Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
12/12/2009 09:50
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
4
Okunma
2853
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi sabahlar arkadaşlar
excelden veri alırken Excel tablasundaki sayfa1 ,sayfa2 diye sekmeler var bu sekme isimleri aşağıda yazmış olduğum kodun hangi kısmına eklenmesi lazım
teşekkürler
---------------------------

DoCmd.TransferSpreadsheet acImport, 8, "Tablo1", CurrentProject.Path & "\" & "adres.xls", False, "A3:I47"


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
Çözüldü 
öncelikle bu transfer olayını açıklamak lazım satır satır

bu kısımda açıklanacak bir şey yok tarnsfer et ancak import yani bendeki tabloya ekle
DoCmd.TransferSpreadsheet transfertype:=acImport,
burda Excel tipi seçiliyor bu pek önemli değil 5 6 7 8 hepsini kullanabilirsiniz ancak fark 98 işletim sisteminde eski officelerde önemli hale geliyor
SpreadsheetType:=5, _
burda tablo adı
ve sizin excellinizin nerde olduğu soruluoyr
tablename:="Tablo1", FileName:=CurrentProject.Path & "\" & "asd.xls", _
işte bu kodun can alıcı kısmı True yazan kısım bu True olunca Excel sayfasındaki ilk satır alan adı oluyor şayet false olursa F1 F2 F3 diye kendi veriyor alan adını yani uzun haili Fields 1 2 herneyse sizin True olması Gerekiyor Range kısmına gelince ad! bu kısım sayfa adı Sheet adı ne diyorsanız A1:A11 ise sayfada nereden nereye kadar veriler var onu belirliyoruz A1:Z100 dersek a1 den Z100 e kadar bir kareyi içine alır ve ordaki A1 B1 ........ alan adı olarak alır ve bilgilerinizi alır sanırım bu kadardan anlamaışsınızdır
Hasfieldnames:=True, Range:="ad!A1:A11"


buda kodun tamamı



DoCmd.TransferSpreadsheet transfertype:=acImport, SpreadsheetType:=5, _
tablename:="Tablo1", FileName:=CurrentProject.Path & "\" & "asd.xls", _
Hasfieldnames:=True, Range:="ad!A1:A11"


örnek ekte ikiside aynı yerde olsun dikkat edin benim excelldeki sayfa2 adı ----ad---- dır


Ek Dosyalar
.rar   Desktop.rar(Dosya Boyutu: 13,67 KB / İndirme Sayısı: 100)
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 08/12/2018,12:53
Çözüldü 
Sn Esrefigit detaylı anlatım için teşekkürler. Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

assenucler

Aktif Üye*
A..... SE.... ŞE....
 2.057
 125
 31/10/2008
63
 İstanbul
 
 -
 01/12/2018,10:52
Çözüldü 
Teşekkür..



Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler


@benbendedeilem


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 159 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Toplamları Almak ORHAN ALKAN 5 93 23/11/2018, 23:52
Son Yorum: ORHAN ALKAN
Çözüldü Bir Veri Kutusunun Değerini, Başka Bir Veri Kutusuna Bağımlı Yapabilir Miyim ? A_day 10 191 18/11/2018, 22:24
Son Yorum: A_day
Çözüldü Liste Kutusundaki Tutarların Toplamını Almak Allback 1 126 04/09/2018, 15:47
Son Yorum: Allback
Çözüldü Şartlı Rapor Almak m_demir 27 821 03/08/2018, 18:59
Son Yorum: m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444