Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/11/2010 14:03
Konu Sahibi
ljungberg
Yorumlar
5
Okunma
1777
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ljungberg

Üye
Üye
 38
 16
 4
 31/10/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 08/02/2012,07:06
Çözüldü 
Örnekte GUNSONUOZET tablosu çeşitli sorgulardan yararlanarak Dlookup işleviylede verileri kendisine topluyor..Fakat ben bir yandanda bunları bir tabloda tarih sırasında gormek istiyorum(Formdaki sarı renkteki metin kutularını)...benim uyguladığım yöntem şuydu;
çeşitli sorgulardan aldığım gerekli verileri tek bir sorguda birleştirmek.Fakat istediğim neticeyi alabilmek için gruplandırma yapmam gerektiğinden sorgu dakikalarca suruyor.Kolay bir yolunuda bulamadım..
Kafamdakini daha iyi anlatabilmek için gunsonusorgu adında bir sorgu ve gunsonu adinda bir form oluşturdum.Hızlı olsun diyede birçok günün girilen kayıtlarını sildim.yinede yavaş..Birşeyleri yanlış yaptıgım kesin..
Sonuç itibariyle benim ulaşmaya çalıştığım [GUNSONUOZET] formu şeklinde değilde [gunsonu] formu şeklinde olanıdır..Teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   vt43.rar(Dosya Boyutu: 258,53 KB / İndirme Sayısı: 16)

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
2003 ekleyebilirmisiniz


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

ljungberg

Üye
Üye
 38
 16
 4
 31/10/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 08/02/2012,07:06
Çözüldü 
2003 ektedir..teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   vt43-2003.rar(Dosya Boyutu: 126,6 KB / İndirme Sayısı: 11)

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
gunsonusorgu isimli sorgunuzda eklediğiniz veresiye ve Borc Listesi isimli tabloları siliniz, göreceksiniz ki sorgunuz hızlanacaktır. Muhtemelen onları yaptığınız dsum işlevleri için sorguya eklemişsiniz, ancak buna gerek yok.
Örneğin vb: Dsum ("verilenborc";"[veresiye]") şeklinde yazdığınız deyim veresiye tablosunu buraya eklemesenizde çalışacaktır.

Sonucu bildiriniz lütfen.



Kullanici Avatari

ljungberg

Üye
Üye
 38
 16
 4
 31/10/2010
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 08/02/2012,07:06
Çözüldü 
Teşekkürler ,sorgu gayet düzgün çalışıyor.Bunu cok fazla veri girerekte denedikten sonra eğer bir sıkıntı olursa tekrar bilgilerinize sunarım...
Başka bir sorum daha olacak;
[ana form] adlı formda hareketler alt formu bulunmakta.yapmak istediğim şey şu;
xx tarihinde kaydettiğimiz “ işlemadi=girişler p_adi=aksam k.nakit harekettutari=1,00TL “
işlemini bir sonraki güne(boş işlem günü olabileceğinden bir sonraki ilk işlem günü olmalı) ,aynı kasiyer seçildiğinde üstteki kayıt şu şekil olmalı; islemadi=cikislar p_adi=sabah a.nakit harekettutari=1,00TL otomatik olarak atamalı..
yani kasiyer Elif in bir önceki kasa kapanışı(aksam k.nakit) ilk kasa acilisi(sabah a.nakit) olabilmelidir..Hatta mümkünse kasiyer Elif ve tarih girildiğinde hareketler alt formuna bu bilgiler otomatik gelse çok daha kullanışlı olur..
Umarım anlatabilmişimdir..Teşekkürler..



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.441
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,20:51
Çözüldü 
Sn ljungberg

Lütfen yeni sorunuz için yeni konu açınız.
Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Bir Ürün Tablosundan Farklı Veriler Çekerek Sipariş Oluşturma Ve Ürün Fyat Güncelleme antoryum 9 253 07/08/2018, 08:38
Son Yorum: antoryum
Çözüldü Tabloya Bağlı İki Farklı Alandaki Verileri Raporda Tek Alanda Gösterme mmert06 1 164 27/06/2018, 00:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Raporda Birbirinden Farklı Sayfalar Oluşturma mmert06 4 182 22/06/2018, 13:44
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Veri Tabanından Çekilen Datanın Accesste Farklı Çıkması temre 5 311 27/05/2018, 20:16
Son Yorum: temre
Çözüldü Farklı Veritabanından Forma Veri Alma. cevahir1 5 281 21/05/2018, 14:51
Son Yorum: cevahir1

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.