form içinde toplama işlemi
Tarih
23/05/2012 09:10
Konu Sahibi
bekircik27
Yorumlar
6
Okunma
2853
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
bekircik27
Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
1
24/08/2011
0
Gaziantep
Ofis 2003
23/05/2012,09:10
Çözüldü 
merhabalar değerli üstadlar benim bi sorum olacaktı.
şimdi 12 haneli bi formüllü hücrem var bu 12 hücrenin bazen 5 tanesini bazen 7 tanesi kullanıyorum ama istiyorum ki kaç tanesine veri girersem gireyim altta bulunan "alttoplam" hücresine onların toplamını yyazsın istiyorum şu an 12 verinin tamamının doldurunca ancak toplam sonuun veriyo fakat ben kaç tanesine verir girersem gireyim oraya toplam almasını sitiyorum

kıymetli paylaşımlarının bekliyorum şimdiden tşk ederim...

örnek aşağıdaki gibidir umarımı anlatabildim..

Ek Dosyalar
form1.rar

Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Access penceresini gizlediğiniz, tasarım moduna geçişi engellediğiniz için kısıtlı vaktimde bakamadım.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
22/05/2017,20:13
Çözüldü 
Toplamda NZ fonksiyonunu kullanmanız lazım.

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
17/03/2017,23:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
aynı soruya farklı bi yerde sormuşsunuz ve cevap vermiştim.

Visual Basic Code
=nz([Metin148])+nz([Metin150])+nz([Metin152])+nz([Metin154])+nz([Metin156])+nz([Metin158])+nz([Metin160])+nz([Metin163])+nz([Metin165])+nz([Metin167])+nz([Metin169])+nz([Metin171])+nz([Metin173])

şeklinde deneyiniz. Daha kısa yoluda olabilir tabiki ama aklıma gelen ilk yol bu.
Kolay gelsin

erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.908
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,09:35
Çözüldü 
=nz([Metin148]);0)+nz([Metin150]);0)
şeklinde değilmiydi bu ..sonunda 0 olacak
Cevapla

erdem55
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
54
7
13/03/2009
3
Samsun
Ofis 2007
17/03/2017,23:09
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(23/05/2012, 22:40)C*e*l*o*y*c*e Adlı Kullanıcıdan Alıntı: =nz([Metin148]);0)+nz([Metin150]);0)
şeklinde değilmiydi bu ..sonunda 0 olacak


Eğer sonuç boşsa 0 olsun denilecekse o şekilde kullanılabilir fakat sanki bana parantez açmadan parantez kapamışsınız gibi geldi. Kolay gelsin
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Akıllı Pc Toplama Rehberi mharman 2 82 19/05/2017, 06:02 ozanakkaya
  Form İçinde Websayfasının Bir Bölümünü Görüntületme ALTANs 6 129 12/05/2017, 18:41 ozanakkaya
  Form İçinde İşlem Hk. ALTANs 2 74 23/04/2017, 14:45 atoz112
  Formda Toplama 6246386 3 187 17/04/2017, 10:12 6246386
  Fatura Raporda Kdv Oranına Göre Toplama U.ALTUN 2 108 27/03/2017, 13:33 U.ALTUN


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status