Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/03/2014 17:02
Konu Sahibi
vetaltan
Yorumlar
11
Okunma
2118
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

vetaltan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Çözüldü 
Değerli arkadaşlar,
Access formunun içinde , dışarıdan bir uygulamayı,pencere şeklinde açabilir miyiz ? Örneğin,unbound object frame kutusu ile,ecxel,word belgesi vb. form içerisinde çalıştırabiliyoruz.İrfan View programını,form içerisinde çalıştırmanın bir yolu var mı?

Daha açıklayıcı olması amacıyla,örnek formun resmini aşağı ekledim.

resim


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Bildiğim kadarıyla eskiden hazır makro vardı, adı da "uygulama çalıştır" idi. Ama şimdi aradım, onunla ilgili hiç bir ipucu bulamadım. Acaba ben hayal mi gördüm diye düşünüyorum. Gerçi siz Access penceresi içinde çalıştırmaktan bahsetmişsiniz. Benim dediğim yöntemde Access açıkken ve kapanırken diğer bir uygulamayı açıyorduk. Bunun dışında office uygulamaları sanıyorum özellikle Excel Access içinden açılıyordu. Sanıyorum diyorum çünkü hiç işim olmadı ve denemedim.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

vetaltan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Sn. mehmetdemiral ,haklısınız,excel,word ,paint vb. Access içerisinde pencerede çalışıyor.Bunlar office ve windows programı olduğu için çalışıyor sanırım.Ama microsoftun yapmış olduğu programlar dışındakileri de (örneğin irfan view)form içerisinde ki bir pencerede çalıştırmak mümkün mü?


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Sayın vetaltan irfanview programını resim düzenleme özelliklerinden dolayımı form içinde görüntülemek istiyorsunuz? Eğer bu amaçtaysanız bazı Access eklentileri ile bu işlemler yapılabilir.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

vetaltan

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... A....
100
16/11/2009
10
İstanbul
Ofis 2000
12/01/2016,19:49
Sn.alpeki99,
Evet , resim düzenleme özellikleri nedeniyle kullanmak istiyorum.Bahsettiğiniz Access eklentileri nelerdir?


vetaltan 16-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Hangi resim düzenleme işlemleri sizin için lazım? Mesela kaydını aldığınız hastanın resmini forma ekleyince sadece resmin belirli bir kısmını kırpmak mı istiyorsunuz? Yoksa resim parlaklığı ayarlama üzerine yazı ekleme vs. gibi eksta şeyler mi lazım?


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Access "uygulamanızın Önceki Bir Sürümüyle Oluşturulan Veritabanı Açılamıyor" Hatası casper.tavsan 3 145 26/09/2017, 18:31 ozanakkaya
Çözüldü İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi burhanb 4 172 25/09/2017, 08:23 burhanb
Çözüldü Ay İçinde Geçen Cumartesi Ve Pazar Günlerinin Toplamını Bulmak hakan_s 11 386 15/09/2017, 23:33 hakan_s
Çözüldü Veritabanı Sutun Toplamları Alamıyorum scil 13 648 12/08/2017, 12:01 ozanakkaya
Çözüldü Veritabanı geliştirmek ve öğrenmek istiyorum.önerileriniz nedir? yavuzulaskn 3 345 31/05/2017, 15:30 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.