Dizini bölme hakkında
Tarih
17/11/2010 19:08
Konu Sahibi
iterlemez
Yorumlar
5
Okunma
1533
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
iterlemez
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... T....
109
18/07/2010
81
Giresun
Ofis 2003
22/03/2013,23:05
Çözüldü 
Bu seferki problem boyumu katlarca aşıyor.

Access 97 ile yapılmış çok değerli bir program var. fakat estetikten ve istatistiksel veri çıkarmaktan yoksun.

İçinde 2500 hastanın emg sonucu var fakat amatörce zamanında yapılmış bir program

En büyük sorun içinde kişilerin emg sonucunun tutulduğu tablonun bir alanında ("sonucGenel") karışık bir şekilde bilginin saklı olması. İçindeki bilgiler benim için çok değerli. Eğer SONUC adlı form sayfasına ilk kayda bakarsanız bilgileri ben boşluk vererek ayırdım. Fakat normalde kayıtlar bitişik şekilde aralarında bazı işaretlerle ayrılmış.

3 kısım var
**miyo** (13 alandan oluşmakta)
**nöro** (8 alandan oluşmakta)
**son** (Tek alan)

Bu dizini parçalayıp "emgGelisler" adlı tabloya yerleştirebilirmiyiz.
Enazından bir fikir verebilecek olan var mı?
Ekteki resimler yol gösterici olarak ekledim.


Ek Dosyalar
.rar   emg.rar (Dosya Boyutu: 153,01 KB / İndirme Sayısı: 7)
iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
İlk aklıma gelen Metin Alma Sihirbazı ile denemek oldu. Excel sayfasında iken bunu dnerseniz belki bir şeyler olabilir. Sonrada Excel den Access tablosuna atarsınız.

resim
resim

resim
resim
Cevapla

iterlemez
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... T....
109
18/07/2010
81
Giresun
Ofis 2003
22/03/2013,23:05
Çözüldü 
çok sağolasınız bir deneyeyim

Biraz PHP ile uğraşmıştım. Access'de varmı bilmiyorum ama PHP'de "substr()" denen bir fonksiyon var

Olmazsa bunu mySQL'e taşıyıp PHP fonksiyonu ile çözebilirmiyiz acaba diğer arkadaşların da bir fikrini alırsam bir yöntem izleyeceğim
iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

iterlemez
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... T....
109
18/07/2010
81
Giresun
Ofis 2003
22/03/2013,23:05
Çözüldü 
Sponsor Reklam

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
Function GetFileName(ByVal Path As String) As String
' Description:   Given a file path, return the file name.
' Parameter:     Path = Full folder path.
' Returns:       "C:\MyFolder\Myfile.txt" returns Myfile.txt

'Create a dynamic array.
   Dim sParts() As String

'Split the path into parts,
'using the backslash as a delimiter,
'filling the array's elements with the
'broken up string segments.
   sParts = Split(Path, "\")

' At this point, the array
' named sParts would look 
' something like the following:
' --------------------------------
' |  0   |     1    |     2      |
' --------------------------------
' |  C:  | MyFolder | MyFile.txt |
' --------------------------------

' In code you may refer to a specific
' element by its numbered position:

' sParts(0) = C:
' sParts(1) = MyFolder
' sParts(2) = MyFile.txt

' Or you can simply get the last element
' using the handy UBound function...
   GetFileName = sParts(UBound(sParts))

End Function

Function GetDriveLetter(ByVal Text As String) _
As String
' Description:   Given a file path, return the drive letter.
' Parameter:     Text = Full file path.
' Returns:       "C:\MyFolder\Myfile.txt" returns C:

' See the code comments in the GetFileName function above.
   Dim sParts() As String
   sParts = Split(Text, "\")
   GetDriveLetter = sParts(LBound(sParts))

End Function

Function DoesItemExist(sList As String, _
                       sDelimiter As String, _
                       sItem As String) _
As Boolean
'Say your program receives or produces lists,
'lists that may look like this:
'   beer-bread-peaches-yams

'Notice that the list has a character that separates
'-- or delimits -- the items, a hyphen.

'One more thing: say your list may or may not
'contain certain items. That is, say you only
'want to know if beer is in your list...

'Create a dynamic array.
   Dim sItems() As String
   
'Put the list into the array.
   sItems = Split(sList, sDelimiter)

'Move through each item in the array,
   Dim i As Integer
   For i = LBound(sItems) To UBound(sItems)
   'searching for a specific item...
      If sItems(i) = sItem Then
      'Found it.
        DoesItemExist = True
      'We're done, so leave.
        Exit For
      End If
   Next i

End Function


Açtığım konuda bu fonksiyonu yabancı bir kaynakta buldum. Bunun hakkında yardım alabilirmiyim
iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
273
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Parçaal fonctionu ile yapılabilir,
sonuc1 = Mid(sonucGenel, 5, 3)
sonuç şu alacak sonucGenel içindeki 5'inci karekterden sonraki 3 karekteri alır.
bu fonctionu kendien göre uyarlıyabilirsin
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
22/05/2017,20:13
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn İterlemez son durum nedir? Probleminizi çözebildiniz mi?
Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Data Type Mismatch Hatası Hakkında alperalper00 8 6.830 20/05/2017, 20:17 ozanakkaya
  Stok Takibi Yeni Veri Girişi Hakkında AloneX 4 129 06/05/2017, 11:15 AloneX
Photo Arama Kutusu Hakkında Yardım AloneX 6 130 05/05/2017, 13:52 AloneX
  Kullanıcı Resim Hakkında. serkan1985 7 188 29/03/2017, 11:38 serkan1985
  Metin Kutusu Hakkında. perisanoglu 3 169 14/03/2017, 16:00 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status