Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/12/2011 10:36
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
1509
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
447
05/11/2008
152
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,00:46
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
Ekli dosya ile yapmak istediğim ve yapamadığım; formun yüklenmesi olayında rastgele bir sayı üretmek, üretilen bu sayıyı combo1 nesnesine yazdırmak ve text1 nesnesinede combo1 nesnesi içindeki değerin 1. index numaralı sütunudaki bilgiyi yazdırmak. Bu işlem accessi shift tuşu ile tasarım modunda açıp çalıştırdığımda başarılı oluyor. Fakat accessi direk çalıştırdığımda ekrana gelen form1 içindeki combo1 nesnesinin değerine her defasında aynı sayıyı atıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Bilgilerinizi rica ederim. Teşekkürler.
Ek Dosyalar
randomsayi.rar
[15.31 KB]



Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/07/2018,15:54
Çözüldü 
2003 formatında yükleseydiniz bakabilirdim ancak bu makinede sadece 2003 var.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Yandemir

Only Office 2003
Onursal Üye
MU.... YA....
 45
1.440
26/08/2009
487
Tekirdağ
Yazılım
Ofis 2003
14/07/2018,17:15
Çözüldü 
eskiden RANDOMIZE TIMER diye bir komutumuz vardı (QBasic). bu komutu çalıştırmazsanız RND nin ürettiği rakam hep aynı oluyordu şansınızı deneyin derim.

RANDOMIZE TIMER
X=INT(RND*500)


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Uzman
DI.... SA....
447
05/11/2008
152
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,00:46
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sayın Yandemir. Bilgileriniz ve yönlendirmeniz ile şansımı denedim ve artık her açılışta farklı bir random sayım oldu.
Saygılar.



Kullanici Avatari

Yandemir

Only Office 2003
Onursal Üye
MU.... YA....
 45
1.440
26/08/2009
487
Tekirdağ
Yazılım
Ofis 2003
14/07/2018,17:15
Çözüldü 
Not: x=INT(RND*500) 0 ile 500 arasında Integer rakam üretir


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tabloya İstenilen Sayı Kadar Kayıt Yaratma barcins 2 103 04/07/2018, 14:35
Son Yorum: barcins
Çözüldü Sürekli Formda Filtreleme Sorunu mmert06 4 131 01/07/2018, 19:32
Son Yorum: mmert06
Çözüldü 2013 Access runtime güvenlik sorunu sertac76 16 2.386 21/06/2018, 15:21
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Formda Resim Yoksa Hata Sorunu fascioğlu 11 244 31/05/2018, 16:45
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Liste Kutusu Güncelleme Sorunu murat dikme 4 112 31/05/2018, 14:33
Son Yorum: murat dikme

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.