Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
18/03/2009 10:30
Konu Sahibi
levent_tuzel
Yorumlar
11
Okunma
3388
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

levent_tuzel


 44
 18
 3
 17/12/2008
0
 İzmir
 
 Ofis 2003
 30/12/2011,15:48
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba,

Benim aradığım ama sonucuna ulaşamadığım bir konu var. bize dışarıdan gelen word,excel yada pdf halinde dökümanlar mevcut. Ancak bunlar işletmemizde farklı departmanlar tarafından kullanılıyor.
Bir database tasarlayarak bu dökümanları merkezi bir yerde tutmak istiyorum. Kaydı kullanıcılar yapacak. Kayıt sırasında dökümanın orjinal yerini göstereceğim database de kayıt tuşuna basıncada o dökümanın bir kopyasını benim database imin dizininde bir klasöre atmasını istiyorum. (cunku kullanıcılar kendi bilgisayarlarında link gösterirlerse başka kullanıcılar o dosyayı göremez)
Ayrıca arama yapıldıktıktan sonra zamanda da bu dosyanın açılmasını sağlamak gerekiyor. Bir nevi döküman yönetim sistemi gibi
Tam anlatamamış olabilirim.

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,



Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Yapılmasına yapılır ama bu iş için Access'in çok da uygun bir seçim olduğunu söyleyemem. Fakat vb'de dosya işlemleri komutları var. Dosya taşıma, kopylama vs gibi. Onları kullanarak yapılabilir. Ama siz bunu hiç örnek olmadan direkt olarak bizden istemiyorsunuzdur inşallahImg-cray((


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

levent_tuzel


 44
 18
 3
 17/12/2008
0
 İzmir
 
 Ofis 2003
 30/12/2011,15:48
Çözüldü 
ekte daha öncesinden yapılmış olan bir database var. Tehlikeli kimyasalların MSDS denen malzeme güvenlik bilgi formlarının tutulması gerekli. bunlarda sizin yarattığınız dosyalar değil üreticinin gönderdikleri olmalı. Belirtilen klasöre kopyasını koyunca oluyor ancak benim yapmaya çalıştığım biraz farklı. Ancak hiçbir örnek bulamadım
Saygılarımla


Ek Dosyalar
.rar   MSDS.rar(Dosya Boyutu: 14,95 KB / İndirme Sayısı: 27)

Kullanici Avatari

alpeki99


OL....
 38
 6.120
 162
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 30/08/2018,18:18
Çözüldü 
Ben tam anlayamadım sorunuzu. Yapmak istediğiniz şey birdosyayı (doc, xls vs.) bir yerden diğer bir yere kopyalamak mı? Eğer sadece kopyalama işlemi ise kolay başka bir şey kastettiyseniz lütfen ayrıntılı bir şekilde yazınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

ozanakkaya


OZ.... AK....
 41
 11.407
 467
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,16:06
Çözüldü 
sn, levent_tuzel yardımcı olabilmemiz için sorunun ne olduğunu anlamamız gerekiyor, içimizde münecimlik seviyesine erişen tek yönetici sn.bilgisayarcı hocamız idi ama malesef şuan bizimle değil, lütfen ne yapmak istediğinizi açık olarak yazın.

Accesste form oluşturup bilgisayarınızda bulunan bir klasör içerisindeki dosyaları listeletmek mi istiyorsunuz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

levent_tuzel


 44
 18
 3
 17/12/2008
0
 İzmir
 
 Ofis 2003
 30/12/2011,15:48
Çözüldü 
evet haklısınız arkadaşlar önce anlatamadım. Sonrasında ise detaylandırıp ortalığı karıştırdım. daha basit bir örnekle açıklamaya çalışayım.

örnek bir CV bankası olabilir. çok kullanıcılı bir yerde kullanılan database de
kayit_id
ekleyen_kisi
dosya_adi (yada dosya_yolu) adında 3 değerim mevcut

kayit_id ve ekleyen kısımlarını ben giriyorrum.

3. veride dosya_adi ni sanki bir dosya dizini içinden bilgisayarımda ben sececeğim.
mesela belgelerimin altında yeni cvler klasörünün altında cin_ali.doc
bu secme işlemi sırasında cin_ali.doc dosyasını secip dosya adını database e eklediğimde

belirtilen klasördeki cin_ali.doc dosyasının bir kopyasının database in bulunduğu dizindeki cv_bank ismindeki (yada başka bir isim) klasöre kopyalasın.

ayrıca önceden kaydedilmiş dosyalarda bu 3.alan çift tıkladığımda orada dosya ismi yazılı olan dosyayı kayıt yaratma anında kopyalamış olduğu klasörden açsın

yine karışık oldu galiba


yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

saygılarımla

Levent TÜZEL




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Qr Li Borkod Oluşturmak ates2014 6 146 28/09/2018, 21:14
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Liste Kutusundaki Veriye Ait Klasörü Silme mmert06 1 245 15/06/2018, 12:36
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Database Oluşturmak Ve Veri Çekmek Ayberk Tümbek 2 257 24/01/2018, 16:35
Son Yorum: xNexus
Çözüldü Birden Fazla Tablodan Sorgu Oluşturmak m_demir 2 354 18/01/2018, 10:32
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Açılan Formda Currentrecord Datasını Getirmek temre 5 578 07/05/2017, 20:45
Son Yorum: temre

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444