Elle Girilen Değere Göre Veri Saymak
Tarih
21/01/2010 15:50
Konu Sahibi
gaslihak
Yorumlar
5
Okunma
1633
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gaslihak
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
3
17/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
21/01/2013,10:37
Çözüldü 
Sponsor Reklam
herkese merhaba,
örnekte vermiş olduğum disiplin dosyasının form bölümünde bulunan

Maddesini ve başlangıç bitiş tarihlerini elle yazdığım bilgilerin disiplin tablosundan taranarak toplam sayılarının toplam yevmiye ve toplam ihtar bölümüne yazılması

(maddesi+ilk tarih +son tarih) = toplam yevmiye, toplam ihtar

şimdiden tüm üstadlara tşk.
.rar   DİSİPLİN.rar (Dosya Boyutu: 240,37 KB / İndirme Sayısı: 26)
.rar   DİSİPLİN.rar (Dosya Boyutu: 240,37 KB / İndirme Sayısı: 26)
gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:gaslihak
Sorularınızı ilgili konuların (Access, Excel vb.) Soruları ve cevapları bölününde sorunuz.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bir adet sorgu oluşturun adı Sorgu1 olsun

Kod:
SELECT DİSİPLİN.MADDESİ, DİSİPLİN.YEVMİYESİ
FROM DİSİPLİN
WHERE (((DİSİPLİN.MADDESİ)=[Formlar]![DİSİPLİN]![MADDESİ]) AND ((DİSİPLİN.[CEZA ALDIĞI TARİH]) Between [Formlar]![DİSİPLİN]![BAŞLANGIÇ TARİHİ] And [Formlar]![DİSİPLİN]![BİTİŞ TARİHİ]));


Sonra form üzerindeki MADDESİ alanın güncelleme sonrasına (Önce Tarih aralığını girdikten sonra ) bu nu yazıyorsunuz Dilerseniz tarih güncellemeleri sonrasına da yaza bilirsiniz. size kalmış

Kod:
Private Sub MADDESİ_AfterUpdate()
Me.TOPLAM_YEVMİYE = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1")
Me.Metin15 = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1", "[YEVMİYESİ]='İHTAR'")
End Sub


Kolay gelsin
NOT Form üzerindeki MADDESİ alanını elle girmek yerine açılır kutudan seçtirme yapsanız daha iyi olmaz mı?

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

gaslihak
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
3
17/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
21/01/2013,10:37
Çözüldü 
Hocam yapamadım 2 kodu nereye yazmam gerekiyor? 1 kodun devamınamı? yoksa kodları sorgu bölümündeki ölçüt bölümünemi yazcam?
gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
DİSİPLİN formunuzda yer alan MADDESİ alanının güncelleme sonrasına yazmanız gerekiyor gerçi olduğugibi kopyalayıp yapıştırsanız da olurdu.
Örnek ekte. Kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   DİSİPLİN.rar (Dosya Boyutu: 242,62 KB / İndirme Sayısı: 16)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

gaslihak
Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
3
17/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
21/01/2013,10:37
Çözüldü 
HOCAM TEŞEKKÜRLER ELİNİZE SAĞLIK Img-grin
gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Birinci ComboBox seçimine göre ikincisinde kriter değerlerini gösterme İbrahim Şenol 5 58 17/02/2017, 21:01 atoz112
  Select Box Değerlerine Göre Veri Getirme İbrahim Şenol 4 51 16/02/2017, 21:36 İbrahim Şenol
  Veri çekerken kritere göre listeleme hk. okumas 2 56 07/02/2017, 14:01 okumas
  Formumda açılan kutu içinde seçtiğim değere dayalı kayıt bul misak70 6 229 30/01/2017, 15:17 misak70
  metin kutusuna girilen ilk karakterin silinmesi slayerrrrr 4 134 17/01/2017, 14:27 slayerrrrr


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya