Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
22/02/2010 15:20
Konu Sahibi
hegu
Yorumlar
29
Okunma
6267
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

hegu

Aktif Üye
HÜ....
 53
 542
 73
 03/11/2008
23
 Konya
 Sağlık Memuru
 Ofis 2007
 Bugün,12:01
Çözüldü 
sayın celoy hocamın yaptığı doğum günü hesaplama programını ben terfi takip yapmak istedim. Orada kutlama tarihi bana göre terfi tarihi yapmak istedim. Bizde sözleşmeli personel 5 yıl dolunca terfi alıyor.(Örneğin 10.02.2001 tarihinde başlayan biri 10.02.2006 tarihinde terfi eder gibi) Ben örnekteki modül kısmına +1 yerine +5 yazdım fakat olmadı. Bunu nasıl yapabiliriz. Celoy hocamın örneği ektedir.
teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın hegu;
Personel kesintisiz mi çalışıyor? Yani işe girip 2 yıl sonra çıkıp 3 ay sonra yine başlıyor mu?


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

hegu

Aktif Üye
HÜ....
 53
 542
 73
 03/11/2008
23
 Konya
 Sağlık Memuru
 Ofis 2007
 Bugün,12:01
Çözüldü 
bazen bu şekilde olanlarda var mesala bazı kişiler daha önce bağ_kurlu,ssk lı ve askerliği saydırma gibi. Ona da bir çözüm bulunursa süper olur. Tarih kısmı o şekilde düşünülerek yapılırsa iyi olur. tabi buna nasıl bir çözüm bulunabilir düşünülebilir. Çeşitli çözümler üretilebilir.



Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın hegu;
Hem sen öğren hem de ben öğreneyim. Birlikte düşünüp bilgimizi geliştirelim.
Önce 1. seçeneği yapalım. Yani kesintisiz çalıştığını varsyarak.
Benim bildiğim accesste Date ile ilgili 4 fonksiyon var.
a- DateAdd b-DatePart c-DateSerial d-DateDiff

Bizim burada işimize yarayacak olan a ve c deki fonksiyonlar.
DateAdd(Tarihin hangi bölümü, bölüm kısmına eklenecek veya çıkarılacak sayı,Hangi tarihe göre işlem yapılacak)
Şimdi buna göre
Bir Metin kutusu aç. Adına terfitar diyelim.
terfitar=DateAdd("yyyy",5,işebaşladığıtarih)
Bu fonksiyon kişinin işe girdiği tarihten 5 yıl sonraki terfi tarihini verir.
Bir deneyin lütfen.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

hegu

Aktif Üye
HÜ....
 53
 542
 73
 03/11/2008
23
 Konya
 Sağlık Memuru
 Ofis 2007
 Bugün,12:01
Çözüldü 
sayın Hayri16
terfitar=DateAdd("yyyy",5,işebaşladığıtarih)
bunu sorguda denedim oldu. Form kısmında hata vermişti onuda halletim formda da oldu senin yazdığın dateadd , yerine ; koyunca oldu.
Yalnız şöyle bir mesele var. Günü geçen yani 5 yılı dolduran bir sonraki 5 yılda da bilgilenmemiz lazım. Bu konuda ne yapılabilir. Bunuda ek olarak düşünmemiz lazım.



Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Evet sayın hegu;
Sorgularda ";" kullanılıyor. Vba kodlarında ise ","
Şimdi gelelim çoklu giriş çıkışlarda nasıl yaparıza?


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Saat Formatında Yazan Saat Ve Dakikatı Saniyeye Çevirme yenginoglu 2 442 14/01/2018, 13:09
Son Yorum: yenginoglu
Çözüldü Excel Uygulamasını Accesse Çevirme ahmetsakircan 4 416 24/12/2017, 02:14
Son Yorum: ahmetsakircan
Çözüldü Kiril Alfabesini Latin Alfabesine Cevirme Subco 4 1.008 09/05/2017, 10:23
Son Yorum: Subco
Çözüldü Wep Access Dosyasını Masaüstü Access Dosyasına Çevirme next 7 1.078 02/04/2017, 23:36
Son Yorum: next
Çözüldü Hexadecimal sayıyı Decimal sayıya çevirme ucloy 4 2.652 24/03/2017, 10:28
Son Yorum: atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.