farklı bir formdan arama nasıl yapılır?
Tarih
24/01/2010 17:56
Konu Sahibi
linux2ex
Yorumlar
3
Okunma
1316
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
Sponsor Reklam
merhaba, daha önceki formdan arama konularını inceledim ama kendi yaptığım sisteme uyarlayamadım. yapmak istediğimi anlatayım STOKARA formundaki stokara metin kutusuna barkod okutulduğunda yada elle yazıldığında formun altındaki diğer bilgileri tablodan getirecek. Dlookup ile yapmaya çalıştım. ama buraya yazdığım bilgi stoklar tablosundaki stokkodu ise tablodaki bilgileri getiriyor. birimler tablosuna bağladığım halde bu bilgileri alamıyorum. birde örneğin; birinci ürüne ait barkodu okuttuktan sonra yeni barkod butonuna bastığımda bilgileri temizleme olayını yaptım ama barkodu okuttuğum alana tekrar kursoru yönlendiremedim. yardımlarınız için teşekkür ederim. örneği ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   k.rar (Dosya Boyutu: 14,31 KB / İndirme Sayısı: 8)
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
11/02/2017,00:20
Çözüldü 
Bence programınız bu şekilde fazla ilerlemez. Aynı tabloda olması gereken alanlar ayrı tablolarda. SatışFiyatı ile AlışFiyatı aynı tabloda olmalı. Birimler tablosu ne işe yarıyor ??
Gelelim yeniden barkod okuma alanına yönelme, gayet basit;

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Komut22_Click()
Me.MALINCINSI = ""
Me.ALISFIYATI = ""
Me.KALAN = ""
Me.SATISFIYATI1 = ""
Me.STOKARA = ""
STOKARA.SetFocus
End Sub


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
Sponsor Reklam
üstad benim yapmaya çalıştığım olay ticari bir programın datasına bağlı stokların bilgilerini barkod okutulduğunda online getirmek. veritabanında aynen bu şekilde ayrı olarak tablolarda datalar hiç bir şekilde sorun çıkarmıyor. ekte gönderdiğim Sql veritabanından bana lazım olanları, tabloların isimlerini benzer şekilde sadece gerekli olanları ekledim. yoksa ticari programın database buraya eklesem birde ayarların yapılması gibi bir sürü sizi uğraştıracaktım. barkod okuma alanına tekrar geri gitme olayı için teşekkür ederim. asıl sorun iki farklı barkod okutulduğunda iki farklı tablodaki bilgileri nasıl getirip ekrandaki yerlere yazarım. bunu tabloları sorgu tasarımında ekleyip gerekli bağlantıyı yaptım. ama stoklar_s olarak görmüşsünüzdür.yani tek ekranda nasıl çözümlerim. yardımlarınız için teşekkür ederim
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla

linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
tdsharun hocanın Dlookup ile ilgili buradaki yazısını okuduktan sonra biraz daha uğraştım. önceki mesajımda yazdığım gibi önce tabloları bir sorguda gerekli olanları bağlantı yaparak aldım. ayrı tablolardan bilgileri çekmek yerine yapmış olduğum sorgudan bilgileri çekince bir hata verdi ama bu sefer farklı bir hata "ölçüt ifadesinde veri türü uyuşmazlığı" yazıyordu. bende bunun birimler tablosundaki barcode alanının türü ile ilgili olduğunu düşünerek veri türünü sayıdan metine çevirdim. şimdi barkodu okuttuğumda sorun çözüldü. bütün bilgiler geliyor. teşekkür ederim.
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablolara Tek Formdan Kayıt Girmek Ve Kayıtları Görmek ozer1971 5 52 09/02/2017, 13:32 atoz112
  ilişkili 2 tablodan birinde eksik veri arama sorgusu hbal09 5 61 09/02/2017, 12:25 atoz112
  Subform icin Arama butonu broiling 22 359 07/02/2017, 02:37 broiling
  formdan tabloya veri ekleme hatası 1453asi 6 154 27/01/2017, 17:09 1453asi
  giriş maskeli kayıt edilen verinin listekutusunda farklı gözükmesi hknct 10 398 21/01/2017, 21:37 hknct


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya