, 13:17 emrekalkan
Çözüldü Tablo Üzerinde Veri Tıklanınca Form Üzerine Aktarma cevahir1 2 142 26/03/2018, 17:50 cevahir1
Çözüldü Otomatik Hesaplama mehmetb84 2 164 12/03/2018, 13:47 mehmetb84
Çözüldü Yapması Gereken İş İle Yaptığı İşi Hesaplama Ve Kalanı Bulma hegu 2 161 01/03/2018, 17:26 hegu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.