Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/05/2013 17:16
Konu Sahibi
umitsimsek
Yorumlar
7
Okunma
1965
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

umitsimsek

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
05/05/2013
0
06/05/2013,15:37
Çözüldü 
iyi günler. ben bir görevlendirme veri tabanı hazırlıyorum. içeriği şöyle; yeri, zamanı, görevi, klasmanı seçip alacağım ücretin ne kadar olduğunu hesaplamak. Veri fazlalığı olduğu için böyle bir şey hazırlayayım dedim. fakat bir türlü metinsel değerlere sayısal değerler atayıp hesap yaptıramadım. bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?


Ek Dosyalar
.rar   Database5.rar (Dosya Boyutu: 36,83 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.993
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
hangi alanı hangisi ile hesaplatacaksın ? bu 1
2-hesap dediğin ne çarpacakmısın,bölecekmi,yoksa çıkacakmı..
bu konuları açıklayıcı sorunuzu yazınız ki hızlı ve dogru cevap alasınız.


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Bununla ilgili henüz bugün yayınladığım bir çözüm var. Sizin için de aynı çözüm geçerli. O örneği inceleyin ve 3 açılan kutu değerini toplatıp buna göre bir referans tablosundaki ücreti getirin. Böylece fiat güncellemesi de çok kolay olacaktır. İndexleme yöntemi bu iş için ideal.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Lütfen özel mesajdan soru sormayın. Burdan cevap yazabilirsiniz. Bahsettiğim örnek aşağıdaki konudadır.

Bahsettiğim indexleme örneği


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

umitsimsek

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
05/05/2013
0
06/05/2013,15:37
Çözüldü 
benimkinde farklı olarak eğer komutları mevcut olmalı. ve bu işi oldukça zorlaştırıyor.


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Farklı falan değil. Herşey aynı. Size gönderdiğim örnekte sadece Görev ve Klasman'a göre ücret hesaplamasını yaptım. Eğer size başka kıstaslar gerekiyorsa aynı yolu izleyebilirsiniz. Bu arada hesaplama isimli tablo içinde 4-5 tane referans vardır. Siz olabilecek tüm ihtimalleri hesaplayarak her durumu ücretlendirmelisiniz. Kolay gelsin. Mantığın takıldığınız yerinde yardıma hazırım.


Ek Dosyalar
.rar   Database5_demiral.rar (Dosya Boyutu: 149,59 KB / İndirme Sayısı: 7)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Değer Hatası Hk. serkan1985 4 112 02/10/2017, 23:39 serkan1985
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 169 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Otomatik Yapmak sormaneden07 3 139 12/09/2017, 16:59 sormaneden07
Çözüldü Firma Cari Hesap Listesi Oluşturma Hk. ALTANs 2 210 09/06/2017, 12:16 ALTANs
Çözüldü Formda Farklı Tablolardan Toplama İşlemi Yapmak ALTANs 5 437 01/06/2017, 17:12 ALTANs

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.