Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
03/02/2010 12:13
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
6
Okunma
2670
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler arkadaşlar

formda veya raporda elips çizmek için ne yap(z)mamız lazım
eklediğim örnekte rapor ayrıntısına bir kısmı dolu daire(veya çember) çiziyor elips nasıl çizebiliriz


Ek Dosyalar
.rar   raporda çember.rar(Dosya Boyutu: 8,57 KB / İndirme Sayısı: 6)
@benbendedeilem

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
bu çizgi çekiyor

Sub Ayrıntı_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
Dim sngMidPt As Single, intI As Integer
' Set scale to pixels.
Me.ScaleMode = 3
' Calculate midpoint.
sngMidPt = Me.ScaleHeight / 2
' Loop to draw line down horizontal axis pixel by pixel.
For intI = 1 To Me.ScaleWidth
Me.PSet(intI, sngMidPt)
Next intI
End Sub

benim amacım
formda ayrıntı üstünde elips çizmek
ve
mouse sol tuş basılı tutarak ayrıntı üzerinde gezerken nokta koymak


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
sngHCtr = Me.ScaleWidth / 2 ' Horizontal center.
sngVCtr = Me.ScaleHeight / 2 ' Vertical center.
sngRadius = Me.ScaleHeight / 3 ' Circle radius.

burada me.scalewidth demek ayrıntının genişliği demek mi
ayrıca rapor ayrıntısında geçerli bu kod
nasıl formda da kullanabiliriz


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
cevap yazılmamasını
sukut ikrardan gelir kaidesince
evet olarak algılayıp
me.scalewidth kelimesini ayrıntının genişliği olarak kabul edebilirmiyiz


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

esrefigit

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 599
 59
 30/10/2008
359
 Konya
 
 Ofis 2003
 20/09/2018,16:01
Çözüldü 
raporda elips kodu


Private Sub Ayrıntı_Print(Cancel As Integer, PrintCount As Integer)
On Error Resume Next
Dim sngHorizontal As Single
Dim sngVertical As Single
Dim sngRadius As Single
sngHorizontal = Me.ScaleWidth / 1.5
sngVertical = Me.ScaleHeight / 3.5
sngRadius = Me.ScaleHeight / 1.3
Me.DrawWidth = 2
Me.Circle (sngHorizontal, sngVertical), sngRadius, vbRed, , , 0.3
End Sub
herhangi bir kaydın bir özelliğine göre o kayda elips çizsin diyorsan

If IsNull(kontrolununadı) Then
Me.Circle (sngHorizontal, sngVertical), sngRadius, vbRed, , , 0.3
End If




form üzerine gelince draw yapılmaz ancak api ile bir şey yapılabilir ancak oda yapacağın uygulamayı kasar bunun yerine form üzerine emf formatında bir resim eklersin tabii arkası boş elips şeklinde istediğin gibi gösterir gizlersin


meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
teşekkürler sn.esrefigit


@benbendedeilem


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Raporda kutu çizmek vakar 2 1.170 19/02/2013, 22:00
Son Yorum: vakar

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444