Değer Atama
Tarih
05/12/2011 21:03
Konu Sahibi
abone0069
Yorumlar
5
Okunma
1325
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
abone0069
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
43
27/02/2010
0
Ankara
Belirtilmemiş
16/09/2013,21:23
Çözüldü 
Arkadaşlar EK'teki örnekte olduğu gibi sorgulamadaki C bloka ait elektrik fatura toplamını daire adedine bölerek daire başına düşen miktarı buluyorum. Bazı daireler boş olduğundan boş dairenin Adı Soyadı sütunu boş ise elektrik bölümüne daire başına düşen miktarı yazmasın boş bıraksın istiyorum. Bununla ilgili yardım edebilirseniz çok sevinir saygılar sunarım.

Ek Dosyalar
örnek1.rar
[19 KB]
abone0069, 27-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.556
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sorguda /4 şeklinde bir ibare var ve 4 daireden birisi boş. /4 doğru mu?

SQL Code
SELECT [C BLOK].[DAİRE NO], [C BLOK].[ADI SOYADI], [C BLOK].YAKIT, [C BLOK].SU, IIf(IsNull([ADI SOYADI]),"",(SELECT Sum([fatura tutarı]) AS [Toplafatura tutarı] FROM elektirik GROUP BY [abone yeri] HAVING ((([abone yeri])="C BLOK")))/(DCount(Not IsNull([ADI SOYADI]),"C BLOK"))) AS ELEKTRİK
FROM [C BLOK];


Ayrıca, aşağıdaki konularınıza cevap yazınız.
Toplamları dağıtma
Sekmeli Form

Cevapla

abone0069
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
43
27/02/2010
0
Ankara
Belirtilmemiş
16/09/2013,21:23
Çözüldü 
Sn.Baysledgeab

Yardımınız için teşekür ederim fakat sorgulamalardaki c blok tasarım modunda açarsanız elektrik yazan yerde formül yazılı olduğu yere ben bir kod istemiştin mümkünmü saygılar. Bu arada buradaki 4 rakamı daire sayısıdır.

abone0069, 27-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.556
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(05/12/2011, 22:09)abone0069 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn.Baysledgeab

Yardımınız için teşekür ederim fakat sorgulamalardaki c blok tasarım modunda açarsanız elektrik yazan yerde formül yazılı olduğu yere ben bir kod istemiştin mümkünmü saygılar. Bu arada buradaki 4 rakamı daire sayısıdır.


2. mesajdaki, sorgudaki Sql kodunun tamamıdır.
sadece ELEKTRİK alanının kodu

SQL Code
ELEKTRİK: IIf(IsNull([ADI SOYADI]);"";(SELECT Sum([fatura tutarı]) AS [Toplafatura tutarı] FROM elektirik GROUP BY [abone  yeri] HAVING ((([abone  yeri])="C BLOK")))/(DCount(Not IsNull([ADI SOYADI]);"C BLOK")))



Ayrıca, "/4" olayını sorma sebebim, 4 daire var ama 3 daire dolu, C blok için hesaplanan 587'nin 4 yerine 3'e bölünmesi gerekmiyor mu??

Cevapla

abone0069
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
43
27/02/2010
0
Ankara
Belirtilmemiş
16/09/2013,21:23
Çözüldü 
Sn.Baysledgeab

Büyüksün usta teşekür eder saygılarımı sunarım. Bu gibi durumlarda IIF fonksiyonunu kullanarak kısaca eğer a sütunu dolu ise .......formülünü uygula boş ise boş bırak cümlesini böyle formülüze edileceğini anlıyorum.
abone0069, 27-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.556
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
elektrik parasını 4'e böldürüyorsun ama boş dairenin parasını kim verecek? 3'e bölünmesi gerekmiyor mu?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tarih Kriterine Göre En Yüksek Değer ALTANs 9 173 26/04/2017, 15:36 ALTANs
Çözüldü Raporda etiketi metin kutusunda değer yoksa gizleme saglikci_salih 7 2.290 29/03/2017, 17:26 atoz112
  Form'da Kimlik(Id) alanına elle değer girilebilmesi. İbrahim Şenol 12 192 27/03/2017, 11:34 atoz112
  Sonuca göre değer getirme Brock936 3 135 19/03/2017, 03:10 ozanakkaya
  Metin Denetimindeki ifadeye göre değer getirme Tolga Dursun 12 329 03/03/2017, 08:03 Tolga Dursun


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status