Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/02/2010 11:34
Konu Sahibi
sinan55
Yorumlar
9
Okunma
2426
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

sinan55

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
134
07/02/2009
0
Samsun
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
16/01/2015,09:40
Çözüldü 
Merhaba
Ben veritabanına form numarası eklemek istiyorum.Fakat yıl ile birlikte 2010.1 gibi olsun istiyorum. veritabanının diğer formlarında uyguladım fakat bu formda uygulamam rağmen hata veriyor. sorunu bir türlü bulamadım yardım ederseniz çok sevinirim. veritabanını ekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   veritabanı.rar (Dosya Boyutu: 311,9 KB / İndirme Sayısı: 11)
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
form numarası dediğiniz ney?kayıt numarasımı.2010.1 gibi sayı numarasımı


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

sinan55

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
134
07/02/2009
0
Samsun
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
16/01/2015,09:40
Çözüldü 
İlginiz için teşekkür ederim.
evet kayıt numarası
o forma ait kayıt no


Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
sayın sinan55 o değeri hangi alana kaydedeceksiniz.sıralama nasıl artacak.her yıl içinde girilen kayıtlara göremi yoksa tüm kayıtlara göremi.onu yapmanızın gereği ney.ne için kullanacaksın o sıra numarasını gibi daha bir çok soru sorabilirim size.lütfen ne yapmak istediğinizi açıkça yazın.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

sinan55

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
134
07/02/2009
0
Samsun
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
16/01/2015,09:40
Çözüldü 
Sayın Nurullah_Serdar ilginize teşekkür ederim
yapmak istediğim o forma ait olan form numarasının yıl+sıra numarasını (2010.1) den başlayarak yıl değiştiğinde otomatik olarak (2011.1) den devam etmesidir. bu şekilde veritabanını diğer formlarına uyguladım oldu. fakat aynısını yapmama rağmen bu formda çalışmıyor. sorguda yıl sütununda 2010 yazması gerekirken sıra numarası yazıyor. o yüzdende çalışmıyor.
size yaptığım diğer formlardan örnek ekliyorum. bu dosyada çalışıyor. tarihi girdiğiniz anda numarayı kendi atıyor. şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   ornek.rar (Dosya Boyutu: 320,04 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
23/09/2017,05:31
Çözüldü 
Sinan55 birinci mesajdaki örnek zaten hata veriyor ve veri girilmiyor. İkinci örnekte yaptığınla aynı değil. Aynısını yaparsan çalışması gerekir. Örneğin tamamını gerçek veriler olmadan eklerseniz; probleminiz daha kolay ve hızlı çözülür. Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Sql İle İlişkili Combobox Oluşturma tsots 8 291 09/09/2017, 04:13 ozanakkaya
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 959 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Firma Cari Hesap Listesi Oluşturma Hk. ALTANs 2 190 09/06/2017, 12:16 ALTANs
Çözüldü Siparişleri Detaylı Sorgu Oluşturma U.ALTUN 3 388 30/05/2017, 14:54 atoz112
Çözüldü Öğrenci Yurdu Veri Tabanı Oluşturma ikaantaskin 3 330 28/05/2017, 17:13 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.