Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/01/2010 13:19
Konu Sahibi
mumcos
Yorumlar
5
Okunma
2854
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

mumcos

Üye
Üye
 38
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
selam herkese;
yeni bir sorumla yine buradayim:-)
Belirli bir ögrenciye ait raporun altkisminda ( ki raporum yoklama bilgilerini gösteriyor) kac gün gelmememis ve bunun kac günü özürlü olarak göstermek istiyorum... bukonuda yardimci olabilirmisiniz acep?
raporun görüntüsünü yolluyorum..
tesekkür ederim


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Konunun linkini gönderiyorum Img-grin

DSum ve Sum İşlevi


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Çözüldü 
Genel bir açıklama olsun niyetiyle;

Ortalama
DAvg("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

KayıtSay
DCount("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

ilk kayıt
DFirst("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

Son kayıt
DLast ("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

KayıtBul
Dlookup ("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

Enbüyük
DMax("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

EnKüçük
DMin("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

Toplam
Dsum ("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
3.120
29/10/2008
944
Ankara
Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,22:05
Çözüldü 
ayrı ayrı sorgu yap ve Zustand alanının ölçütüne Anwesend yazarsan
sadece Anwesend olanlar süzülür ve bu sorgunun adının sorgu1 olduğunu düşünürsek
=DCount("[Zustand]";"Sorgu1")
.. yazarak Anwesend olanları saydırabilirsin. ,tam tersi ile diğerini,
Dsum yazarak toplatabilirsin(tabi toplatabilmek için bu alan sayı olması lazım burda metin)



Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
sorun çözüldümü. geri bildirim yapın.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

mumcos

Üye
Üye
 38
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
cok tesekkür ederim,sorun hallolmustur..
tekrar görüsmek ümidiyle
Berlin den Selamlar


mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Dcount Sayma Hk. serkan1985 2 94 31/05/2018, 13:15
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Dcount Ve Select Count delichon 6 357 10/05/2018, 00:47
Son Yorum: ozguryasin
Çözüldü Eğer Fonksiyonu İle Gizle Göster Hk. serkan1985 3 153 23/02/2018, 11:07
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Dcount Sıfır Olan Değerleri Saymaması raham 3 224 23/12/2017, 15:07
Son Yorum: raham
Çözüldü Dsum Fonksiyonu Hk. serkan1985 9 287 30/11/2017, 10:22
Son Yorum: serkan1985

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.