Form kaptıktan sonra verinin formdan silinmesi
Tarih
23/11/2012 17:08
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
6
Okunma
1838
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
fascioğlu
(yunusotel)
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
F.... A....
839
18/09/2010
165
Muğla
Ofis 2003
18/11/2016,00:04
Çözüldü 

.rar   Deneme.rar (Dosya Boyutu: 642,33 KB / İndirme Sayısı: 16) Sayın Hocalarım çalışmakta olduğum bir projemde frm_musteri formunda bulunan Oda No,Oda Tipi,Giriş-Çıkış tarihi Konaklama süresi ve oda fiyatını içeren alanlar var bunun dışında koraklama toplamı diyede ilişkisiz bir alan var Odafiyatı*konaklamasüresini hesaplayıp ilişkisiz alan Konaklama toplamına yazması gerekiyor,bu işlemi ilk kayıt girildiğinda hesplıyor ancak formu kapattıktan sonra yapılan hesaplama form dan siliniyor,bu konuyla ilgili kodlar aşağıdadır,bu sorunu gidermeme yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok tşk.ederim.

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Kisisayisi_Exit(Cancel As Integer)
If IsNull(Me.Konaklamasuresi) Then Exit Sub
If Me.Konaklamasuresi = 0 Then Exit Sub
Me.Cıkıstarihi = Me.CT
Me.Odatipi = Me.Oda_tipi
Me.Odafiyati = Me.Oda_fiyati
Me.KONTOP = Me.Oda_fiyati * Me.Konaklamasuresi
Forms!frm_musteri.Requery
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
End Sub 


İkinci Kod

SQL Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Konaklamasuresi_AfterUpdate()
Me.Cıkıstarihi = Me.CT
Me.Odatipi = Me.Oda_tipi
Me.Odafiyati = Me.Oda_fiyati
Me.KONTOP = Me.Oda_fiyati * Me.Konaklamasuresi
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
Call ODARENK2
Forms!frm_Odaplanı.Requery
End Sub


Cevapla

ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
812
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sponsor Reklam
örneğinizi biraz inceledim. dediğinizi tam anlamadım fakat anladığım. şu durum.
hesaplama bölümlerini tabloya yazdırmak istiyorsunuz. daha projeniz eksik durumda. veya bize geldiği şekil eksik. normal şartlarda hesaplamaları otomatik yapması gerekiyor. fakat biz el ile yazıyoruz. bunları tabloya kaydetmesi gerekiyor. kaydetmiyor çünkü ilişkisiz. tabloya kaydet desek kaydetmeyecek çünkü orada kayıtlı bir değer var (sıfır), onun için yeni bir alan açıp oraya yazacak. o yüzden mecburen güncelleme dememiz gerekir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
If IsNull(Me.musterino) Or Me.musterino = "" Then 'müşteri numarası mevcut mu diye kontrol ediyoruz.

GoTo 100
Else
End If

Dim rs As New ADODB.Recordset
 rs.Open "tbl_musteri", CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic 'tablomuza bağlanıyoruz.

 rs.Find "[musteri_no]=" & Me.musteri_no ' işlem yapılacak müşteriyi belirtiyoruz.
 
 rs.Fields("buraya tablo alan adını yazınız") = Me.buraya formda bulunanmetin kutusu adını yazınız.
 've üstteki kodu gerektiği kadar tekrar ediniz.

 rs.Update '
 ' Stop
 rs.Close

Set rs = Nothing
100

bu kodu istediğiniz olaya yazınız. örneğin. metin kutusundan çıkılınca veya güncelleme sonrası vb.

kod sayesinde tabloyaya yazılacağı için istediğiniz olacaktır diye düşünüyorum.

yanlış anlamadı isem isteğiniz bu.

not: birde müşteri numaranız otomatik sayı düşünceme göre manuel olsa daha mantıklı olur. her müşteride otomatik kendi kendine artan bir şekilde.

POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla

fascioğlu
(yunusotel)
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
F.... A....
839
18/09/2010
165
Muğla
Ofis 2003
18/11/2016,00:04
Çözüldü 
Özgür hocam,meslek noyu anlamadım.
Cevapla

ozguryasin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
812
23/09/2009
565
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sponsor Reklam
yanlış yazmışım Img-grin elimdeki projeye gitti aklım. düzenledim orası
müşteri no olacak yani bir müşteriyi diğer müşterilerden ayırt eden özellik. oda sizde müşteri numarası. örnektede düzenleme yaptım.

Visual Basic Code
rs.Find "[musteri_no]=" & Me.musteri_no

kodunu kullanarak bulmak istediğimiz müşteriyi buluyoruz.

POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla

fascioğlu
(yunusotel)
Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
F.... A....
839
18/09/2010
165
Muğla
Ofis 2003
18/11/2016,00:04
Çözüldü 
Hocam,uygulamaya çalıştım,ama olmadı.Belkide ben yanlış yaptım,bilmiyorum.
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,21:00
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Probleminiz ekteki örnekte giderilmiştir.


Ek Dosyalar
.rar   deneme_kur@l.rar (Dosya Boyutu: 721,52 KB / İndirme Sayısı: 18)
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formdan Tabloya Kayıt Butonu Ismail Kalan 7 143 14/05/2017, 12:21 atoz112
  Formdan Çıkıldığında Metin Kutularını Temizlenmesi Hk. Yardım sadooo 20 324 11/05/2017, 22:59 sadooo
  Sorgu Ölçütünü Aktif Formdan Alması raburabu 4 115 23/03/2017, 08:35 raburabu
  Formdan Seçilenleri Diğer Formdaki Listeye Gönderme haziran4 4 125 07/03/2017, 07:59 haziran4
  Formdan Excelle Veri Aktarma 1453asi 4 142 22/02/2017, 16:40 1453asi


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status