Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/02/2012 21:42
Konu Sahibi
emremzrk
Yorumlar
10
Okunma
2986
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

emremzrk

Üye
Üye
 27
 19
 4
 03/01/2012
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 20/05/2012,22:06
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar ,
Bir Sorum Olacak

Programın Veritabanı ve dataGridView görüntüsü Ektedir . Personel Tablosunu dataGridView de görüntüleme yaptırmak istiyorum fakat personel tablosunda yönetim kısmında yazan değeri yönetimler tablosuna gidip kimlik kısmı ile aynı ise yönetimler tablosundaki yönetim kısmını yazmasını istiyorum.Ben Aşağıdaki kodları kullanıyorum burada nasıl bir Kod Kullanmam gerekiyor? Şimdiden Teşekkürler


baglanti.Open()
If ComboBox1.Text = "Hepsi" Then


gecici_tablo.Clear()
Dim guc As New OleDbDataAdapter("select * from personel where Adi_soyadi like '%" & TextBox1.Text & "%'", baglanti)

guc.Fill(gecici_tablo, "personel")
dataGridView1.DataSource = gecici_tablo
dataGridView1.DataMember = "personel"
guc.Dispose()



Else
Dim sql, emre As String
Sql = "select * from yonetimler where yonetim='" & ComboBox1.Text & "'"
Dim komut As New System.Data.OleDb.OleDbCommand(sql, baglanti)
Dim veri_okuyucu As Data.OleDb.OleDbDataReader
veri_okuyucu = komut.ExecuteReader

While (veri_okuyucu.Read())

emre = veri_okuyucu("kimlik")
gecici_tablo.Clear()
Dim guc As New OleDbDataAdapter("select * from personel where yonetim='" & emre & "' and Adi_soyadi like '%" & TextBox1.Text & "%'", baglanti)

guc.Fill(gecici_tablo, "Personel")
dataGridView1.DataSource = gecici_tablo
dataGridView1.DataMember = "Personel"
guc.Dispose()

End While

End If

baglanti.Close()
resim



Kullanici Avatari

mcmaho

Aktif Üye
Aktif Üye
MU.... ÖZ....
 198
 20
 09/12/2011
34
 Muğla
 
 Ofis 2003
 13/11/2017,23:09
Çözüldü 
örnegi eklerseniz daha kolay yardımcı oluruz.


<<< 10-HAGİ-10 >>>

Kullanici Avatari

emremzrk

Üye
Üye
 27
 19
 4
 03/01/2012
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 20/05/2012,22:06
Çözüldü 
Programın Bir Bölümü Ektedir.
Teşekkürler.

Ek Dosyalar
Yeni.rar(138 KB)



Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
yonetimler tablosunda yonetim değerini gridde görmek mi istiyorsunuz ?

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Private Sub button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles button2.Click
Call Suz()
End Sub
Private Sub Suz()
Dim strSQL As String = "SELECT Personel.personelid, yonetimler.yonetim, Personel.tc, " & _
"Personel.adi_soyadi, Personel.dogum_tar, Personel.ise_giris, Personel.statu " & _
"FROM " & _
"(Personel LEFT OUTER JOIN yonetimler ON Personel.yonetim = yonetimler.Kimlik) " & _
"WHERE (Personel.adi_soyadi like '%" & TextBox1.Text & "%') " & _
"AND (yonetimler.yonetim like '%" & IIf(ComboBox1.Text = "Hepsi", "", ComboBox1.Text) & "%' )"
baglanti.Open()
gecici_tablo.Clear()
Dim guc As New OleDbDataAdapter(strSQL, baglanti)
guc.Fill(gecici_tablo, "personel")
dataGridView1.DataSource = gecici_tablo
dataGridView1.DataMember = "personel"
guc.Dispose()
baglanti.Close()
End Sub


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

emremzrk

Üye
Üye
 27
 19
 4
 03/01/2012
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 20/05/2012,22:06
Çözüldü 
Teşekkür Ederim Yanıtladığın İçin fakat şu satırda
14 guc.Fill(gecici_tablo, "personel")
İfadede tür uyuşmazlığı. diye bır hata aldım bu işte yeni olduğum için çözemedim.
10. satırda "AND (yonetimler.yonetim like '%" & IIf(ComboBox1.Text = "Hepsi", "", ComboBox1.Text) & "%' )" kırımızı kısımda ComboBox1 de yazanlar yönetim isimleri, veritabanında olanlar kimlik kısmındaki sayılar sorun burdan mı kaynalanıyor acaba ?
Teşekkürler
İyi Çalışmlar



Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
 41
 681
 26
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 26/07/2018,20:20
Çözüldü 
Evet , yazmayı unuttum. personel tablosundaki yonetim alanının veri türü SAYI olmalı.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü DataGridView Veri Güncelleme emir ustaoğlu 8 1.232 11/10/2016, 00:30
Son Yorum: emir ustaoğlu
Çözüldü DataGridView dan Excele Veri Gönderme emir ustaoğlu 2 750 31/08/2016, 15:33
Son Yorum: emir ustaoğlu
Çözüldü Datagridview Veri Okuma İşlemleri Yardım 47terminator 12 4.051 24/05/2014, 18:48
Son Yorum: 47terminator
Çözüldü Datagridview üzerinden kayıt güncelleme Hakkında umutakkaya 3 1.850 04/05/2014, 16:31
Son Yorum: umutakkaya
Çözüldü Combobox ile DataGridview (Access Veritabanı) Sorgusu chevy 19 8.019 12/04/2014, 23:49
Son Yorum: chevy

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.