Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/02/2010 15:20
Konu Sahibi
hegu
Yorumlar
29
Okunma
5822
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

hegu

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
469
03/11/2008
18
Konya
Ofis 2003
Dün,14:07
Çözüldü 
sayın celoy hocamın yaptığı doğum günü hesaplama programını ben terfi takip yapmak istedim. Orada kutlama tarihi bana göre terfi tarihi yapmak istedim. Bizde sözleşmeli personel 5 yıl dolunca terfi alıyor.(Örneğin 10.02.2001 tarihinde başlayan biri 10.02.2006 tarihinde terfi eder gibi) Ben örnekteki modül kısmına +1 yerine +5 yazdım fakat olmadı. Bunu nasıl yapabiliriz. Celoy hocamın örneği ektedir.
teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   dogumgunleri-celoy.rar (Dosya Boyutu: 24,35 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Sayın hegu;
Personel kesintisiz mi çalışıyor? Yani işe girip 2 yıl sonra çıkıp 3 ay sonra yine başlıyor mu?


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

hegu

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
469
03/11/2008
18
Konya
Ofis 2003
Dün,14:07
Çözüldü 
bazen bu şekilde olanlarda var mesala bazı kişiler daha önce bağ_kurlu,ssk lı ve askerliği saydırma gibi. Ona da bir çözüm bulunursa süper olur. Tarih kısmı o şekilde düşünülerek yapılırsa iyi olur. tabi buna nasıl bir çözüm bulunabilir düşünülebilir. Çeşitli çözümler üretilebilir.


Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Sayın hegu;
Hem sen öğren hem de ben öğreneyim. Birlikte düşünüp bilgimizi geliştirelim.
Önce 1. seçeneği yapalım. Yani kesintisiz çalıştığını varsyarak.
Benim bildiğim accesste Date ile ilgili 4 fonksiyon var.
a- DateAdd b-DatePart c-DateSerial d-DateDiff

Bizim burada işimize yarayacak olan a ve c deki fonksiyonlar.
DateAdd(Tarihin hangi bölümü, bölüm kısmına eklenecek veya çıkarılacak sayı,Hangi tarihe göre işlem yapılacak)
Şimdi buna göre
Bir Metin kutusu aç. Adına terfitar diyelim.
terfitar=DateAdd("yyyy",5,işebaşladığıtarih)
Bu fonksiyon kişinin işe girdiği tarihten 5 yıl sonraki terfi tarihini verir.
Bir deneyin lütfen.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

hegu

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
469
03/11/2008
18
Konya
Ofis 2003
Dün,14:07
Çözüldü 
sayın Hayri16
terfitar=DateAdd("yyyy",5,işebaşladığıtarih)
bunu sorguda denedim oldu. Form kısmında hata vermişti onuda halletim formda da oldu senin yazdığın dateadd , yerine ; koyunca oldu.
Yalnız şöyle bir mesele var. Günü geçen yani 5 yılı dolduran bir sonraki 5 yılda da bilgilenmemiz lazım. Bu konuda ne yapılabilir. Bunuda ek olarak düşünmemiz lazım.


Cevapla

Hayri16

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
294
Bursa
Ofis 2007
08/09/2017,22:49
Çözüldü 
Evet sayın hegu;
Sorgularda ";" kullanılıyor. Vba kodlarında ise ","
Şimdi gelelim çoklu giriş çıkışlarda nasıl yaparıza?


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kiril Alfabesini Latin Alfabesine Cevirme Subco 4 515 09/05/2017, 10:23 Subco
Çözüldü Wep Access Dosyasını Masaüstü Access Dosyasına Çevirme next 7 618 02/04/2017, 23:36 next
Çözüldü Hexadecimal sayıyı Decimal sayıya çevirme ucloy 4 2.361 24/03/2017, 10:28 atoz112
Çözüldü Formda Ve Raporda Rakamları Yazıya Çevirme fatihkara 4 507 19/12/2016, 17:39 atoz112
Çözüldü sag klick ve makro yu koda cevirme malidolu 10 965 09/10/2016, 21:35 malidolu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.