Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/11/2010 14:03
Konu Sahibi
ljungberg
Yorumlar
5
Okunma
1732
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ljungberg

Üye
Üye
16
4
31/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
08/02/2012,07:06
Çözüldü 
Örnekte GUNSONUOZET tablosu çeşitli sorgulardan yararlanarak Dlookup işleviylede verileri kendisine topluyor..Fakat ben bir yandanda bunları bir tabloda tarih sırasında gormek istiyorum(Formdaki sarı renkteki metin kutularını)...benim uyguladığım yöntem şuydu;
çeşitli sorgulardan aldığım gerekli verileri tek bir sorguda birleştirmek.Fakat istediğim neticeyi alabilmek için gruplandırma yapmam gerektiğinden sorgu dakikalarca suruyor.Kolay bir yolunuda bulamadım..
Kafamdakini daha iyi anlatabilmek için gunsonusorgu adında bir sorgu ve gunsonu adinda bir form oluşturdum.Hızlı olsun diyede birçok günün girilen kayıtlarını sildim.yinede yavaş..Birşeyleri yanlış yaptıgım kesin..
Sonuç itibariyle benim ulaşmaya çalıştığım [GUNSONUOZET] formu şeklinde değilde [gunsonu] formu şeklinde olanıdır..Teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   vt43.rar(Dosya Boyutu: 258,53 KB / İndirme Sayısı: 16)

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
2003 ekleyebilirmisiniz


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

ljungberg

Üye
Üye
16
4
31/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
08/02/2012,07:06
Çözüldü 
2003 ektedir..teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   vt43-2003.rar(Dosya Boyutu: 126,6 KB / İndirme Sayısı: 11)

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
gunsonusorgu isimli sorgunuzda eklediğiniz veresiye ve Borc Listesi isimli tabloları siliniz, göreceksiniz ki sorgunuz hızlanacaktır. Muhtemelen onları yaptığınız dsum işlevleri için sorguya eklemişsiniz, ancak buna gerek yok.
Örneğin vb: Dsum ("verilenborc";"[veresiye]") şeklinde yazdığınız deyim veresiye tablosunu buraya eklemesenizde çalışacaktır.

Sonucu bildiriniz lütfen.



Kullanici Avatari

ljungberg

Üye
Üye
16
4
31/10/2010
0
İstanbul
Ofis 2007
08/02/2012,07:06
Çözüldü 
Teşekkürler ,sorgu gayet düzgün çalışıyor.Bunu cok fazla veri girerekte denedikten sonra eğer bir sıkıntı olursa tekrar bilgilerinize sunarım...
Başka bir sorum daha olacak;
[ana form] adlı formda hareketler alt formu bulunmakta.yapmak istediğim şey şu;
xx tarihinde kaydettiğimiz “ işlemadi=girişler p_adi=aksam k.nakit harekettutari=1,00TL “
işlemini bir sonraki güne(boş işlem günü olabileceğinden bir sonraki ilk işlem günü olmalı) ,aynı kasiyer seçildiğinde üstteki kayıt şu şekil olmalı; islemadi=cikislar p_adi=sabah a.nakit harekettutari=1,00TL otomatik olarak atamalı..
yani kasiyer Elif in bir önceki kasa kapanışı(aksam k.nakit) ilk kasa acilisi(sabah a.nakit) olabilmelidir..Hatta mümkünse kasiyer Elif ve tarih girildiğinde hareketler alt formuna bu bilgiler otomatik gelse çok daha kullanışlı olur..
Umarım anlatabilmişimdir..Teşekkürler..



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
Dün,21:10
Çözüldü 
Sn ljungberg

Lütfen yeni sorunuz için yeni konu açınız.
Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Veri Tabanından Çekilen Datanın Accesste Farklı Çıkması temre 5 211 27/05/2018, 20:16 temre
Çözüldü Farklı Veritabanından Forma Veri Alma. cevahir1 5 193 21/05/2018, 14:51 cevahir1
Çözüldü Farklı Bir Programın Datagridview Indan Veri Çekmek cazcaz678 3 147 28/04/2018, 12:03 cazcaz678
Çözüldü Farklı Tabloya Aktarma Hk. serkan1985 3 158 21/03/2018, 22:54 ozanakkaya
Çözüldü İki Farklı Tablodaki Verileri Karşılaştırma Nasıl Yapılır? seadelikur 6 254 01/03/2018, 17:38 seadelikur

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.