Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
21/01/2010 15:50
Konu Sahibi
gaslihak
Yorumlar
5
Okunma
1895
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

gaslihak

Üye
Üye
 39
11
3
17/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
21/01/2013,10:37
Çözüldü 
herkese merhaba,
örnekte vermiş olduğum disiplin dosyasının form bölümünde bulunan

Maddesini ve başlangıç bitiş tarihlerini elle yazdığım bilgilerin disiplin tablosundan taranarak toplam sayılarının toplam yevmiye ve toplam ihtar bölümüne yazılması

(maddesi+ilk tarih +son tarih) = toplam yevmiye, toplam ihtar

şimdiden tüm üstadlara tşk.
.rar   DİSİPLİN.rar(Dosya Boyutu: 240,37 KB / İndirme Sayısı: 26)

.rar   DİSİPLİN.rar(Dosya Boyutu: 240,37 KB / İndirme Sayısı: 26)


gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ogulcan92

Aktif Üye
Aktif Üye
 53
1.159
06/05/2009
480
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:gaslihak
Sorularınızı ilgili konuların (Access, Excel vb.) Soruları ve cevapları bölününde sorunuz.



Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Bir adet sorgu oluşturun adı Sorgu1 olsun

Kod:
SELECT DİSİPLİN.MADDESİ, DİSİPLİN.YEVMİYESİ
FROM DİSİPLİN
WHERE (((DİSİPLİN.MADDESİ)=[Formlar]![DİSİPLİN]![MADDESİ]) AND ((DİSİPLİN.[CEZA ALDIĞI TARİH]) Between [Formlar]![DİSİPLİN]![BAŞLANGIÇ TARİHİ] And [Formlar]![DİSİPLİN]![BİTİŞ TARİHİ]));


Sonra form üzerindeki MADDESİ alanın güncelleme sonrasına (Önce Tarih aralığını girdikten sonra ) bu nu yazıyorsunuz Dilerseniz tarih güncellemeleri sonrasına da yaza bilirsiniz. size kalmış

Kod:
Private Sub MADDESİ_AfterUpdate()
Me.TOPLAM_YEVMİYE = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1")
Me.Metin15 = DCount("[YEVMİYESİ]", "Sorgu1", "[YEVMİYESİ]='İHTAR'")
End Sub


Kolay gelsin
NOT Form üzerindeki MADDESİ alanını elle girmek yerine açılır kutudan seçtirme yapsanız daha iyi olmaz mı?


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

gaslihak

Üye
Üye
 39
11
3
17/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
21/01/2013,10:37
Çözüldü 
Hocam yapamadım 2 kodu nereye yazmam gerekiyor? 1 kodun devamınamı? yoksa kodları sorgu bölümündeki ölçüt bölümünemi yazcam?


gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
DİSİPLİN formunuzda yer alan MADDESİ alanının güncelleme sonrasına yazmanız gerekiyor gerçi olduğugibi kopyalayıp yapıştırsanız da olurdu.
Örnek ekte. Kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   DİSİPLİN.rar(Dosya Boyutu: 242,62 KB / İndirme Sayısı: 16)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

gaslihak

Üye
Üye
 39
11
3
17/06/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
21/01/2013,10:37
Çözüldü 
HOCAM TEŞEKKÜRLER ELİNİZE SAĞLIK Img-grin


gaslihak, 17-06-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Id Numarasına Göre Toplamak m_demir 16 408 09/07/2018, 23:18
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Id Numarasına Göre İki Tabloya Veri Aktarmak. m_demir 4 181 03/07/2018, 20:25
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Tablodaki Veriye Göre Numaratör barcins 4 137 03/07/2018, 10:42
Son Yorum: barcins
  Çapraz Sorguda Tarih Kriterine Göre husem 2 118 29/06/2018, 06:19
Son Yorum: husem
Çözüldü Bir Sütuna Girilen Verileri Başka Bir Sütun İle Karşılaştırıp Hesaplama matkap911 1 133 19/06/2018, 14:45
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.