düzenle sil ve otomatik sayı hazırlama hakk.
Tarih
16/05/2011 22:58
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
6
Okunma
2501
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
BlackEagle sayesinde Vb.Net Access Bağlantısı konusundaki adımları izleyerek ufak bir şeyler yaptım ama güncelle ve sil olayları hep aynı yerde hata veriyor
sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery()
komut tam olarak ne yapıyor onu pek anlamadım içinde değer olup olmadığına mı bakıyor



ve otomatik sayı için sorgudan değer alıyorum ama ben sorguda en büyük max sayıyı gösterdiğim zaman hata veriyor vb.net ama sırala yapıp değeri aldırınca sorun olmuyor sorguda alana isim nasıl veriliyor onu tam olayarak hatırlayamadığım için max deyince ençoksoruno yapıyor ve vb.nette bu alanı görmüyor



Ek Dosyalar
.rar   SoruBankası16.05.2011.rar (Dosya Boyutu: 79,16 KB / İndirme Sayısı: 24)
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Mdb deki Sayı alanını otomatik sayı olarak değiştirerek, formunuzda yaptığınız kodlama hataları düzeltilmiştir. Hatanın ne olduğuna gelince; örneğin sayısal bir alana '{9}' şeklinde değil de tırnakları olmadan {9} şeklinde yazmanız gerekmektedir. Ayrıca {} işaretleri yerine bazı yerlerde () işaretleri kullanmışsınız, bu durumlar hataya sebebiyet vermektedir.

Size tavsiyem mevcut hali ile yeni eklediğim halini yanyana açın ve kodları birebir kontrol edin.


Ek Dosyalar
.rar   Soru.rar (Dosya Boyutu: 87,88 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla

goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
otomatik sayı kullanmak istemiyorum sorun çıkartıyormuş sil ekle felan sıkıntı yaratıyor
ama şimdi bakıyorum kodlara
bide evet parantezleri hep karıştırıyorum
şimdi kontrol ediyorum teşekkürler
Cevapla

goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
Sponsor Reklam
ve hocam fark nedir bunlar arasında ?
yani ' ' olunca ne fark vardı tırnak olmadan olunca ne fark vardı

ve ExecuteNonQuery komutu tam olarak neyi alıyor


Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sıkıntı yaratmaz, otomatik sayı kullanarak oluşturduğun bir mdb yi sonra başka bir vt için kullanacak olursanız ve tabloyu yeniden oluşturursanız yeniden sıralayacağı için bağlantılı olan tabloları etkileyebilir. Ancak siz eğer adım adım ilerler ve geri dönüş yapmak zorunda kalmazsanız, yani tabloyu yeniden yapmak zorunda kalmazsanız otomatik sayının sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Ben kullanırım ve sıkıntı yaşamadım. Yinede siz bilirsiniz.Img-grin
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(17/05/2011, 00:16)goodfalles Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ve hocam fark nedir bunlar arasında ?
yani ' ' olunca ne fark vardı tırnak olmadan olunca ne fark vardı

ve ExecuteNonQuery komutu tam olarak neyi alıyor


DLookup İşlevi konusunu inceleyin, bizim örneğimizle ilgili değil ancak buradaki anlatım ile tırnakların ne işe yaradığını zannımca daha net anlarsınız.

ExecuteNonQuery metoduna gelince;
Bu metod geriye int olarak update, insert, delete olaylarından etkilenen satır sayısı döndürüyor. Arama motorlarına ExecuteNonQuery yazar ve aratırsanız çok sayıda açıklama bulabilirsiniz.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İstedigimiz Haneli Rastgele Sayı Üretme (random) Mettleshade 2 61 17/05/2017, 22:09 Mettleshade
  VB.net ile veri tabanındaki en büyük sayı alican60 2 235 24/12/2016, 07:49 alican60
  rastgele sayı üretme Emine Çalık 5 422 03/08/2016, 00:22 ozanakkaya
Çözüldü Üç şarta bağlı olarak alt formda sayı üretme balmy 5 1.470 21/05/2014, 10:05 balmy
Çözüldü Datagridview içindeki hücrelerin değeri değiştiğinde toplam tutarının otomatik değişmesi umutakkaya 11 3.923 14/03/2014, 01:02 POWER


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status