Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/03/2009 17:40
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
7
Okunma
3674
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler arkadaşlar
bir formumuz var diyelim
bunda 20-30 tane etiketvar
etiket1
etiket2
..
..
etiket30
bir metin5 kutusundaki değere göre bunların topluca görünüp gizlenmesini nasıl sağlarız yani mesala değer 15 ,18 ,22 olduğunda görünecek
5, 8,12 olduğunda gizlenecek
acaba şöyle olabilirmi
----------------------------
if metin5= 15 then
for a=1 to 30
etiket(a).visible=true
next
end if
-----------------------
yardımlarınız iiçin teşekkürler



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 46
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
04/07/2018,16:07
Çözüldü 
Sn. Accessman,
Örnek bir form yapıp gönderseniz de biz de onun üzerinden göstersek,
yeni bir mdb yaratıp, yeni bir form yapıp, üzerine sıralı isimli Etiketler koyup,
bir de üzerine kod yazıp denemek için vakit harcamasak,
işimiz daha kolay olmaz mı?

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Private Sub Girilen_Deger_AfterUpdate()
Dim i
    Select Case Me.Girilen_Deger
        Case 15, 18, 22
            For i = 1 To 10
                Me("[Etiket" & i & "]").Visible = True
            Next
        Case 5, 8, 12
            For i = 1 To 10
                Me("[Etiket" & i & "]").Visible = False
            Next
        Case Else
            'Yukarıdaki sayılar haricindeki bir değer olduğunda ? ....
    End Select
End Sub


Verdiğim yöntemde etiket isimleri Etiket1....30 gibi ardışık olmalı.

Etiketlerdeki Tag özelliği ve For Each fonksiyonu kullanılarak
ardışık olmadan da yapılabilir ama sanırım bu sizin için yeterli.


Ek Dosyalar
.rar   Etiket_Seruz.rar(Dosya Boyutu: 8,37 KB / İndirme Sayısı: 25)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

assenucler

Gümüş Üye
Gümüş Üye
A..... SE.... ŞE....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
20/07/2018,18:42
Çözüldü 
Teşekkürler, Seruz hocam...



Kullanici Avatari

Krizantem

Cezalı
Cezalı Üye
 Belirtilmemiş
27
2
22/03/2009
Adana
Ofis 2003
27/04/2009,09:01
Çözüldü 
Seruz Hocam
Dim i as byte desek daha mı güzel olur ? Yoksa variant olarak özellikle mi bırakıldı?



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
içinde yapmaya çalıştığının çok daha fazlası ile işine yarayacak etiket yazdırma örneği var. kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   Contacts.rar(Dosya Boyutu: 2,62 MB / İndirme Sayısı: 21)
İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 46
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
04/07/2018,16:07
Çözüldü 
Tabii ki olur ve daha güzel olur.
sadece bu tür ufak örneklerde önemsemiyoruz bu tür ayrıntıları.
Sonuçta örnek olduğu için diğer kodlar önemli burada.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Açılan Kutudan Seçim Yapılarak Formu Pasif Yapma. fascioğlu 9 257 04/07/2018, 10:36
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Tablolar Arası Sorguyla Toplam Ve Fark İşlemi Yapma Hk. Mr.Midnight 4 122 28/05/2018, 17:16
Son Yorum: Mr.Midnight
Çözüldü Access'te Grafik Yapma temre 3 219 28/05/2018, 11:03
Son Yorum: temre
Çözüldü Formlarda Ve Projenin Tamamında Hata Denetimi Yapma fascioğlu 5 180 20/05/2018, 03:51
Son Yorum: fascioğlu
Çözüldü Exceli Access Te Yapma mehmetdemir 1 161 08/05/2018, 11:37
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.