Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
13/12/2009 00:46
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
6
Okunma
2631
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
 39
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba

Dlookup komutunu ilk kez kullanıyorum ve aşağıdaki kodu yazdığımda işleç hatası veriyor. Bu işleçler bana çok karmaşık geliyor bunlar ne işe yarıyor bunlarıda anlatan olursa sevinirim Halay
yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

PHP Kod:
Me.PROSESSURESI = DLookup("[PROSESSURESI]", "PROSES", "Kriter1 =" & Forms![URETIMRAPORLARI]!URUNADI & " AND Kriter2= '" & Forms![URETIMRAPORLARI]!PROSESADI & "'")


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 2.367
 561
 31/10/2008
425
 Denizli
 
 Ofis 2003
 20/09/2016,00:20
Çözüldü 
buraya bakın

https://www.accesstr.net/konu-dlookup-is...ight=dlook


@benbendedeilem

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
 39
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Yardımınız için teşekkür ederim fakat bende kodu linkteki bilgilere göre hazırladım. Fakat sanırım ' ve " işaretlerinde hata yaptım. Bu işaretlerinde tam olarak işlevini bilmediğim için yazdığım koddaki problemi bulamıyorum.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 14/12/2018,19:58
Çözüldü 
Aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
Me.PROSESSURESI = DLookup("[PROSESSURESI]", "PROSES", "Kriter1 ='" & Forms![URETIMRAPORLARI]!URUNADI & "' AND Kriter2= '" & Forms![URETIMRAPORLARI]!PROSESADI & "'") 


Yalnız burada Kriter1 ve Kriter2 dikkatimi çekti. Bu isimlerin "PROSES" tablosunda (veya sorgu) bulunan alan adları olması gerekiyor.
Bu tabloda bu isimde alanlarınız var mı? Yoksa tablodaki uygun alan adlarını yazmalısınız.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
 39
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Çözüldü 
Sayın Seruz
Kafam iyice karıştı. Sanırım Dlookup komutunu yanlış anladım. Kriter1 ve Kriter 2 alan adları değil. Örneği ekte gönderiyorum. Yapmak istediğim "URETIMRAPORLARI" formunda girdiğim URUNADI ve PROSESADI bilgilerine göre PROSES formundan PROSESSURESI bilgisini URETIM RAPORLARI" formundaki PROSESSURESI alanına yazdırmak.
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

http://rapidshare.com/files/320338057/DENEME.rar.html


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 14/12/2018,19:58
Çözüldü 
Sanırım doğru kodu görünce çözebilirsiniz.

Kod:
Me.PROSESSURESI = DLookup("[PROSESSURESI]", "PROSESLER", "URUNADI='" & Forms![URETIMRAPORLARI]!URUNADI & "' AND PROSESADI='" & Forms![URETIMRAPORLARI]!PROSESADI & "'")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Compile error in hidden module hatası çözümü nedir? mehami 5 3.040 13/12/2018, 10:20
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Formu Bulmama Hatası notrino 1 61 12/12/2018, 13:57
Son Yorum: notrino
Çözüldü Dlookup Hakkında notrino 3 138 05/12/2018, 18:00
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü MSXML2.DOMDocument kodunda User-defined type not defined hatası access acemisi 2 74 05/12/2018, 13:54
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Formda Kayıt Yapıldığında Yinelenen Değerler Hatası Alıyorum Oğuz Türkyılmaz 2 65 05/12/2018, 00:52
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.