Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/03/2014 23:45
Konu Sahibi
umutakkaya
Yorumlar
11
Okunma
4545
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

umutakkaya

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
26/07/2017,10:58
Çözüldü 
Merhabalar;
VbNETteki
1-Form üzerinde bir Dadagridview nesnem var.
2.Bu nesne verilerini data.mde den alıyor.

Esas mesele şimdi;
Bu datagrid viewde 1 den 30 a kadar sütun var
ve de "toplam" sütunu var.

Datagriview üzerindeki bu 1-30 arasındaki alanlardan herhangi birine bir değer yazınca yada herhangi birindeki rakamı silince satırdaki 1-30 arasındaki değerlerin toplamını bu satırın en sonundaki toplam değerine yazsın.

!!! Bu 1-30 arasındaki sütunlara metin yazınca Toplama işlem HATA vermesin örneğin ben 13. sütuna "Gelmedi" yazınca HATA VERMESİN Toplam değeri rakamsal olan hücrelerin toplamını vermeye devam etsin.Yada bu 1-30 sütunun hepsi "rakam değilse" Toplam değerimiz ="0" sıfır olsun.
Yani kısaca excelde nasıl A1:A30 ARALIĞINI TOPLATMA YAPIYOR İSEK BURDA DA DATAGRİDVİEWDE HESAPLATMA YAPTIRALIM.Bu konuda yardımlarınız beklerim, Selamlar...


Cevapla

POWER

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.865
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Dün,22:33
Örneğinizi eklermisiniz...


Please return your positive or negative ...
Cevapla

umutakkaya

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
26/07/2017,10:58

.rar   PUANTAJ.rar (Dosya Boyutu: 186,1 KB / İndirme Sayısı: 39) SAYIN POWER HOCAM;
ÖRNEK EKTE.

Yapmak istediklerim;
1-Her bir hücreye metin yada sayı girebilmeliyim
2-Her hücre değeri değiştiğinde bu hücrelerden sayı değerli olanları satırın sonundaki toplam hücresine yazsın istiyorum.

3-Ha birde bu form açıldığında sütun genişlikleri ayarlansın günlerin sütun genişliklerini belli bir ölçüye ayarlabilmeliyiz.


Cevapla

umutakkaya

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
26/07/2017,10:58
Öğrendim ki;
GridView işlem yapmak için değildir, veriyi kullanıcıya göstermek içindir.

Maksadım şuydu: Ben datagridview'i sürekli forma benzettim. Mic.Access Sürekli Formlarında yaptırabildiğim işlemleri D.V.Grid de uygulanabilirmiydi. Galiba ben Mic.Access Sürekli Formlarına uygun bir uygulama arayacağım....


Cevapla

umutakkaya

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
190
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
26/07/2017,10:58
Bir yanıt veren yok mu?


Cevapla

drummers

Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
405
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
28/08/2017,11:37
Nasıl bir proje yapmak istiyorsun, örnek verirsen, bende sana bir örnekle cevap veririm


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü DataGridView Veri Güncelleme emir ustaoğlu 8 963 11/10/2016, 00:30 emir ustaoğlu
Çözüldü DataGridView dan Excele Veri Gönderme emir ustaoğlu 2 632 31/08/2016, 15:33 emir ustaoğlu
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 2.295 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü Datagridview Veri Okuma İşlemleri Yardım 47terminator 12 3.843 24/05/2014, 18:48 47terminator
Çözüldü Datagridview üzerinden kayıt güncelleme Hakkında umutakkaya 3 1.628 04/05/2014, 16:31 umutakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.