form içinde toplama işlemi
Tarih
23/05/2012 09:10
Konu Sahibi
bekircik27
Yorumlar
6
Okunma
2719
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



bekircik27
Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
1
24/08/2011
0
Gaziantep
Ofis 2003
23/05/2012,09:10
Çözüldü 
Sponsor Reklam
merhabalar değerli üstadlar benim bi sorum olacaktı.
şimdi 12 haneli bi formüllü hücrem var bu 12 hücrenin bazen 5 tanesini bazen 7 tanesi kullanıyorum ama istiyorum ki kaç tanesine veri girersem gireyim altta bulunan "alttoplam" hücresine onların toplamını yyazsın istiyorum şu an 12 verinin tamamının doldurunca ancak toplam sonuun veriyo fakat ben kaç tanesine verir girersem gireyim oraya toplam almasını sitiyorum

kıymetli paylaşımlarının bekliyorum şimdiden tşk ederim...

örnek aşağıdaki gibidir umarımı anlatabildim..

Ek Dosyalar
form1.rar

Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.023
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,14:08
Çözüldü 
Access penceresini gizlediğiniz, tasarım moduna geçişi engellediğiniz için kısıtlı vaktimde bakamadım.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
21/02/2017,06:29
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Toplamda NZ fonksiyonunu kullanmanız lazım.

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
10/01/2017,11:11
Çözüldü 
aynı soruya farklı bi yerde sormuşsunuz ve cevap vermiştim.

Visual Basic Code
=nz([Metin148])+nz([Metin150])+nz([Metin152])+nz([Metin154])+nz([Metin156])+nz([Metin158])+nz([Metin160])+nz([Metin163])+nz([Metin165])+nz([Metin167])+nz([Metin169])+nz([Metin171])+nz([Metin173])

şeklinde deneyiniz. Daha kısa yoluda olabilir tabiki ama aklıma gelen ilk yol bu.
Kolay gelsin

erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.866
29/10/2008
902
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
=nz([Metin148]);0)+nz([Metin150]);0)
şeklinde değilmiydi bu ..sonunda 0 olacak
Cevapla

erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
10/01/2017,11:11
Çözüldü 
(23/05/2012, 22:40)C*e*l*o*y*c*e Adlı Kullanıcıdan Alıntı: =nz([Metin148]);0)+nz([Metin150]);0)
şeklinde değilmiydi bu ..sonunda 0 olacak

Eğer sonuç boşsa 0 olsun denilecekse o şekilde kullanılabilir fakat sanki bana parantez açmadan parantez kapamışsınız gibi geldi. Kolay gelsin
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 14 235 22/02/2017, 15:42 kadirba72
  Formumda açılan kutu içinde seçtiğim değere dayalı kayıt bul misak70 6 229 30/01/2017, 15:17 misak70
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 235 28/12/2016, 20:20 ozguryasin
  barkod alanında çarpım işlemi karaayhan 4 120 27/12/2016, 14:36 karaayhan
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 384 26/12/2016, 11:38 raburabu


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya