Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/05/2009 18:59
Konu Sahibi
okileturc
Yorumlar
8
Okunma
2365
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

okileturc

Onursal Üye
Ok.... VA....
 61
 113
 966
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Arkadaşlar
Bir combobox un içindeki değeri değiştiriyorum
Güncelleme sonrasında "eski değeri" üzerinden bir işlem
yapmam lazım. BeforeUpdate ile denedim ancak sanırım
o da yeni değeri görüyor. Eski değeri nasıl tutabilirim
ve bunu hangi özelliğe yazmam gerekir

Form geçerli olduğunda combobox değerini bir değişkende
tutayım, lazım olduğunda kullanayım diye düşündüm ama
bu doğru yöntem midir bilemedim

Teşekkürler


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mesudi

Aktif Üye
Me.... AY....
 42
 18
 249
 30/10/2008
63
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 12/12/2016,17:50
Çözüldü 
Hocam tam anlattığın şey daha önce benim başıma geldi, ve ben de aynı yöntemi kullandım. Değeri değişmeden önce bir değişkene aktarıp o şekilde kullandım. Benim başıma gelen biraz farklıydı. Bir metin kutusundaki eski değer ile yeni değeri söz konusu metin kutusunun güncelleme sonrasında olayında karşılaştırmam gerekiyordu. Günlerce uğraştım ve bulduğum tek çare değişken olayıydı.



Kullanici Avatari

okileturc

Onursal Üye
Ok.... VA....
 61
 113
 966
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Bir "Old.value" durumunu sık sık görüyorum
sanırım doğru metod odur, hocalarımızdan bir
cevap gelmezse böyle devam ederiz Img-grin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

adnanyurdakul

Aktif Üye
 64
 2
 88
 05/02/2009
19
 Manisa
 
 Ofis 2003
 03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Dim ctlC As Control
' For each control.
For Each ctlC in Me.Controls
If ctlC.ControlType = acTextBox Then
' Restore Old Value.
ctlC.Value = ctlC.OldValue
End If
Next ctlC
buradaki ctlC.Value = ctlC.OldValue satırını değiştirerek kullanabilirsiniz
iyi çalışmalar



Kullanici Avatari

okileturc

Onursal Üye
Ok.... VA....
 61
 113
 966
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Adnan hocam aslında combonun on click özelliği bile
benim için yeterli ancak bu sefer değişkeni Sql cümlesine
yerleştiremedim Img-cray Aşağdaki şekliyle hata veriyor


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub SERVIS_SERVISFORM_ID_Click()
Dim ESKIKAYIT As Integer
ESKIKAYIT = Me.SERVIS_SERVISFORM_ID
End Sub

Private Sub SERVIS_SERVISFORM_ID_AfterUpdate()
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "UPDATE FORMNOTAKIP SET FORMNOTAKIP.SERVISFORM_OK = 0 WHERE (((FORMNOTAKIP.SERVISFORM_ID)=ESKIKAYIT));"
DoCmd.SetWarnings True
End Sub


SQL cümlesinde değişkeni nasıl kullanmalıyım ?
Bunu çözebilirsek işlem tamam


Teşekkürler


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

adnanyurdakul

Aktif Üye
 64
 2
 88
 05/02/2009
19
 Manisa
 
 Ofis 2003
 03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sayın okileturc
sorguda yazılım olarak hata yok ancak
ESKIKAYIT değeri doğru olarak geldiği teyid edilmeli bana göre problem burada
buda size yazdığım control ile halledilebilir




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Mükerrer Kaydı Nasıl Önlerim. Oğuz Türkyılmaz 22 370 10 saat önce
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Alt Formda Kayıt Gezinti Çubuğunu Nasıl Gizlerim. Oğuz Türkyılmaz 2 78 17/01/2019, 14:01
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Metin Kutusunda Hesaplama Formülü Nasıl Uygulanır. Oğuz Türkyılmaz 2 118 15/01/2019, 21:47
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formda Etikete Tıklandığında Tabloya Kayıtlı Değerler Mesajbox'ta Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 8 233 15/01/2019, 15:22
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Formdaki Butonlara İlişkisiz Tablodaki Ürünleri Atama Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 28 737 04/01/2019, 14:57
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.