Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/12/2011 10:36
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
1430
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,21:14
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
Ekli dosya ile yapmak istediğim ve yapamadığım; formun yüklenmesi olayında rastgele bir sayı üretmek, üretilen bu sayıyı combo1 nesnesine yazdırmak ve text1 nesnesinede combo1 nesnesi içindeki değerin 1. index numaralı sütunudaki bilgiyi yazdırmak. Bu işlem accessi shift tuşu ile tasarım modunda açıp çalıştırdığımda başarılı oluyor. Fakat accessi direk çalıştırdığımda ekrana gelen form1 içindeki combo1 nesnesinin değerine her defasında aynı sayıyı atıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Bilgilerinizi rica ederim. Teşekkürler.
Ek Dosyalar
randomsayi.rar
[15.31 KB]


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.090
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
31/08/2017,19:08
Çözüldü 
2003 formatında yükleseydiniz bakabilirdim ancak bu makinede sadece 2003 var.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
25/08/2017,00:10
Çözüldü 
eskiden RANDOMIZE TIMER diye bir komutumuz vardı (QBasic). bu komutu çalıştırmazsanız RND nin ürettiği rakam hep aynı oluyordu şansınızı deneyin derim.

RANDOMIZE TIMER
X=INT(RND*500)


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

direnist

Destek Ekibi
Kullanici Avatari
Destek
D.... S....
363
05/11/2008
124
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,21:14
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sayın Yandemir. Bilgileriniz ve yönlendirmeniz ile şansımı denedim ve artık her açılışta farklı bir random sayım oldu.
Saygılar.


Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
25/08/2017,00:10
Çözüldü 
Not: x=INT(RND*500) 0 ile 500 arasında Integer rakam üretir


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

[-]
Etiketler
sorunu form açılışındaki random sayı


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Excelden Alınan Tarih Ve Sayı Verisinin Düzeltilmesi kadirdursun 3 268 23/07/2017, 21:38 kadirdursun
Çözüldü Açılır Kutudaki Değeri Alma Sorunu derzulya 5 218 11/07/2017, 16:08 derzulya
Çözüldü Metin Veya Sayı Birleştirme ufukcem 10 562 22/06/2017, 09:31 ufukcem
Çözüldü yıla göre otomatik sayı vermek umuttk 7 2.862 09/06/2017, 12:25 mihrali
Çözüldü Sorguda Detay Ve Sonuçların Rapora Alt Bilgi Olarak Aktarılması Sorunu cemre1970 4 237 09/06/2017, 08:23 cemre1970

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.