Eski değeri nasıl tutabilrim
Tarih
27/05/2009 18:59
Konu Sahibi
okileturc
Yorumlar
8
Okunma
1890
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Arkadaşlar
Bir combobox un içindeki değeri değiştiriyorum
Güncelleme sonrasında "eski değeri" üzerinden bir işlem
yapmam lazım. BeforeUpdate ile denedim ancak sanırım
o da yeni değeri görüyor. Eski değeri nasıl tutabilirim
ve bunu hangi özelliğe yazmam gerekir

Form geçerli olduğunda combobox değerini bir değişkende
tutayım, lazım olduğunda kullanayım diye düşündüm ama
bu doğru yöntem midir bilemedim

Teşekkürler
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mesudi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... A....
249
30/10/2008
63
İstanbul
Ofis 2003
12/12/2016,17:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam tam anlattığın şey daha önce benim başıma geldi, ve ben de aynı yöntemi kullandım. Değeri değişmeden önce bir değişkene aktarıp o şekilde kullandım. Benim başıma gelen biraz farklıydı. Bir metin kutusundaki eski değer ile yeni değeri söz konusu metin kutusunun güncelleme sonrasında olayında karşılaştırmam gerekiyordu. Günlerce uğraştım ve bulduğum tek çare değişken olayıydı.
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Bir "Old.value" durumunu sık sık görüyorum
sanırım doğru metod odur, hocalarımızdan bir
cevap gelmezse böyle devam ederiz Img-grin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Dim ctlC As Control
' For each control.
For Each ctlC in Me.Controls
If ctlC.ControlType = acTextBox Then
' Restore Old Value.
ctlC.Value = ctlC.OldValue
End If
Next ctlC
buradaki ctlC.Value = ctlC.OldValue satırını değiştirerek kullanabilirsiniz
iyi çalışmalar
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Adnan hocam aslında combonun on click özelliği bile
benim için yeterli ancak bu sefer değişkeni Sql cümlesine
yerleştiremedim Img-cray Aşağdaki şekliyle hata veriyor


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub SERVIS_SERVISFORM_ID_Click()
Dim ESKIKAYIT As Integer
ESKIKAYIT = Me.SERVIS_SERVISFORM_ID
End Sub

Private Sub SERVIS_SERVISFORM_ID_AfterUpdate()
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "UPDATE FORMNOTAKIP SET FORMNOTAKIP.SERVISFORM_OK = 0 WHERE (((FORMNOTAKIP.SERVISFORM_ID)=ESKIKAYIT));"
DoCmd.SetWarnings True
End Sub


SQL cümlesinde değişkeni nasıl kullanmalıyım ?
Bunu çözebilirsek işlem tamam


Teşekkürler

okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

adnanyurdakul
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
88
2
05/02/2009
19
Manisa
Ofis 2003
03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın okileturc
sorguda yazılım olarak hata yok ancak
ESKIKAYIT değeri doğru olarak geldiği teyid edilmeli bana göre problem burada
buda size yazdığım control ile halledilebilir
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Accesste Seçilen Resim Sabit-Diğer Resimler Random Nasıl Yapılır? mehami 6 308 17/04/2017, 13:02 mehami
  Access Runtime Error 2220 Çözümü Nasıl Olmalı? mehami 2 117 15/04/2017, 14:57 mehami
  Access Formda Rastgele (random) Resimlerin Aynı Olmamasını Nasıl Sağlarız? mehami 5 231 15/04/2017, 09:25 ozanakkaya
  Accesste Resime Tıklama Ve Ses Dosyası Çalıştırma Nasıl Yapılır? mehami 2 141 14/04/2017, 00:26 mehami
  Sorgu Sonucunu Excel'e SQL Kod ile Nasıl Yazdırılır cozumuret 16 337 27/03/2017, 11:18 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status