Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/11/2010 19:08
Konu Sahibi
iterlemez
Yorumlar
5
Okunma
1960
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

iterlemez

Aktif Üye
İB.... TE....
 48
 109
 33
 18/07/2010
81
 Giresun
 
 Ofis 2003
 22/03/2013,23:05
Çözüldü 
Bu seferki problem boyumu katlarca aşıyor.

Access 97 ile yapılmış çok değerli bir program var. fakat estetikten ve istatistiksel veri çıkarmaktan yoksun.

İçinde 2500 hastanın emg sonucu var fakat amatörce zamanında yapılmış bir program

En büyük sorun içinde kişilerin emg sonucunun tutulduğu tablonun bir alanında ("sonucGenel") karışık bir şekilde bilginin saklı olması. İçindeki bilgiler benim için çok değerli. Eğer SONUC adlı form sayfasına ilk kayda bakarsanız bilgileri ben boşluk vererek ayırdım. Fakat normalde kayıtlar bitişik şekilde aralarında bazı işaretlerle ayrılmış.

3 kısım var
**miyo** (13 alandan oluşmakta)
**nöro** (8 alandan oluşmakta)
**son** (Tek alan)

Bu dizini parçalayıp "emgGelisler" adlı tabloya yerleştirebilirmiyiz.
Enazından bir fikir verebilecek olan var mı?
Ekteki resimler yol gösterici olarak ekledim.


iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
İlk aklıma gelen Metin Alma Sihirbazı ile denemek oldu. Excel sayfasında iken bunu dnerseniz belki bir şeyler olabilir. Sonrada Excel den Access tablosuna atarsınız.

[Resim: 14uho94.jpg]
[Resim: vy78z8.jpg]

[Resim: 8yako8.jpg]
[Resim: x56xqu.jpg]



Kullanici Avatari

iterlemez

Aktif Üye
İB.... TE....
 48
 109
 33
 18/07/2010
81
 Giresun
 
 Ofis 2003
 22/03/2013,23:05
Çözüldü 
çok sağolasınız bir deneyeyim

Biraz PHP ile uğraşmıştım. Access'de varmı bilmiyorum ama PHP'de "substr()" denen bir fonksiyon var

Olmazsa bunu mySQL'e taşıyıp PHP fonksiyonu ile çözebilirmiyiz acaba diğer arkadaşların da bir fikrini alırsam bir yöntem izleyeceğim


iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

iterlemez

Aktif Üye
İB.... TE....
 48
 109
 33
 18/07/2010
81
 Giresun
 
 Ofis 2003
 22/03/2013,23:05
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
Function GetFileName(ByVal Path As String) As String
' Description:   Given a file path, return the file name.
' Parameter:     Path = Full folder path.
' Returns:       "C:\MyFolder\Myfile.txt" returns Myfile.txt

'Create a dynamic array.
   Dim sParts() As String

'Split the path into parts,
'using the backslash as a delimiter,
'filling the array's elements with the
'broken up string segments.
   sParts = Split(Path, "\")

' At this point, the array
' named sParts would look 
' something like the following:
' --------------------------------
' |  0   |     1    |     2      |
' --------------------------------
' |  C:  | MyFolder | MyFile.txt |
' --------------------------------

' In code you may refer to a specific
' element by its numbered position:

' sParts(0) = C:
' sParts(1) = MyFolder
' sParts(2) = MyFile.txt

' Or you can simply get the last element
' using the handy UBound function...
   GetFileName = sParts(UBound(sParts))

End Function

Function GetDriveLetter(ByVal Text As String) _
As String
' Description:   Given a file path, return the drive letter.
' Parameter:     Text = Full file path.
' Returns:       "C:\MyFolder\Myfile.txt" returns C:

' See the code comments in the GetFileName function above.
   Dim sParts() As String
   sParts = Split(Text, "\")
   GetDriveLetter = sParts(LBound(sParts))

End Function

Function DoesItemExist(sList As String, _
                       sDelimiter As String, _
                       sItem As String) _
As Boolean
'Say your program receives or produces lists,
'lists that may look like this:
'   beer-bread-peaches-yams

'Notice that the list has a character that separates
'-- or delimits -- the items, a hyphen.

'One more thing: say your list may or may not
'contain certain items. That is, say you only
'want to know if beer is in your list...

'Create a dynamic array.
   Dim sItems() As String
   
'Put the list into the array.
   sItems = Split(sList, sDelimiter)

'Move through each item in the array,
   Dim i As Integer
   For i = LBound(sItems) To UBound(sItems)
   'searching for a specific item...
      If sItems(i) = sItem Then
      'Found it.
        DoesItemExist = True
      'We're done, so leave.
        Exit For
      End If
   Next i

End Function


Açtığım konuda bu fonksiyonu yabancı bir kaynakta buldum. Bunun hakkında yardım alabilirmiyim


iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

akd

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 273
 61
 04/11/2008
35
 Gaziantep
 
 Ofis 2003
 07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Parçaal fonctionu ile yapılabilir,
sonuc1 = Mid(sonucGenel, 5, 3)
sonuç şu alacak sonucGenel içindeki 5'inci karekterden sonraki 3 karekteri alır.
bu fonctionu kendien göre uyarlıyabilirsin



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 16/12/2018,08:51
Çözüldü 
Sn İterlemez son durum nedir? Probleminizi çözebildiniz mi?
Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablo İlişkilerinde Bilgi Tutarlılığı Hakkında notrino 12 390 15/12/2018, 17:39
Son Yorum: accessdelisi
Çözüldü Denetim Özellikleri Hakkında notrino 5 161 09/12/2018, 12:22
Son Yorum: notrino
Çözüldü Networkte çalışan veritabanının sıkıştırılması hakkında aliyuzen 5 1.051 07/12/2018, 11:12
Son Yorum: oosmaner
Çözüldü Dlookup Hakkında notrino 3 138 05/12/2018, 18:00
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Kayıt Kilitleme Hakkında notrino 2 87 03/12/2018, 14:18
Son Yorum: notrino

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.