Skip to main content

AccessTr.neT


döviz kuru almak

döviz kuru almak

#7
Sayın ates2014,

Alıntı:çaresiz format atmam lazım bence

ifadenize yönelik olarak;
naçizane olarak,bu hususa dair yorumumu paylaşmak üzere,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Her bir bu ya da benzeri soruna maruz kalındığında hemen format atma eyleminin uygulanmasını doğru bulmuyorum.

Çünkü,format atma eylemi;ancak,gerçekten bilgisayar bariz bir şekilde mavi ekran hatalarına maruz kalınmışsa ve tüm yapılması gerekenlerin yapılmasına rağmen eğer ki başka çözüm kalmadıysa,uygulanması gereken bir işlem olarak düşünülmeli.pire için yorgan yakmamak lazım.

Kaldı ki,ille de format atmak gerektiği durumlarda da;Hızlı Format seçeneği ile değil,aksine tam teşekküllü bir formatlama ile yapılması sağlanmalı.böylece,hızlı format işleminde veriler tamamen silinmek sadece verilerin yer aldığı kodlamalar silinir.bu da,hızlı olduğu için de verilerin silindiği izlenimi verir.diğer formatlama yapılırsa,o zaman;derinlemesine bir temizlik olacağından dolayı,depolama biriminin bir nebze de olsa bir sonraki sürece kadar rahat bir nefes alması sağlanır.

her ne kadar,depolama birimin ömründne aldığı söylense de,bu pek de geçerli olmasa gerek.

Bilgisayar hatalarını bu yazının dışında tutmak sureti ile,sadece bu Vba (Visual Basic) hataları üzerine bahis yapılacak olunursa;(özellikle de,Access kullanımlarında diyerek de yorum alanını daraltmak gerekirse),bu hataların çoğunluğunun kullanıcı (uygulama geliştiricisi) tarafından kaynaklı olduğunu belirtmek gerekir.

Dolayısı ile de,sorunları çözmeye öncelikle buradan hareket ile başlamak daha yerinde olacaktır kanısındayım.bu muhtemel hataların belli başlı olanlarına değinmek gerekirse;

1) Tablo yapılandırmasında,alan tanımlamalarında,tablo ilişkilendirmelerinde doğru tanımlama ve işlemlerin yapılmaması,

2) Nesne (tablo,sorgu,form,…v.s.) tanımlamalarında ve oluşturulmalarında,doğru tanımlama ve işlemlerin yapılmaması,

3) Uygulama çalıştırılması ya da kullanımlarında,yapılması gerekli ayarların doğru yapılandırılmaması,

4) Kod sayfasında kullanılan (yazılan) kodların,doğru yazımlarında bulunulmaması ve aynı zamanda DEBUG – COMPILE işlemi uygulanmaksızın gerekli kontrollerin yapılmaması.

5)

Alıntı:kod sayfanızda,ilk başlangıç satırında; Option Compare Database ifadesinin yerine,Option Explicit ifadesinin yer almasına özen gösteriniz.

Fakat,eğer kodlarınız genelinde;ilk satırında SADECE Option Compare Database ifadesi yazıyorsa veya Olay Yordamları içerisinde On Error Resume Next ifadesi yer alıyorsa;yukarıda yazılı maddelerdeki hataları görme imkanı vermeksizin uygulamanın işleyişte bulunmasına devam eder.

Bu nedenle,ileride çeşitli nitelikte sorunlara veya hatalara maruz kalmamak adına,her zaman uygulamalarınızdaki kod sayfasında ilk satırda Option Explicit ifadesinin yer almasına önem vererek özen göstermeye gayret ediniz. OptionExplicit ifadesinin gerekliliğini belirtmek için,aşağıdaki tanımlamalar yeterli olacaktır kanısındayım.

Option Compare Database (seçenek karşılaştırma);
ikili değer,metin değeri,dize karşılaştırmalarında tanımlı değerlerin karşılaştırmasını yapmak için kullanılır.veritabanının sıralama kodlaması tarafından belirlenir.

Option Explicit (Belirgin seçenek);
uygulamada kullanılmakta olan değişken isimlerinde bir hata söz konusu olduğunda tanımsız bir değişken kullanıldığına dair bu hatayı bildirerek,değişken isimlerinin Dim, Private, Public, ReDim veya Statik deyimi ile doğru tanımlanmasına bir zorunluluk getirir. Böylece,uygulamanın bu hatalardan arınarak sağlıklı çalışmasına imkan sağlar.

Option Explicit ifadesinin her uygulama hazırlayacağınız zaman,kod sayfasında sürekli otomatik olarak yer almasını sağlamak için de,kodlama sayfasında iken,üst menüden TOOLS - OPTIONS - EDITOR sekmesindeki REQUIRE VARIABLE DECLERATION satırını işaretleyip Tamam diyerek çıkınız.

aşağıda bağlantısı yazılı konudaki hususları da uygulamak yerinde olacaktır.incelemekte fayda olabilir.

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

Elbette ki,bunların dışında sayılabilecek ve yazılabilecek daha fazla uyarı niteliğinde açıklamaların yapılması ve yazılması muhtemeldir.fakat,İlk etapta önemli olabileceklerin bunlar olduğu kanısındayım.

Uygulama işlerliğini sağlama ve geliştirilmesi esnasında maruz kalınan hata uyarı mesajları alındığında bu mesajların içeriğini okumayı da bilmek ya da en azından bu mesajlar üzerinde yer alan hata bilgisini doğru ifade ile olduğu gibi not almak ve sonrasında internet ortamında araştırmak veyahut da zaten hali hazırda ilgili mesaj üzerinde bu hata ile ilgili bilgilerin ve muhtemel neden kaynaklı olduğu yazılı olmakta.dolayısı ile,bu açıklamaları okumak ve bilgi edinmek de faydalı olacaktır,sorunun çözümüne dair.

Hata numaralarını internet ortamında yazmak sureti ile gerek neden kaynaklı olduğuna ve gerekse de bu hatanın giderilmesi konusunda neler yapılması gerektiğine dair bilgileri araştırılıp sonuçlar elde edilmek sureti ile denemeleri yapılabilir ya da uygun görüldüğü takdirde forumda öncesinde mevcut soruna dair daha öncesinden açılmış konuların var olup olmadığı doğru ifadeler ile aratılabilir ve tedarik edildiğinde de bunlar incelenebilir ve bu vesile ile çözümü de elde edilebilir veyahut da akabinde yeni konu açmak sureti ile danışılabilir.

Son olarak;Formatlamayı gerçekleştirmeden önce,her bir hatayı paylaşılan bilgiler veya yönlendirmeler akabinde kontrol etmeli ve sonuçlara göre geri bildirimlerde bulunarak çözüme dair yol almaya ve neticelendirmeye devam edilmeli düşüncesindeyim.elbette ki,tercih ve takdir sizindir.

yorumların verimli olması temennisi ile...Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#8
Çok teşekkür ederim sayın atoz122,
bu kodlar daha önce çalışıyordu sorun yoktu,
birden bire çalışmamaya başladı,
herhalde bir virüs bazı yerleri bozdu ve ya sildi kanısındayım,
her hatayı internetten aradım, önerileri tek tek denedim,
nafile bir türlü işin içinden çıkamadım onun için ,
format son çare gibi geldi bana...
ilginiz için tekrar teşekkür ederim...
Cevapla
#9
Sayın ates2014,

Eğer formatlama işlemini uyguladıysanız,durum geçmiş olduğu ve bir anlamı kalmadığı gerekçesi ile yapacak bir durum kalmamaktadır.yenilenme sonrasın devamlılığı sağlamanız temennisi ile diyebiliriz ancak.

Fakat,eğer hali hazırda henüz bir işlem uygulamadıysanız;belki aşama aşama gidilmek sureti ile sorununuza çözüm elde etmeye devam edilebilir.

Bunun için de,her bir öneri sonrasında,tarafınızdan uygulanan işlemlerin belki ilk etapta ekran görüntülerini ve bu her bir denemenizdeki uygulamanın kendisini,her bir aşama akabinde paylaşımda bulunmanız neticesinde,yine çözüme odaklı gidişat sağlanabilir.elbette ki,tercih ve takdir sizindir.

eğer bir devamlılık sağlamak istemiyorsanız,o zaman,buradan konunuzun içersinde olmak üzere,Cevaplanmış Sorular Kategorisi'ne taşınmasını talep eden beyanda bulunabilirsiniz.aynı beyanı,diğer konunuzda da yapmanız yerinde olur,bu geçerliyse.

Fakat dediğiniz gibi,öncesinde temiz bir kullanım alanı oluşturmak üzere,iyi bir bilgisayar bakımı yapıp,virüslerden de temizleme veya kontrollerin yapılması sonrası,bunlar denenebilir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#10
Çok teşekkür ederim atoz112 hocam format attım.
Cevaplanmış Sorular Kategorisi'ne taşıyabilirsiniz.
Cevapla
#11
Sayın ates2014,

Alıntı:format attım.


İfadenize yönelik olarak;
naçizane bir tavsiye olması adına,format işlemi tamamlandıktan sonra ve bilgisayarınızda olmasını istediğiniz kullandığınız veya gerekli olan programları ve ayarları da yükleme ve kurma olarak tamamladıktan sonra,bir IMAGE ALMA uygulaması kullanmak sureti ile ilgili sürücünün kullanılmamış temiz hali ile IMAGE alma işlemini de uygulamanız verimli olur kanısındayım.

Böylece,ileriki zaman süreci içerisinde olası bir formatlama durumuna maruz kaldığınızda,bu IMAGE dosyasını tekrar kurmanız neticesinde,henüz hali hazırda kullanılmamış ve ilk etapta temiz bir kullanım başlangıcında olan halini yüklemiş (kurmuş) olursunuz.

Bunun için,elbette farklı öneriler veya yönlendirmeler de olacaktır fakat bir ihtimal ACRONIS TRUE IMAGE uygulaması,bu konuda olumlu sonuçlar vermektedir.internet ortamında kullanımına dair araştırabilir,inceleyebilirsiniz.

KONU;
Talebiniz üzerine,Cevaplanmış Sorular Kategorisi’ne taşınmıştır.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#12
Teşekkürler atoz122...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task