Skip to main content

AccessTr.neT


Excel makro hakkında bilgi

DUAYEN
DUAYEN
3
4586

Excel makro hakkında bilgi

#1
Microsoft Excel'de bir işi sık gerçekleştiriyorsanız, bu işi makro kullanarak otomatikleştirebilirsiniz.
Makro, Microsoft Visual Basic modülünde (modül: Bir tek adlandırılmış birim halinde depolanan bir bildiriler, deyimler ve yordamlar bütünü. İki tür modül vardır: standart modüller ve sınıf modülleri.) saklanan ve işi her gerçekleştirmeniz gerektiğinde çalıştırılabilen bir komut ve fonksiyonlar (fonksiyon: Bir değer veya değerleri alan, bir işlemi gerçekleştiren ve bir değer veya değerler döndüren, önceden yazılmış bir formül. Çalışma sayfasındaki formülleri, özellikle uzun veya karmaşık hesaplamalar yapanları sadeleştirmek ve kısaltmak için fonksiyonları kullanın.) dizisidir.

Örneğin, hücrelere sık sık uzun metin dizileri giriyorsanız, bu hücreleri içlerindeki metinleri kaydıracak şekilde biçimleyen bir makro oluşturabilirsiniz.

Makro kaydetme
Bir makro kaydettiğinizde Excel, her adımla ilgili bilgileri, siz bir dizi komutu gerçekleştirmişsiniz gibi saklar. Bundan sonra, makroyu çalıştırarak komutları yinelemesini veya "yeniden yürütmesini" sağlarsınız. Makro kaydederken hata yaparsanız, yapacağınız düzeltmeler de kaydedilir. Visual Basic (Visual Basic: Basic'in yüksek düzeyli bir görsel programlama sürümü. Visual Basic Microsoft tarafından Windows tabanlı uygulamaları oluşturmak için geliştirilmiştir.) her makroyu bir çalışma kitabına iliştirilen yeni bir modülde saklar.

Makronun kolay çalışmasını sağlama
Makroları, Makro İletişim kutusundaki listeden seçerek çalıştırabilirsiniz. Bir makronun, bir düğme tıklatıldığında veya belirli bir tuş bileşimine basıldığında çalışmasını sağlamak için, makroyu bir araç çubuğu düğmesine, bir klavye kısayoluna (kısayol tuşu: Bir menü komutunu uygulamak için kullandığınız, F5 veya CTRL+A gibi bir fonksiyon tuşu veya tuş kombinasyonu. Buna karşıt olarak, bir erişim tuşu, odağı bir menü, komut veya denetime taşıyan, ALT+F gibi bir tuş kombinasyonudur.) veya çalışma sayfasındaki bir grafik nesneye atayabilirsiniz.

Makroları yönetme
Makro kaydettikten sonra hataları düzeltmek veya makronun işleyişini değiştirmek için Visual Basic Düzenleyicisi (Microsoft Visual Basic Editor: Kaydettiğiniz makroları düzenleyebileceğiniz ve yeni makrolar ve Visual Basic for Applications programları yazabileceğiniz bir ortam.) ile makro kodunu görebilirsiniz. Örneğin, metni kaydıran makronun aynı zamanda metni kalın yapmasını da istiyorsanız, hücrede metni kalınlaştırmaya yarayan bir makro kaydedebilir ve sonra bu makrodaki yönergeleri metni kaydıran makroya kopyalayabilirsiniz.

Visual Basic Düzenleyicisi, makro kodu yazmayı ve düzenlemeyi yeni başlayanlar için kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmış bir programdır ve birçok çevrimiçi Yardım sunar. Makrolarınızda basit değişiklikler yapmak için programlama öğrenmeniz veya Visual Basic dilini kullanmanız gerekmez. Visual Basic Düzenleyicisi ile makro düzenleyebilir, makroları bir modülden diğerine kopyalayabileceğiniz gibi, farklı çalışma kitapları arasında da kopyalama yapabilir, makroları saklayan modülleri veya makroları yeniden adlandırabilirsiniz.

Makro güvenliği
Excel, makrolarla iletilebilen virüslere (virüs: Kendi kopyalarını bilgisayar dosyalarına ekleyerek bu dosyalara "bulaşan" bir bilgisayar programı veya makro. Dosya belleğe yüklendiğinde, virüs başka dosyalara da bulaşabilir. Virüslerin çoğunlukla zararlı yan etkileri vardır.) karşı koruma sağlanmasına yardımcı olur. Makroları başkalarıyla paylaşıyorsanız, diğer kullanıcıların güvenilir bir kaynaktan geldiğini doğrulayabilmeleri için makrolara dijital imza (dijital imza: Bir makro veya belge üzerindeki elektronik, şifreleme tabanlı, güvenli orijinallik damgası. Bu imza, makro veya belgenin kaynağının imzalayan olduğunu ve değiştirilmediğini gösterir.) ile onay verebilirsiniz. Makro içeren bir çalışma kitabı açtığınızda makroları etkinleştirmeden önce kaynaklarını doğrulayabilirsiniz.

Cevapla
#2
Anlatım için teşekkürler.
Cevapla
#3
Verdiğiniz Bilgiler İçin Teşekkürler
Cevapla
#4
(10/05/2011, 23:40)lifeexciting yazdı: Verdiğiniz Bilgiler İçin Teşekkürler

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task