Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/01/2010 15:50
Konu Sahibi
gaslihak
Yorumlar
5
Okunma
1955
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

gaslihak

Üye
 39
 11
 3
 17/06/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 21/01/2013,10:37
Çözüldü 
herkese merhaba,
örnekte vermiş olduğum disiplin dosyasının form bölümünde bulunan

Maddesini ve başlangıç bitiş tarihlerini elle yazdığım bilgilerin disiplin tablosundan taranarak toplam sayılarının toplam yevmiye ve toplam ihtar bölümüne yazılması

(maddesi+ilk tarih +son tarih) = toplam yevmiye, toplam ihtar

şimdiden tüm üstadlara tşk.


gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ogulcan92

Aktif Üye
 54
 1.159
 154
 06/05/2009
480
 İzmir
 
 Ofis 2003
 07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:gaslihak
Sorularınızı ilgili konuların (Access, Excel vb.) Soruları ve cevapları bölününde sorunuz.



Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Bir adet sorgu oluşturun adı Sorgu1 olsun

Kod:
SELECT DİSİPLİN.MADDESİ, DİSİPLİN.YEVMİYESİ
FROM DİSİPLİN
WHERE (((DİSİPLİN.MADDESİ)=[Formlar]![DİSİPLİN]![MADDESİ]) AND ((DİSİPLİN.[CEZA ALDIĞI TARİH]) Between [Formlar]![DİSİPLİN]![BAŞLANGIÇ TARİHİ] And [Formlar]![DİSİPLİN]![BİTİŞ TARİHİ]));


Sonra form üzerindeki MADDESİ alanın güncelleme sonrasına (Önce Tarih aralığını girdikten sonra ) bu nu yazıyorsunuz Dilerseniz tarih güncellemeleri sonrasına da yaza bilirsiniz. size kalmış

Kod:
Private Sub MADDESİ_AfterUpdate()
Me.TOPLAM_YEVMİYE = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1")
Me.Metin15 = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1", "[YEVMİYESİ]='İHTAR'")
End Sub


Kolay gelsin
NOT Form üzerindeki MADDESİ alanını elle girmek yerine açılır kutudan seçtirme yapsanız daha iyi olmaz mı?


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

gaslihak

Üye
 39
 11
 3
 17/06/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 21/01/2013,10:37
Çözüldü 
Hocam yapamadım 2 kodu nereye yazmam gerekiyor? 1 kodun devamınamı? yoksa kodları sorgu bölümündeki ölçüt bölümünemi yazcam?


gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
DİSİPLİN formunuzda yer alan MADDESİ alanının güncelleme sonrasına yazmanız gerekiyor gerçi olduğugibi kopyalayıp yapıştırsanız da olurdu.
Örnek ekte. Kolay gelsin


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

gaslihak

Üye
 39
 11
 3
 17/06/2009
0
 Belirtilmemiş
 
 Ofis 2003
 21/01/2013,10:37
Çözüldü 
HOCAM TEŞEKKÜRLER ELİNİZE SAĞLIK Img-grin


gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin İçinde Kritere Göre Sayım Yapma Hk. larion 2 65 11/12/2018, 09:28
Son Yorum: larion
Çözüldü Formdan Başka Formda Kritere Göre Liste Gizleme Ve Görünmesi U.ALTUN 4 72 05/12/2018, 13:50
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Form Bilgi Girişinde Alt Satıra Üst Satırdan Girilen Alan Değeri Nasıl Kopyalanır. Oğuz Türkyılmaz 14 222 03/12/2018, 00:22
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 169 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Fatura kesme programını şablona göre ayarlama megi bilişim bilgisayar 22 3.005 20/11/2018, 16:39
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.