dlookup işleç hatası
Tarih
13/12/2009 00:46
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
6
Okunma
2189
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba

Dlookup komutunu ilk kez kullanıyorum ve aşağıdaki kodu yazdığımda işleç hatası veriyor. Bu işleçler bana çok karmaşık geliyor bunlar ne işe yarıyor bunlarıda anlatan olursa sevinirim Halay
yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

PHP Kod:
Me.PROSESSURESI = DLookup("[PROSESSURESI]", "PROSES", "Kriter1 =" & Forms![URETIMRAPORLARI]!URUNADI & " AND Kriter2= '" & Forms![URETIMRAPORLARI]!PROSESADI & "'")


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
buraya bakın

https://www.accesstr.net/konu-dlookup-is...ight=dlook
@benbendedeilem
Cevapla

yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Yardımınız için teşekkür ederim fakat bende kodu linkteki bilgilere göre hazırladım. Fakat sanırım ' ve " işaretlerinde hata yaptım. Bu işaretlerinde tam olarak işlevini bilmediğim için yazdığım koddaki problemi bulamıyorum.
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
11/05/2017,16:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
Me.PROSESSURESI = DLookup("[PROSESSURESI]", "PROSES", "Kriter1 ='" & Forms![URETIMRAPORLARI]!URUNADI & "' AND Kriter2= '" & Forms![URETIMRAPORLARI]!PROSESADI & "'") 


Yalnız burada Kriter1 ve Kriter2 dikkatimi çekti. Bu isimlerin "PROSES" tablosunda (veya sorgu) bulunan alan adları olması gerekiyor.
Bu tabloda bu isimde alanlarınız var mı? Yoksa tablodaki uygun alan adlarını yazmalısınız.

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

yasinunal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
122
19/08/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sayın Seruz
Kafam iyice karıştı. Sanırım Dlookup komutunu yanlış anladım. Kriter1 ve Kriter 2 alan adları değil. Örneği ekte gönderiyorum. Yapmak istediğim "URETIMRAPORLARI" formunda girdiğim URUNADI ve PROSESADI bilgilerine göre PROSES formundan PROSESSURESI bilgisini URETIM RAPORLARI" formundaki PROSESSURESI alanına yazdırmak.
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

http://rapidshare.com/files/320338057/DENEME.rar.html
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
11/05/2017,16:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sanırım doğru kodu görünce çözebilirsiniz.

Kod:
Me.PROSESSURESI = DLookup("[PROSESSURESI]", "PROSESLER", "URUNADI='" & Forms![URETIMRAPORLARI]!URUNADI & "' AND PROSESADI='" & Forms![URETIMRAPORLARI]!PROSESADI & "'")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Genel Toplam Hatası SOSS06 5 42 28 dakika önce SOSS06
Çözüldü Data Type Mismatch Hatası Hakkında alperalper00 8 6.843 20/05/2017, 20:17 ozanakkaya
  Versiyon Hatası mustafakucuknazli 3 132 13/05/2017, 12:21 atoz112
  Bağlı Tablo Yöneticisi "Geçersiz Parola" Hatası cudii 3 68 03/05/2017, 20:39 ozanakkaya
  Subform Failed Hatası raburabu 2 72 02/05/2017, 08:28 raburabu


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status