Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/02/2014 23:23
Konu Sahibi
drummers
Yorumlar
8
Okunma
3032
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

drummers

Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
405
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
28/08/2017,11:37
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        
        If DAramaDataGridView1.Rows.Count = 0 Then
        Else
            Dim counter As Integer = DAramaDataGridView1.CurrentRow.Index + 1
            Dim nextRow As DataGridViewRow
            If counter = DAramaDataGridView1.RowCount Then
                nextRow = DAramaDataGridView1.Rows(0)
            Else
                nextRow = DAramaDataGridView1.Rows(counter)

            End If
            DAramaDataGridView1.CurrentCell = nextRow.Cells(1)
            nextRow.Selected = True

            DAlfabetikTextBox1.Text = IIf(IsDBNull(DAramaDataGridView1.CurrentRow.Cells(2).Value), "", DAramaDataGridView1.CurrentRow.Cells(2).Value)
            DAlfabetikTextBox2.Text = IIf(IsDBNull(DAramaDataGridView1.CurrentRow.Cells(3).Value), "", DAramaDataGridView1.CurrentRow.Cells(3).Value)
            DAlfabetikTextBox3.Text = IIf(IsDBNull(DAramaDataGridView1.CurrentRow.Cells(4).Value), "", DAramaDataGridView1.CurrentRow.Cells(4).Value)


        End If


    End Sub


Bu şekilde datagridin verilerini otomatik seçim yaptırtıyorum. Fakat datagriddeki verilerin son satırınıda yaptıktan sonra durmasını nasıl sağlarım ?


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

POWER

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.865
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
19/10/2017,22:33
Örnek ekleyiniz ve konuyu biraz daha açınız...


Please return your positive or negative ...
Cevapla

drummers

Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
405
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
28/08/2017,11:37
timer ile datagridin 1 alt satırına geçip o alanın verilerini textboxlara yukarıdaki kodla aktarıyorum. Ama bunu sürekli yapıyor. Datagrid in 1. kolonundaki veriler bitince durması lazım, sorunum budur.
Teşekkürler.


drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Timer her interval süresince işlem yapmadan önce iki şey kontrol edecek. Birincisi gridte satır olup olmadığı ikincisi toplam kaç satır ise o satıra gelip gelmediği. Eğer son satıra gelirse burada da iki işlem yaptırabilirsiniz. Eğer daha fazla bir işlem yapması gerekmiyorsa timer stoplanır. Eğer sürekli bu kontrolü yapıp yeni satır eklendiğinip eklenmediğinin takibi yapılan bir proje ise else den sonrası çalışır:

Visual Basic Code
IF (satırsayısı== 0 && satırsayısı==işlemyapılanSatırınsırası) Then
   ' Tepki yok
ELSE
   ' İşlemlerin olduğu satırlar
END IF


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Berkant Öztürk

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
0
08/10/2013
0
24/02/2014,17:00
Alpeki'nin koda biraz C# karışmış sanki ;)

Benim merak ettiğimse bu iş için neden timer kullanıldığı? Bir döngü içinde daha uygun olmaz mı?

for a as integer=0 to gorunensatırsayisi-1
........

next

gibi...


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Aslında kod bile yazmak istemedim sadece cümleye döktüm Img-grin Drummers işi çözmüşte ufak noktayı atlamış anlaşılan.

Timer'ı kullanıp sürekli veri eklenip eklenmediğini kontrol ediyor zannediyorum ama timerın her interval zamanında tüm gridi baştan dolaşıyorsa orada bir algoritma hatası olabilir.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü ComboBox İl İlçe Seçimi drummers 1 2.851 22/07/2014, 22:06 drummers
Çözüldü Başka Forma Geçişlerinde Datagrid Yenilenmiyor facenoise 2 1.793 25/05/2013, 09:03 alpeki99
Çözüldü Datagridde otomatik satır numarası drummers 10 3.809 14/12/2011, 23:20 drummers
Çözüldü Excele veri aktarırken sayfa seçimi problemi drummers 5 1.793 05/12/2011, 22:38 drummers
Çözüldü TabControle Datagrid eklerken sorunla karşılaştım qroniq_wqha 5 1.744 19/05/2011, 22:23 ~~KaG~~

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.