Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/11/2018 11:20
Konu Sahibi
bibib
Yorumlar
6
Okunma
280
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

bibib

Aktif Üye
24505
Ah.... Ma.... YA....
 43
 24
 105
 06/09/2010
0
 İstanbul
 Memur
 Ofis 2016 64 Bit
 06/02/2019,00:54
Çözüldü 
Hocalarım ve arkadaşlarım
Bir programda form içerisinde butona basıldığında
islem isimli bir değişkene islem="ana_menü" değişkeni atadım ve 
Call ana_işlemler bölümünü çağırdım
Bu bölümde if ile kontrol değerini kontrol ettirerek 
İf islem="ana_menü" Then
 ekrana ANA MENÜ yaz ve diğer işlemleri yap dedim 
Başka bir buton a basılmış 
islem="ana_menü" değişkeni atadım ve 
Call ana_işlemler bölümünü çağırdım
Bu bölümde if ile kontrol değerini kontrol ettirerek 
İf islem="alt_menü" Then
 ekrana YAZDIRMA MENÜSÜ yaz ve diğer işlemleri yap dedim
Fakat Call ile çağırdığında yazma işlemlerini yapmıyor direk işlemlere geçiyor
Dim islem As String 
Olarak formun general declaration kısmına yazmama rağmen islem kodununa atanan değeri kontrol ettiriyorum nasıl bu formda ve diğer formlarda da bu kodu hatırlayarak  atanacak değerin ne olduğunu nasıl kontrol ettirebilirim
Yardımcı olursan sevinirim


Değişimde gelişimde beyinlerin değişmesi ve gelişmesi ile olur. By Bibib

haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.021
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
modül ekleyerek değişkenleri oraya tanımlamayı denediniz mi?
aşağıdaki link işinize yarayabilir;
https://www.accesstr.net/konu-degiskenler.html



bibib

Aktif Üye
24505
Ah.... Ma.... YA....
 43
 24
 105
 06/09/2010
0
 İstanbul
 Memur
 Ofis 2016 64 Bit
 06/02/2019,00:54
Evet o kısmı okudum fakat sadece 
Dim ile String tipte aradığım islem isimli kodu nasıl tanıtacağım anlamadım 
Bununla ilgili örneği nasıl bulurum veya aratabilirim


Değişimde gelişimde beyinlerin değişmesi ve gelişmesi ile olur. By Bibib

haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.021
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
bu tür durumlarda en iyisi çok basit de olsa örneğinizi ekleyerek soruyu sormanızdır



bibib

Aktif Üye
24505
Ah.... Ma.... YA....
 43
 24
 105
 06/09/2010
0
 İstanbul
 Memur
 Ofis 2016 64 Bit
 06/02/2019,00:54
Haklısınız hocam pc den ayrıyım hazırlayıp göndereceğim


Değişimde gelişimde beyinlerin değişmesi ve gelişmesi ile olur. By Bibib

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,16:43
Merhaba, forma eklediğiniz 

Dim islem As String 

kodunu modüle

Global islem As String 

şeklinde ekleyerek deneyiniz


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Form Yenileme haziran4 2 127 02/05/2019, 13:44
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda Formül Kullanma haziran4 8 203 02/05/2019, 13:04
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda Bitiş Tarihi Geçenlerin Alan Rengi Değişimi haziran4 3 109 30/04/2019, 13:04
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda If İç İçe Kullanım haziran4 28 445 30/04/2019, 12:17
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Formda Koşullu Biçimlendirme haziran4 4 220 30/04/2019, 10:03
Son Yorum: haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.