Dlookup hatası
Tarih
28/12/2009 03:31
Konu Sahibi
gilmorefb
Yorumlar
7
Okunma
1399
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
gilmorefb
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
5
21/12/2009
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
18/01/2010,12:06
DLookup("[Ürün adı]", "Ürün bilgileri", "[Ürün no] =' " & Forms![Ürün bilgileri Altform]!ÜrünNo & " ' ")

Ürün bilgileri tablomdan ürün adını almak istiyorum, ürün bilgileri altformuna girdiğim ürün noya göre bu formdaki Ürün adına yazdırmak istiyorum.
yalnız ifade oluşturucu devamlı hata veriyor.
gilmorefb, 21-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.901
29/10/2008
916
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Sponsor Reklam
örneğinizi ilgili kısımlarını ekleyin
Cevapla

gilmorefb
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
5
21/12/2009
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
18/01/2010,12:06
ekledm


Ek Dosyalar
.mdb   promosyon takibi yeni2003.mdb (Dosya Boyutu: 392 KB / İndirme Sayısı: 11)
gilmorefb, 21-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,20:13
Sponsor Reklam
Sn gilmorefb örneğinizi biraz inceledim, birkaç önerim olacak;
1-Tablo isimlerini türkçe karektersiz ve boşluksuz yazmalısınız.
2-Alan isimleri benzersiz olursa daha iyi olur, özellikle Tablo ismi_ID . Bütün hepsinde ID olarak açmışsınız.
3-İlişkilerinde problem var gibi detaylı bakamadım,

Not: Eklentilerinizi düzenle onar yapıp winzip veya winrar ile sıkıştırıp ekleyiniz.

Kolay gelsin. Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.556
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
lütfen benremix'in mesajını dikkate alıp uygulamanı aşağıdaki linke göre düzenle.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar

Sorununa gelince;

Yapmaya çalıştığınız özellik için Dlookup a gerek yok. Mehmet hocamın aşağıdaki konusunu incele.
Açılan kutudaki seçime göre formdaki metin kutularına bilgi getirme (Dlookup olmadan)

Ayrıca sonraki soruların için Site Kurallarına uymalısın,
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Sponsor Reklam
DLookup("[Ürün adı]", "Ürün bilgileri", "[Ürün no] =' " & Forms![Ürün bilgileri Altform]!ÜrünNo & " ' ")
yazdığın ifadede yanlışlık var. veritürü uyuşmazlığı.
"[Ürün no] = " & Forms![Ürün bilgileri Altform]!ÜrünNo ) şeklinde yaptığında hata vermeyecektir. sayısal değerlerde çift tırnak kullanılmaz. sanırım ürün no alanın sayısal değer içeriyordur.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Açıldığında Olay Yordamı Hatası Nasıl Çözülür?? mehami 1 879 09/05/2015, 22:47 ozanakkaya
  access de karekod okutma hatası lustral025 5 2.157 04/01/2015, 12:16 ozanakkaya
  ExcelVer Komutu Hatası omerokan 2 837 03/07/2013, 21:13 omerokan
  resim ekli dosyada "runtime 2200" hatası oceanblues 2 1.072 31/03/2013, 00:21 oceanblues
  sorgulama ve rapor hatası soguk27 3 858 17/01/2012, 04:15 benremix


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status