Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
23/12/2011 10:36
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
1578
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,00:49
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
Ekli dosya ile yapmak istediğim ve yapamadığım; formun yüklenmesi olayında rastgele bir sayı üretmek, üretilen bu sayıyı combo1 nesnesine yazdırmak ve text1 nesnesinede combo1 nesnesi içindeki değerin 1. index numaralı sütunudaki bilgiyi yazdırmak. Bu işlem accessi shift tuşu ile tasarım modunda açıp çalıştırdığımda başarılı oluyor. Fakat accessi direk çalıştırdığımda ekrana gelen form1 içindeki combo1 nesnesinin değerine her defasında aynı sayıyı atıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Bilgilerinizi rica ederim. Teşekkürler.
Ek Dosyalar
randomsayi.rar(15.31 KB)



Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 07/01/2019,22:57
Çözüldü 
2003 formatında yükleseydiniz bakabilirdim ancak bu makinede sadece 2003 var.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Yandemir

Onursal Üye
Mu.... YA....
 46
 17
 1.441
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 01/12/2018,02:58
Çözüldü 
eskiden RANDOMIZE TIMER diye bir komutumuz vardı (QBasic). bu komutu çalıştırmazsanız RND nin ürettiği rakam hep aynı oluyordu şansınızı deneyin derim.

RANDOMIZE TIMER
X=INT(RND*500)


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

direnist

Uzman
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,00:49
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sayın Yandemir. Bilgileriniz ve yönlendirmeniz ile şansımı denedim ve artık her açılışta farklı bir random sayım oldu.
Saygılar.



Kullanici Avatari

Yandemir

Onursal Üye
Mu.... YA....
 46
 17
 1.441
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 01/12/2018,02:58
Çözüldü 
Not: x=INT(RND*500) 0 ile 500 arasında Integer rakam üretir


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Liste Kutuları Arasında Filtreleme Sorunu mmert06 2 87 31/12/2018, 00:44
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Sekme Denetiminde Yerleştirme Sorunu Oğuz Türkyılmaz 2 67 26/12/2018, 15:04
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Tablodan Dilediğimiz Sayı Kadar Veri Çekme İşlemi Nasıl Yapılır? alimadam 4 165 13/12/2018, 16:41
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Liste Kutusuna Rastgele Benzersiz Sayı Ekleme mustinba 8 258 28/11/2018, 16:05
Son Yorum: mustinba
Çözüldü İç İçe Formlarda İl İlçe Sorunu Hk. axionvb 6 178 17/11/2018, 23:19
Son Yorum: ozguryasin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.