Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
17/12/2009 18:12
Konu Sahibi
mustafa_atr
Yorumlar
13
Okunma
3807
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mustafa_atr

CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
slm arkadaşlar, internet üzerinde bulduğum bi örnekte çoklu filtrelemenin mantığını kavramış durumdayım ancak;
bu örnekte hem departman hem de il tercihi yapmadan hiç bir sonuç görünmüyor, benim istediğim ise sadece departman seçsem dahi ilgili sonuçları görebilmek... Yani diyelim ki departmanı seçtim ama ili seçmedim (il listesinde "tümü" gibi bi seçenek olsa onu seçicem ama yok) tüm illeri seçmiş gibi işlem yapmasını nasıl sağlarım.
Baya uğraştım olmadı. Img-cray
örneği ataçladım lütfen yardım edin.


Ek Dosyalar
.rar   Fitreleme2.rar (Dosya Boyutu: 17,83 KB / İndirme Sayısı: 34)
Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
15/10/2017,21:50
Çözüldü 
Sn Mustafa_atr forumumuza hoş geldiniz. Konu başlığı için forum kurallarını okumanızı rica ederim. Kolay gelsin Saygılar...

https://www.accesstr.net/konu-accesstr-n...llari.html


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

mustafa_atr

CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
hım bilmiyordum Ozur ...


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Mesajınız editlenerek konu çöp kutusundan alınmıştır.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
AltFormun kayıt kaynağı;

Kod:
SELECT personel.PersonelNo, departman.Departman, iller.Iller, personel.Ad, personel.Soyad, personel.DogumTarihi, personel.GirisTarihi, personel.Maas, personel.DepartmanNo, iller.ilno, personel.PersonelNo
FROM iller INNER JOIN (departman INNER JOIN personel ON departman.DepartmanNo = personel.DepartmanNo) ON iller.ilno = personel.ilno
WHERE (((personel.DepartmanNo)=IIf(IsNull([Forms]![FormA]![Açılan Kutu2]),[personel].[DepartmanNo],[Forms]![FormA]![Açılan Kutu2])) AND ((iller.ilno)=IIf(IsNull([Forms]![FormA]![Açılan Kutu4]),[iller].[ilno],[Forms]![FormA]![Açılan Kutu4])));


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
15/10/2017,21:50
Çözüldü 
Sn Ayhan Bey katkı ve paylaşım için teşekkürler. Filitreyi uyguladıktan sonra tekrar hepsini görmek istersek; ben makro ile hallediyorum. Daha basit yolu vardır diye düşünüyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz. Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Açılan Kutu aramalarına hepsi yada tümü seçeneği eklemek Yunus Bozkurt 8 1.004 06/09/2016, 17:55 Yunus Bozkurt
Çözüldü Tablodaki Değerlerin Tümü Formdaki Listeye Gelmiyor 53rize 11 1.332 11/03/2015, 16:23 atoz112
Çözüldü taksit iki ayda bir ödeme seçeneği aydın3838 12 3.876 31/07/2012, 07:51 hgulsever1702
Çözüldü combox ile sorgulamada tümü seçeneği slayerrrrr 6 2.464 08/10/2011, 22:06 Yandemir
Çözüldü Listbox tümü gösterme isaturan 4 1.740 07/07/2011, 09:01 isaturan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.