Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/01/2010 13:19
Konu Sahibi
mumcos
Yorumlar
5
Okunma
2667
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mumcos

Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
selam herkese;
yeni bir sorumla yine buradayim:-)
Belirli bir ögrenciye ait raporun altkisminda ( ki raporum yoklama bilgilerini gösteriyor) kac gün gelmememis ve bunun kac günü özürlü olarak göstermek istiyorum... bukonuda yardimci olabilirmisiniz acep?
raporun görüntüsünü yolluyorum..
tesekkür ederim


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Konunun linkini gönderiyorum Img-grin

DSum ve Sum İşlevi


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
Genel bir açıklama olsun niyetiyle;

Ortalama
DAvg("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

KayıtSay
DCount("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

ilk kayıt
DFirst("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

Son kayıt
DLast ("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

KayıtBul
Dlookup ("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

Enbüyük
DMax("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

EnKüçük
DMin("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")

Toplam
Dsum ("AlanAdı";"TabloAdı";"Kriter")


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e

Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.993
29/10/2008
927
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
ayrı ayrı sorgu yap ve Zustand alanının ölçütüne Anwesend yazarsan
sadece Anwesend olanlar süzülür ve bu sorgunun adının sorgu1 olduğunu düşünürsek
=DCount("[Zustand]";"Sorgu1")
.. yazarak Anwesend olanları saydırabilirsin. ,tam tersi ile diğerini,
Dsum yazarak toplatabilirsin(tabi toplatabilmek için bu alan sayı olması lazım burda metin)


Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
sorun çözüldümü. geri bildirim yapın.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

mumcos

Üye
Kullanici Avatari
Üye
27
9
29/10/2009
0
Kırşehir
Ofis 2007
31/08/2010,12:26
Çözüldü 
cok tesekkür ederim,sorun hallolmustur..
tekrar görüsmek ümidiyle
Berlin den Selamlar


mumcos, 29-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Dsum fonksiyonu husem 2 264 19/02/2017, 13:43 husem
Çözüldü DLookup - DCount komutlarında tarih formatı hakında (Runtime 3075) Andruil 9 897 05/02/2017, 23:38 Andruil
Çözüldü SUM fonksiyonu 6246386 1 408 15/03/2016, 12:32 C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü iif fonksiyonu hatası yenginoglu 7 2.426 05/02/2016, 01:05 yenginoglu
Çözüldü Form Üzerine Timer Fonksiyonu İle Veri Kontrolü salim.ekiz 12 1.789 21/12/2015, 22:56 salim.ekiz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.