Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/01/2014 01:28
Konu Sahibi
Taruz
Yorumlar
9
Okunma
4733
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Taruz

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Star 
trz-listele-ara-ver.jpg




Merhaba..

Bu uygulama, başlıkta belirttiğim temel amacı dışında, sürekli kullandığımız liste, açılan kutu, düğme vs. gibi form elemanlarına uyguladığım, alışılmışın dışındaki biçim tasarımları sayesinde çalışmalarınıza farklılık katacaktır..

Teknik özelliklerine gelirsek..:
  • Tek form üzerinden veritabanınızdaki tüm tablo ve sorgulardaki* verileri listeleyebilirsiniz..
  • Listelenen veri kaynağını, alan seçmeden(tüm alanlardaki verileri tek kriterle) dinamik bir şekilde filtreleyebilirsiniz..
  • Filtrelemeyi sadece seçtiğiniz bir alanda uygulayabilirsiniz..
  • Listedeki verileri farklı dosya biçiminde açabilirsiniz..:
    • Excel
    • Word
    • HTML
    • Pdf
    • Text

Uygulamalarınızda kullanabilmek için formu ve modülü almak yeterli..

Araç, 2007 sürümü ile hazırlanmıştır..

Bol Accessli günler dilerim.. ;)


* Sorgulardaki ölçüt değişkenleri farklı formlardan geliyorsa o formlar da açık olmalıdır.


Ek Dosyalar
.rar   trz-listele-ara-ver.rar (Dosya Boyutu: 109,96 KB / İndirme Sayısı: 514)
Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,21:01
Sn Taruz emek ve paylaşım için teşekkürler....

Saygılar....


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

assenucler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
01/09/2017,15:34
Sayın Taruz,


Günaydınlar ve hayırlı pazarlar üstadım.

Emek ve paylaşımınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.


Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Daha önce başka bir siteden indirmiş ve kullanmıştım.(Sn.Taruz)
Gerçekten mükemmel bir çalışma.Yalnız, WİN7 64 Bitte hata vermişti.
32 bite göre yazılmış.
Tşk.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

Taruz

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
İlginize teşekkürler dostlar.. ;)

(19/01/2014, 11:22)yorum70 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Daha önce başka bir siteden indirmiş ve kullanmıştım.(Sn.Taruz)
Gerçekten mükemmel bir çalışma.Yalnız, WİN7 64 Bitte hata vermişti.
32 bite göre yazılmış.
Tşk.


Uygulama içindeki modül içeriğini aşağıdaki ile değiştirirseniz 64 bit Access ile de çalışacaktır..:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
Option Compare Database
Option Explicit

Public Const IDC_HAND = 32649&


#If VBA7 And Win64 Then '64 bit için
Declare PtrSafe Function LoadCursorBynum Lib "user32" Alias "LoadCursorA" _
  (ByVal hInstance As Long, ByVal lpCursorName As Long) As Long
Declare PtrSafe Function LoadCursorFromFile Lib "user32" Alias _
  "LoadCursorFromFileA" (ByVal lpFileName As String) As Long
Declare PtrSafe Function SetCursor Lib "user32" _
  (ByVal hCursor As Long) As Long
#Else '32 bit için
  Declare Function LoadCursorBynum Lib "user32" Alias "LoadCursorA" _
  (ByVal hInstance As Long, ByVal lpCursorName As Long) As Long
Declare Function LoadCursorFromFile Lib "user32" Alias _
  "LoadCursorFromFileA" (ByVal lpFileName As String) As Long
Declare Function SetCursor Lib "user32" _
  (ByVal hCursor As Long) As Long
#End If



Function MauseEL(CursorType As Long)
  Dim lngRet As Long
  lngRet = LoadCursorBynum(0&, CursorType)
  lngRet = SetCursor(lngRet)
End Function
Function PointM(strPathToCursor As String)
  Dim lngRet As Long
  lngRet = LoadCursorFromFile(strPathToCursor)
  lngRet = SetCursor(lngRet)
End Function


Cevapla

abahceci

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... B....
203
12/05/2010
0
Ofis 2010
01/07/2017,01:59
Taruz hocam, emeğinize sağlık. Gerçekten çok güzel bir çalışma...
Bu arada bir sorum olacak: Tablodaki alan sayısı ne kadar ise listedeki alan o kadar az veya fazla olabiliyor (ters orantı şeklinde). Dolayısıyla alan sayısı fazla olduğunda bazı alanlar neredeyse hiç okunmuyor. Alanları genişletip daraltmak istersek nasıl bir yol izlememiz gerekir? Şimdiden çok teşekkür ederim...
+rep+rep+rep


abahceci, 12-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Daimi Arama Programı yorum70 14 4.757 23/10/2016, 10:22 atoz112
Information Okullar a Diploma Kayıt Programı bayFARUK 17 10.035 09/05/2016, 10:47 nesatanc
  Formda arama yapmak ayhan2122 16 12.140 02/05/2016, 13:55 aysunusta3
  Trafik Kaza Kayıt Programı perisanoglu 4 1.712 26/06/2015, 01:20 C*e*l*o*y*c*e
  formda arama yada rehber olarak kullanabileceğiniz bir örnek kayaaltin 0 977 08/06/2015, 14:23 kayaaltin

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.