Datagridview Yenileme Sorunu
Tarih
07/02/2011 03:48
Konu Sahibi
bodabas57
Yorumlar
13
Okunma
8450
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
bodabas57
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
Veritabanına kayıt ekeleme ve güncelleme işlemlerini yaptım ancak bu yaptığım çalışmaları ancak kapatıp açtığımda görebiliyorum.

Veri güncellendiğinde Datagridview güncelleştirmeyi görmeyi nasıl sağlayabilirim ?
Cevapla

kadirdursun

Kullanici Avatari
Aktif Üye (Özel)
K.... D....
1.278
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
14/05/2017,21:54
Çözüldü 
Sponsor Reklam
güncelleme makrosu oluştursanız ve uygun bir yere bağlasanız olur mu diye düşünüyorum.
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!



(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla

Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
11/04/2017,13:41
Çözüldü 
Visual Basicde verileri işlemek için Data nesnesi kullandıysanız diğer vt nesneleriniz(text,combo,listbox datagrid) için güncelleştirme kodu

Data1.Refresh

DataGrid Nesnesinde anlık değişiklikleri bu şekilde görebilirsiniz.

GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla

bodabas57
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Malesef listboxda olmuyor dediğiniz
name 'data1' is not declared hatası veriyor.
data1.refresh() yazmıştım olmadı lütfen yardım edin
Cevapla

Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
11/04/2017,13:41
Çözüldü 
örnek eklerseniz bakabilirim
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla

ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.159
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn:bodabas57
Text1 deki verileri kayıt yaparken List1 de güncellemek için aşağıdaki şekilde yazınız.

Visual Basic Code
List1.List(List1.ListIndex) = Text1.Text

Sildiğiniz zamanda güncellemek için aşağıdaki şekilde yazmanız gerekir.

Visual Basic Code
List1.RemoveItem (List1.ListIndex)


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  VB.NET Metin Belgesinden Çekilen Veride Türkce Karakter Sorunu Mettleshade 2 244 06/12/2016, 18:03 Mettleshade
  Vb.net print formunda alt satıra geçme sorunu alican60 2 365 23/11/2016, 20:33 alican60
  DataGridView Veri Güncelleme emir ustaoğlu 8 434 11/10/2016, 00:30 emir ustaoğlu
  DataGridView dan Excele Veri Gönderme emir ustaoğlu 2 378 31/08/2016, 15:33 emir ustaoğlu
Çözüldü Vb de SETUP Sorunu hatice.haa 3 847 14/06/2015, 18:33 hatice.haa


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status