Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/04/2010 16:22
Konu Sahibi
tank06
Yorumlar
9
Okunma
2595
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

tank06

Üye
Üye
 54
4
1
04/04/2010
0
Ankara
Ofis 97
03/06/2010,23:16
Çözüldü 
sayın yetkili
access 2007 programı kullanıyorum gönderecegim programda alt formunda toplam hanesinde devirli bakiyeyi yapamadım Dsum denedim hata veiyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.


tank06, 04-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT

Kullanici Avatari

assenucler

Gümüş Üye
Gümüş Üye
A..... SE.... ŞE....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
03/02/2018,00:29
Çözüldü 
Sayın tank06;

Merhaba..Ekiniz?



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 43
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Örnek eklemeniz gerekli ancak, 2007 olarak ekleyeceğinizi öngörerek kodları yazıyorum, kendinize uyarlayın.
1. Eğer borç ve alacak alanları olan bir tabloya bağlı sorgu ise;

Kod:
DevirliBakiye: Topla(Val(DSum("[borc]";"tablo1";"[kimlik]<=" & [kimlik] & " ")-DSum("[alacak]";"tablo1";"[kimlik]<=" & [kimlik] & " ")))


2. Ödeme vb. tek alan üzerinden hesap yaptırmak, yani her kayıtta öncekine eklemesini istiyorsanız;

Kod:
Bakiye: (select sum(([odeme])) from hesap where tarih<=TR.tarih)


İkinci örnekte hesap tablosunun özelliklerinden diğer adını TR olarak ayarlamanız gerekmektedir. Eğer yukarıdaki kodları kendi örneğinize ekleyemezseniz örnek hazırlayarak cevap almanız gerekecektir. Kolay gelsin.



Kullanici Avatari

tank06

Üye
Üye
 54
4
1
04/04/2010
0
Ankara
Ofis 97
03/06/2010,23:16
Çözüldü 
cevap yazdıgınız için teşekkür ederim Dsum olarak gönderdiginiz Dsum codunu yazdım hata veriyor
ben yapılan işlemi alt form üzerinde yapıyorum.
ayrıca toplama yaptıracagım sütünlardada codlar yazılı
örnegin:alt formunda 3 tane sütünüm var.
1:fark sütününda kullandıgım cod:=[ÖDENEN AIDAT]-[AIDAT]
2.faiz sütününda kullandıgım cod:=IIf([FARK]>0;[FARK]+0 And [FARK]<0;[FARK]*0,05)
3.toplam sütününda kullandıgım code:=DSum("[FARK]+[FAİZ]";"[tablo2 alt formu]";"[kimlik]<=" & [kimlik] & " ")3 . toplam sütünüm hata veriyor.
eki gönderiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   cen.rar(Dosya Boyutu: 41,56 KB / İndirme Sayısı: 11)
tank06, 04-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 43
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Bulunduğum yerde 2007 olmadığından yardımcı olamıyorum. 2007 kullanan bir arkadaş yardımcı olur umarım. Ya da örneğinizi 2003 formatında kaydedip tekrar yükleyiniz.



Kullanici Avatari

tank06

Üye
Üye
 54
4
1
04/04/2010
0
Ankara
Ofis 97
03/06/2010,23:16
Çözüldü 
ofis 2003 versiyonunu gönderiyorum saygılar


Ek Dosyalar
.rar   cen ofis 2003 versiyonu.rar(Dosya Boyutu: 30,4 KB / İndirme Sayısı: 9)
tank06, 04-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Dsum Fonksiyonu Hk. serkan1985 9 291 30/11/2017, 10:22
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Dsum fonksiyonu husem 2 338 19/02/2017, 13:43
Son Yorum: husem
Çözüldü Dsum Fonksiyonunda Hata Alıyorum Akifff 2 848 07/08/2015, 14:38
Son Yorum: Akifff
Çözüldü Dsum hata silka 3 1.068 14/06/2014, 10:46
Son Yorum: silka
Çözüldü Sorgudan DSum ile çetiğim toplamın fazla vermesi mntf02 6 2.190 21/04/2014, 10:27
Son Yorum: mntf02

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.