Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
23/12/2011 10:36
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
4
Okunma
1537
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

direnist


DI.... SA....
 474
 56
 05/11/2008
157
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,13:28
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
Ekli dosya ile yapmak istediğim ve yapamadığım; formun yüklenmesi olayında rastgele bir sayı üretmek, üretilen bu sayıyı combo1 nesnesine yazdırmak ve text1 nesnesinede combo1 nesnesi içindeki değerin 1. index numaralı sütunudaki bilgiyi yazdırmak. Bu işlem accessi shift tuşu ile tasarım modunda açıp çalıştırdığımda başarılı oluyor. Fakat accessi direk çalıştırdığımda ekrana gelen form1 içindeki combo1 nesnesinin değerine her defasında aynı sayıyı atıyor. Umarım anlatabilmişimdir. Bilgilerinizi rica ederim. Teşekkürler.
Ek Dosyalar
randomsayi.rar(15.31 KB)



Kullanici Avatari

alpeki99


OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
2003 formatında yükleseydiniz bakabilirdim ancak bu makinede sadece 2003 var.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Yandemir


MU.... YA....
 46
 1.440
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 15/09/2018,00:39
Çözüldü 
eskiden RANDOMIZE TIMER diye bir komutumuz vardı (QBasic). bu komutu çalıştırmazsanız RND nin ürettiği rakam hep aynı oluyordu şansınızı deneyin derim.

RANDOMIZE TIMER
X=INT(RND*500)


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

direnist


DI.... SA....
 474
 56
 05/11/2008
157
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,13:28
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sayın Yandemir. Bilgileriniz ve yönlendirmeniz ile şansımı denedim ve artık her açılışta farklı bir random sayım oldu.
Saygılar.



Kullanici Avatari

Yandemir


MU.... YA....
 46
 1.440
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 15/09/2018,00:39
Çözüldü 
Not: x=INT(RND*500) 0 ile 500 arasında Integer rakam üretir


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tek-çift Sayı Veri Tipi Hakkında notrino 2 74 10/10/2018, 14:26
Son Yorum: notrino
Çözüldü Formdaki Sayıya Göre Tabloda Tekrarlatma Sorunu MURAT42 6 184 05/10/2018, 10:48
Son Yorum: MURAT42
Çözüldü Raporda 2. Sayfa Sorunu nekeba 4 114 02/10/2018, 13:40
Son Yorum: nekeba
Çözüldü Metin Kutusunda Köşeli Parantez Sorunu Oğuz Türkyılmaz 9 139 27/09/2018, 12:53
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Alt Form İçinde Alt Form + İşaretinin Açılması ielmacilar 12 328 27/09/2018, 12:32
Son Yorum: ielmacilar

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444