Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/01/2010 14:41
Konu Sahibi
mustafa_atr
Yorumlar
7
Okunma
2926
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mustafa_atr

CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
Selamlar,
Accesste, hard disk üzerinde bulunan bir dokumanın, diskin başka bir dizinine kopyalanmasını nasıl sağlaya biliriz?
Form üzerinden dokuman seçmeyi hallettim, ancak seçtiğim dokumanı kopyalamamı sağlayacak kodu bulamadım


Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
FileCopy yer, yeniyer

yer dosyanın yeri yeni yer kaydedeceğin yer


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

Seruz

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
01/10/2017,22:09
Çözüldü 
Dosya işlemlerini FileSystemObject nesnesini kullanarak yapabilirsiniz.

Gerekli olan FileSystemEx.dll dosyasını indirip C:\Windows\System32 klasörüne
kopyalamak ve VBA'de referans olarak mdb'ye eklemek gerekiyor.

İlgili DLL dosyasını aşağıdaki konudan indirebilirsiniz.
Dosya Arama Örneği (uzantısına göre)

Örnek kullanımı ise şu şekilde:

Kod:
    Dim fs, fn_src, fn_des
    Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    fn_src = "C:\EskiDosya.txt"
    fn_des = "C:\YeniDosya.txt")
    fs.CopyFile fn_src, fn_des, True


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
seruz hocam benim dediğim yöntem doğru değilmi.
ben o kodla ağ üzerinden bile dosya kopyalayabiliyorum:S
bu arada yeni dizin oluşturmak istersen
If Dir( "C:\PBS", vbDirectory) = "" Then ' C sürücüsü içinde PBS klasörü yoksa
MkDir "C:\PBS" ' C sürücüsü içinde bu klasörü oluştur
End If
bu kodları kullanabilirsin.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

mustafa_atr

CafeINTeaCam
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
393
15/12/2009
38
Ankara
-
31/07/2016,10:33
Çözüldü 
Seruz hocam söylediğiniz metodla işlem tamamdır Img-grin
ancak
fn_des = "C:\YeniDosya.txt")
Bu satırın sonundaki parantez fazla olmuş, onu silince çalıştı
Nurullah hocam sizin metodu nasıl kullanacağımı tam olarak anlamadım
İlginize teşekkürle


Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Dim yer, yeniyer As String
yer = "C:\deneme.txt"
yeniyer = "D:\deneme.txt"
FileCopy yer, yeniyer
bu şekilde kullanılıyor


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü tablolar arası veri kopyalama moskovic 6 1.416 10/04/2017, 11:11 atoz112
Çözüldü üst satırı otomatik olarak kopyalama oguzduman81 15 1.096 14/02/2017, 22:06 ozanakkaya
Çözüldü FORMDA BULUNAN VERİYİ TABLOYA KOPYALAMA fatihkara 12 1.001 21/12/2016, 18:32 fatihkara
Çözüldü Rapora döküman getirme işlemi fatihkara 13 980 19/12/2016, 17:48 atoz112
Çözüldü Access de tabloyu tablo üzerine kopyalama ssdestek 3 762 10/01/2016, 00:00 alpeki99

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.