Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
gaslihak
Tarih
21/01/2010 15:50
Konu Sahibi
gaslihak
Yorumlar
5
Okunma
2014
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
gaslihak

gaslihak

Üye
 40
 3
 11
 17/06/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 21/01/2013,10:37
Çözüldü 
herkese merhaba,
örnekte vermiş olduğum disiplin dosyasının form bölümünde bulunan

Maddesini ve başlangıç bitiş tarihlerini elle yazdığım bilgilerin disiplin tablosundan taranarak toplam sayılarının toplam yevmiye ve toplam ihtar bölümüne yazılması

(maddesi+ilk tarih +son tarih) = toplam yevmiye, toplam ihtar

şimdiden tüm üstadlara tşk.


gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ogulcan92

ogulcan92

Aktif Üye
 54
 154
 1.159
 06/05/2009
480
 İzmir
 
 Ofis 2003
 07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:gaslihak
Sorularınızı ilgili konuların (Access, Excel vb.) Soruları ve cevapları bölününde sorunuz.



Puletin

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Bir adet sorgu oluşturun adı Sorgu1 olsun

Kod:
SELECT DİSİPLİN.MADDESİ, DİSİPLİN.YEVMİYESİ
FROM DİSİPLİN
WHERE (((DİSİPLİN.MADDESİ)=[Formlar]![DİSİPLİN]![MADDESİ]) AND ((DİSİPLİN.[CEZA ALDIĞI TARİH]) Between [Formlar]![DİSİPLİN]![BAŞLANGIÇ TARİHİ] And [Formlar]![DİSİPLİN]![BİTİŞ TARİHİ]));


Sonra form üzerindeki MADDESİ alanın güncelleme sonrasına (Önce Tarih aralığını girdikten sonra ) bu nu yazıyorsunuz Dilerseniz tarih güncellemeleri sonrasına da yaza bilirsiniz. size kalmış

Kod:
Private Sub MADDESİ_AfterUpdate()
Me.TOPLAM_YEVMİYE = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1")
Me.Metin15 = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1", "[YEVMİYESİ]='İHTAR'")
End Sub


Kolay gelsin
NOT Form üzerindeki MADDESİ alanını elle girmek yerine açılır kutudan seçtirme yapsanız daha iyi olmaz mı?


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

gaslihak

gaslihak

Üye
 40
 3
 11
 17/06/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 21/01/2013,10:37
Çözüldü 
Hocam yapamadım 2 kodu nereye yazmam gerekiyor? 1 kodun devamınamı? yoksa kodları sorgu bölümündeki ölçüt bölümünemi yazcam?


gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Puletin

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
DİSİPLİN formunuzda yer alan MADDESİ alanının güncelleme sonrasına yazmanız gerekiyor gerçi olduğugibi kopyalayıp yapıştırsanız da olurdu.
Örnek ekte. Kolay gelsin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

gaslihak

gaslihak

Üye
 40
 3
 11
 17/06/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 21/01/2013,10:37
Çözüldü 
HOCAM TEŞEKKÜRLER ELİNİZE SAĞLIK Img-grin


gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Otomatik sayı yıllara göre vermesi Fatih34 16 642 06/04/2019, 22:34
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Metin Kutusuna Girilen Veriye Göre Veri Çağırma fascioğlu 9 510 14/03/2019, 14:50
Son Yorum: programmer67
Çözüldü Evet Hayır Alanına Göre Rapor access acemisi 14 390 05/03/2019, 23:26
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Pdf Adını Veriye Göre Oluşturmak zetyu 9 385 03/03/2019, 23:01
Son Yorum: zetyu
Çözüldü Ekran Boyutuna Göre Etiket Konumu Serkan ERDUGAN 2 188 26/02/2019, 17:32
Son Yorum: Serkan ERDUGAN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.