Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/12/2009 00:46
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
6
Okunma
2595
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba

Dlookup komutunu ilk kez kullanıyorum ve aşağıdaki kodu yazdığımda işleç hatası veriyor. Bu işleçler bana çok karmaşık geliyor bunlar ne işe yarıyor bunlarıda anlatan olursa sevinirim Halay
yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

PHP Kod:
Me.PROSESSURESI = DLookup("[PROSESSURESI]", "PROSES", "Kriter1 =" & Forms![URETIMRAPORLARI]!URUNADI & " AND Kriter2= '" & Forms![URETIMRAPORLARI]!PROSESADI & "'")


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
buraya bakın

https://www.accesstr.net/konu-dlookup-is...ight=dlook


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Yardımınız için teşekkür ederim fakat bende kodu linkteki bilgilere göre hazırladım. Fakat sanırım ' ve " işaretlerinde hata yaptım. Bu işaretlerinde tam olarak işlevini bilmediğim için yazdığım koddaki problemi bulamıyorum.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
Aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
Me.PROSESSURESI = DLookup("[PROSESSURESI]", "PROSES", "Kriter1 ='" & Forms![URETIMRAPORLARI]!URUNADI & "' AND Kriter2= '" & Forms![URETIMRAPORLARI]!PROSESADI & "'") 


Yalnız burada Kriter1 ve Kriter2 dikkatimi çekti. Bu isimlerin "PROSES" tablosunda (veya sorgu) bulunan alan adları olması gerekiyor.
Bu tabloda bu isimde alanlarınız var mı? Yoksa tablodaki uygun alan adlarını yazmalısınız.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
Aktif Üye
 38
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sayın Seruz
Kafam iyice karıştı. Sanırım Dlookup komutunu yanlış anladım. Kriter1 ve Kriter 2 alan adları değil. Örneği ekte gönderiyorum. Yapmak istediğim "URETIMRAPORLARI" formunda girdiğim URUNADI ve PROSESADI bilgilerine göre PROSES formundan PROSESSURESI bilgisini URETIM RAPORLARI" formundaki PROSESSURESI alanına yazdırmak.
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

http://rapidshare.com/files/320338057/DENEME.rar.html


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 09/09/2018,11:08
Çözüldü 
Sanırım doğru kodu görünce çözebilirsiniz.

Kod:
Me.PROSESSURESI = DLookup("[PROSESSURESI]", "PROSESLER", "URUNADI='" & Forms![URETIMRAPORLARI]!URUNADI & "' AND PROSESADI='" & Forms![URETIMRAPORLARI]!PROSESADI & "'")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü ALike Hatası notrino 2 34 6 saat önce
Son Yorum: notrino
Çözüldü Liste Kutusu Eksik İsleç Hatası hey 19 322 16/09/2018, 18:38
Son Yorum: hey
Çözüldü Form Da Yapmış Olduğum Hesaplama İşlemi #tür! Hatası Veriyor kursun 3 153 15/09/2018, 21:10
Son Yorum: kursun
Çözüldü Hata: Birinci Tablonun Başvurulan Alanı İçin Benzersiz Dizin Bulunamadı.hatası kursun 4 129 15/09/2018, 12:52
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Hata: Birinci Tablonun Başvurulan Alanı İçin Benzersiz Dizin Bulunamadı.hatası kursun 8 176 15/09/2018, 12:51
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.