Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/09/2011 12:06
Konu Sahibi
kadirdursun
Yorumlar
3
Okunma
1465
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

kadirdursun

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
K.... D....
1.282
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
21/09/2017,12:03
Çözüldü 
örnekleri inceledim ama uygulayamadım.
1- Sorgu1 sorgusunda IL TOPLAM sutununda 7 ili için (bu ile karşılık gelen her satıra) 8 değerini, 8 ili içinse (bu ile karşılık gelen her satıra) 28 yazmasını istiyorum.
2- aynı şekilde ILCE TOPLAM kısmındada aynı il ve ilçeye karşılık gelen satıra yukarıdaki gibi ilgili toplamlar neyse onların yazmasını istiyorum.

yapamadım bir türlü...


Ek Dosyalar
.rar   ILILCETOPLAM.rar (Dosya Boyutu: 11,69 KB / İndirme Sayısı: 11)
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Buyrun ;

SQL Code
SELECT Tablo1.IL, Tablo1.ILCE, Tablo1.MUSTERI, Tablo1.ALINAN, Tablo1.SATILAN, Tablo1.ARIZA, DSum("[ALINAN]","Tablo1","[IL] ='" & [IL] & "'") AS [IL TOPLAM], DSum("[ALINAN]","Tablo1","[IL] ='" & [IL] & "' AND [ILCE] = '" & [ILCE] & "'") AS [ILCE TOPLAM]
FROM Tablo1;


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

kadirdursun

Gümüş Üye
Kullanici Avatari
Gümüş Üye
K.... D....
1.282
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
21/09/2017,12:03
Çözüldü 
Allah razı olsun. kaç gündür nasıl yapacağım diye uğraşıp duruyordum.


Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Img-grin) Teşekkür ederim. Allah sizden de razı olsun Img-grin)


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi burhanb 4 172 25/09/2017, 08:23 burhanb
Çözüldü Metin Veya Sayı Birleştirme ufukcem 10 632 22/06/2017, 09:31 ufukcem
Çözüldü #boyut! Veya #tür Hatası balmy 8 696 16/03/2017, 12:01 balmy
Çözüldü Dsum fonksiyonu husem 2 268 19/02/2017, 13:43 husem
Çözüldü Formda İskonto Veya Kdvden biri Girildiğinde Geliş Fiyatı Değişsin haziran4 2 266 15/02/2017, 12:19 haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.