Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
27/05/2009 18:59
Konu Sahibi
okileturc
Yorumlar
8
Okunma
2263
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Arkadaşlar
Bir combobox un içindeki değeri değiştiriyorum
Güncelleme sonrasında "eski değeri" üzerinden bir işlem
yapmam lazım. BeforeUpdate ile denedim ancak sanırım
o da yeni değeri görüyor. Eski değeri nasıl tutabilirim
ve bunu hangi özelliğe yazmam gerekir

Form geçerli olduğunda combobox değerini bir değişkende
tutayım, lazım olduğunda kullanayım diye düşündüm ama
bu doğru yöntem midir bilemedim

Teşekkürler


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

mesudi

Aktif Üye
Aktif Üye
ME.... AY....
 41
 249
 18
 30/10/2008
63
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 12/12/2016,17:50
Çözüldü 
Hocam tam anlattığın şey daha önce benim başıma geldi, ve ben de aynı yöntemi kullandım. Değeri değişmeden önce bir değişkene aktarıp o şekilde kullandım. Benim başıma gelen biraz farklıydı. Bir metin kutusundaki eski değer ile yeni değeri söz konusu metin kutusunun güncelleme sonrasında olayında karşılaştırmam gerekiyordu. Günlerce uğraştım ve bulduğum tek çare değişken olayıydı.



Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Bir "Old.value" durumunu sık sık görüyorum
sanırım doğru metod odur, hocalarımızdan bir
cevap gelmezse böyle devam ederiz Img-grin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

adnanyurdakul

Aktif Üye
Aktif Üye
 63
 88
 2
 05/02/2009
19
 Manisa
 
 Ofis 2003
 03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Dim ctlC As Control
' For each control.
For Each ctlC in Me.Controls
If ctlC.ControlType = acTextBox Then
' Restore Old Value.
ctlC.Value = ctlC.OldValue
End If
Next ctlC
buradaki ctlC.Value = ctlC.OldValue satırını değiştirerek kullanabilirsiniz
iyi çalışmalar



Kullanici Avatari

okileturc

Aktif Üye
Aktif Üye
OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Adnan hocam aslında combonun on click özelliği bile
benim için yeterli ancak bu sefer değişkeni Sql cümlesine
yerleştiremedim Img-cray Aşağdaki şekliyle hata veriyor


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub SERVIS_SERVISFORM_ID_Click()
Dim ESKIKAYIT As Integer
ESKIKAYIT = Me.SERVIS_SERVISFORM_ID
End Sub

Private Sub SERVIS_SERVISFORM_ID_AfterUpdate()
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "UPDATE FORMNOTAKIP SET FORMNOTAKIP.SERVISFORM_OK = 0 WHERE (((FORMNOTAKIP.SERVISFORM_ID)=ESKIKAYIT));"
DoCmd.SetWarnings True
End Sub


SQL cümlesinde değişkeni nasıl kullanmalıyım ?
Bunu çözebilirsek işlem tamam


Teşekkürler


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

adnanyurdakul

Aktif Üye
Aktif Üye
 63
 88
 2
 05/02/2009
19
 Manisa
 
 Ofis 2003
 03/06/2016,23:55
Çözüldü 
Sayın okileturc
sorguda yazılım olarak hata yok ancak
ESKIKAYIT değeri doğru olarak geldiği teyid edilmeli bana göre problem burada
buda size yazdığım control ile halledilebilir




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 75 18/09/2018, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Outlooktan ve Gmailden gelen mesajları accesse nasıl alabiliriz ates2014 7 1.296 05/09/2018, 22:19
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Yeni Kayıta Eski Verilerin Kopyalanması notrino 2 112 27/08/2018, 13:27
Son Yorum: notrino
Çözüldü Raporda Metin Kutusuna Parametre Değeri Uyarısı nakres64 9 395 01/05/2018, 17:55
Son Yorum: A.Kadir.
Çözüldü Sorguda Hesaplanan Değeri Kullanma delichon 1 156 23/04/2018, 17:37
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.