Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/04/2010 16:22
Konu Sahibi
tank06
Yorumlar
9
Okunma
2441
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

tank06

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
04/04/2010
0
Ankara
Ofis 97
03/06/2010,23:16
Çözüldü 
sayın yetkili
access 2007 programı kullanıyorum gönderecegim programda alt formunda toplam hanesinde devirli bakiyeyi yapamadım Dsum denedim hata veiyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.


tank06, 04-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

assenucler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
01/09/2017,15:34
Çözüldü 
Sayın tank06;

Merhaba..Ekiniz?


Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Örnek eklemeniz gerekli ancak, 2007 olarak ekleyeceğinizi öngörerek kodları yazıyorum, kendinize uyarlayın.
1. Eğer borç ve alacak alanları olan bir tabloya bağlı sorgu ise;

Kod:
DevirliBakiye: Topla(Val(DSum("[borc]";"tablo1";"[kimlik]<=" & [kimlik] & " ")-DSum("[alacak]";"tablo1";"[kimlik]<=" & [kimlik] & " ")))


2. Ödeme vb. tek alan üzerinden hesap yaptırmak, yani her kayıtta öncekine eklemesini istiyorsanız;

Kod:
Bakiye: (select sum(([odeme])) from hesap where tarih<=TR.tarih)


İkinci örnekte hesap tablosunun özelliklerinden diğer adını TR olarak ayarlamanız gerekmektedir. Eğer yukarıdaki kodları kendi örneğinize ekleyemezseniz örnek hazırlayarak cevap almanız gerekecektir. Kolay gelsin.


Cevapla

tank06

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
04/04/2010
0
Ankara
Ofis 97
03/06/2010,23:16
Çözüldü 
cevap yazdıgınız için teşekkür ederim Dsum olarak gönderdiginiz Dsum codunu yazdım hata veriyor
ben yapılan işlemi alt form üzerinde yapıyorum.
ayrıca toplama yaptıracagım sütünlardada codlar yazılı
örnegin:alt formunda 3 tane sütünüm var.
1:fark sütününda kullandıgım cod:=[ÖDENEN AIDAT]-[AIDAT]
2.faiz sütününda kullandıgım cod:=IIf([FARK]>0;[FARK]+0 And [FARK]<0;[FARK]*0,05)
3.toplam sütününda kullandıgım code:=DSum("[FARK]+[FAİZ]";"[tablo2 alt formu]";"[kimlik]<=" & [kimlik] & " ")3 . toplam sütünüm hata veriyor.
eki gönderiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.


Ek Dosyalar
.rar   cen.rar (Dosya Boyutu: 41,56 KB / İndirme Sayısı: 10)
tank06, 04-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Bulunduğum yerde 2007 olmadığından yardımcı olamıyorum. 2007 kullanan bir arkadaş yardımcı olur umarım. Ya da örneğinizi 2003 formatında kaydedip tekrar yükleyiniz.


Cevapla

tank06

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
04/04/2010
0
Ankara
Ofis 97
03/06/2010,23:16
Çözüldü 
ofis 2003 versiyonunu gönderiyorum saygılar


Ek Dosyalar
.rar   cen ofis 2003 versiyonu.rar (Dosya Boyutu: 30,4 KB / İndirme Sayısı: 8)
tank06, 04-04-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Dsum fonksiyonu husem 2 246 19/02/2017, 13:43 husem
Çözüldü Dsum Fonksiyonunda Hata Alıyorum Akifff 2 757 07/08/2015, 14:38 Akifff
Çözüldü Dsum hata silka 3 978 14/06/2014, 10:46 silka
Çözüldü Sorgudan DSum ile çetiğim toplamın fazla vermesi mntf02 6 2.034 21/04/2014, 10:27 mntf02
Çözüldü Tablodaki Boş Kayıtlar ve Dsum ifadesi #Hata Sorunu akdemir1 22 4.517 09/02/2014, 19:49 akdemir1

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.