Skip to main content

AccessTr.neT


form açılmıyor

form açılmıyor

Çözüldü #1
Arkadaşlar merhaba, üstünde çalışmış olduğum programda yapmış olduğum ilavelerden sonra ufak tefek sorunlar yaşamaktayım. Çözemediklerim için sizlerin yardımlarına ihtiyaç duyuyorum, şimdi olduğu gibi.
Eklemiş olduğum resimlerde de görüldüğü gibi numaraları taip ederek 3 nolu butona bastığımızda formun açılması gerekiyor. Fakat öyle birşey ki normal açılan form açılmaz oldu.
Çalıştığım yerde program ortak ağda durmakta ve kullandığım bilgisayardan programı açıp bu formu açmak istediğimde form açılmıyor, fakat başka bir bilgisayardan denediğimde form açılıyor. Aynı şekilde evde kullanmış olduğum bilgisayarlarımdada açamaz oldum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yönetici şifresi:1
Kullanıcı şifresi:2


[Resim: 13568768261.jpg]
.rar Copy of PERSONEL TAKİP.rar (Dosya Boyutu: 334,69 KB | İndirme Sayısı: 31)
oguzgon, 05-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Son Düzenleme: 30/12/2012, 17:35, Düzenleyen: oguzgon.
Cevapla
Çözüldü #2
selamlar. personel sağlık formu üzerindeki vardiya isimli etiket ve textbox' ı silerek yeniden ekleyin; düzelecektir.
Cevapla
Çözüldü #3
Çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Fakat anlamadığım şey vardiya isimli etiket veya textbox ile ilişkisi nedir? ikincisi ilk mesajımda da yazdığım gibi başka bilgisayarlarda açılıp benim kullandığım bilgisayarda açılmamasının sebebi nedir?
oguzgon, 05-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #4
Şu ana kadar çok sayıda kişiyi ipten döndüren program : Bozuk Access Veritabanı Dosyanızı Kurtarmak İçin Program
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
sn Oğuzgon;
sorularınızdan ezberlemek yada hazırı kullanmak yerine anlamayı seçtiğiniz,i denediğinizi anlıyorum. Ancak şu anda bu detayda sorunlara zaman ayırmanın sizi yavaşlatacağı kanatindeyim. yine de dilim döndüğünce nedeni sizin için görselleştirmeye denedim. Sorun sadece o formda değildi. çalışmayan raporunuzda mevcuttu. Problemin ilk gerçekleştiği anı bilmediğimden kesin nedeni bilmem mümkün değil ama bir nedenden ötürü visual basic vardiya isimli alanlarınızı VARDIYA olarak işaretlemiş. Dolayısı ile formun açılışında eventlar ile denetimleri eşleştiremediği için hata veriyordu. ben silmenizi tavsiye etmiştim ama adını VARDIYA olarak değiştirsenizde düzelecekti. ekteki visual basic görüntüsünü incelebilirsiniz.
çok sık vb derlemesi ve bakım sıkıştırma çalıştımanız sonrasında da yedek almanızı tavsiye ederim.
umarım yardımcı olmuştur.
.doc New Microsoft Word Belgesi (2).doc (Dosya Boyutu: 40 KB | İndirme Sayısı: 6)
Cevapla
Çözüldü #6
(30/12/2012, 17:57)oguzgon yazdı: Çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Fakat anlamadığım şey vardiya isimli etiket veya textbox ile ilişkisi nedir? ikincisi ilk mesajımda da yazdığım gibi başka bilgisayarlarda açılıp benim kullandığım bilgisayarda açılmamasının sebebi nedir?

Daha önce defaatle dediğimiz gibi değişken isimlerinde, olaylarda, nesne isimlerinde Türkçe karakter kullanmamalısınız. Yapılmaması gereken ölümcül hatalar konusunu okuyunca göreceksiniz ki Türkçe karakter sizi çıldırtabilir bile Img-grin Nitekim vardiya kesinlikle eşit değildir VARDIYA. Türkçe küçük i harfi büyütülünce İ olması gerekir yani VARDİYA. Yine VARDIYA kelimesini küçük harfler ile yazacak olursanız vardıya yazmanız gerekmektedir.

Her ne kadar bazı arkadaşlarımız tablo, form, değişken vb. isimleri büyük harfler ile yazılmasını söyleselerde en garantisi tamamen küçük harfler ile Türkçe karakter kullanmadan isimlendirme yapmalısınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da