Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
10/09/2009 16:23
Konu Sahibi
ancyra
Yorumlar
6
Okunma
3472
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ancyra

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
Dev-expresste gridcontrolde nasıl masterview şeklinde göstermek için nasıl bir kod yazmalıyım?. Örnek vermek gerekirse aşağıdaki resim gibi...

resim



Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
CÜ.... AY....
 44
 321
 23
 29/10/2008
91
 İstanbul
 muhasebe
 Ofis 2016 64 Bit
 06/09/2018,10:36
Çözüldü 
sanırım bununla ilgili kod değilde, database'e ait diagrams olayında ilişkileri kurmanız yeterli olacaktır diye biliyorum.



Kullanici Avatari

ancyra

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 37
 60
 27
 01/07/2009
 Kayseri
 
 Ofis 2003
 16/06/2010,10:59
Çözüldü 
3 gündür araştırdım birşey bulamadım cüneyt bey. Ama dikkat ettim hep kodlarla alakalı tabi gridcontrol desingdende ayarları var. Dikkat ettiğim kadarıyla grid controlün birini Masterview diğerinide detailview olarak belirliyoruz. Benim bağlantı şeklim class.vb den kod ile Access tablo databasesine bağlantı kuruyorum.
internetteki örnekler hep databinding bağlantısı şeklinde var bende onu hiç beceremiyorum. Çünkü daha vb.net te çok yeniyim.



Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
CÜ.... AY....
 44
 321
 23
 29/10/2008
91
 İstanbul
 muhasebe
 Ofis 2016 64 Bit
 06/09/2018,10:36
Çözüldü 
inşallah akşam evdeki bilgisayar örneklerinden bakıp cevap yazmaya çalışırım. veya yarın akşam. bununla ilgili kodlarım vardı sanırım.



Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 658
 34
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Add level diyeceksiniz


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

cuneyt

Aktif Üye
Aktif Üye
CÜ.... AY....
 44
 321
 23
 29/10/2008
91
 İstanbul
 muhasebe
 Ofis 2016 64 Bit
 06/09/2018,10:36
Çözüldü 
kesinlikle diagram oluşturulacak ve datagrid nesnesine eklendiği zaman zaten alt veri ile birlikte eklenmiş oluyor. ancak görüntüdeki gibi form şeklinde değilde alt veri şeklinde açılır.
bir başka olayda node şeklinde yapılabilir.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Textboxta Yapılan Aramayı Datagridde Gösterme sngl07 10 3.648 27/04/2013, 13:20
Son Yorum: sngl07
Çözüldü Veri Tabanı Bağlanma ve Gösterme Yardım gkhn_visual 4 2.340 15/12/2011, 10:41
Son Yorum: Fibelin81
Çözüldü iki formu dll dosyasinda gösterme Yakut 1 1.818 25/06/2010, 12:06
Son Yorum: ogulcan92
Çözüldü Menu çubuğunu üstte gösterme? ancyra 4 2.763 20/08/2009, 17:05
Son Yorum: ancyra

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.