Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili

Database Birleştirme

Tarih
25/09/2011 18:11
Konu Sahibi
pheomis
Yorumlar
12
Okunma
3637
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
pheomis
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
01/12/2010
0
30/10/2011,22:47
Çözüldü 
Merhabalar,

Öncelikle sizlere sormak istediğim olay şu excel'deki bir çok verimi access'e aktardım... Ancak bunlar parça pinçik irili ufaklı küçük database'ler yaptı... Bunları birleştirmek istiyorum... Bunun için basit bir yol bilen arkadaşlar lütfen paylaşabilirler mi ?
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Pheomis örnek ekleyerek sorunuzu daha ayrıntılı sora bilirseniz daha kolay yanıt alabilirsiniz.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

pheomis
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
01/12/2010
0
30/10/2011,22:47
Çözüldü 
Hocam, şöyle anlatabilirim... Elimde farklı access'ler var. Ancak aynı verileri içeriyor... Bunları birleştirmem lazım... Örnek nasıl sunulabileceğini bilmiyorum... Yani örnek verilecek şeyi nasıl göstereyim bilemiyorum...
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
13/04/2017,00:47
Çözüldü 
Sponsor Reklam
tablolardaki alanlarınız aynı ise appendquery ile çözülür.
yada kod yazmanız gerekli.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

pheomis
Üye
Kullanici Avatari
Üye
9
2
01/12/2010
0
30/10/2011,22:47
Çözüldü 
(25/09/2011, 20:07)Yandemir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: tablolardaki alanlarınız aynı ise appendquery ile çözülür.
yada kod yazmanız gerekli.


Tabii appendquery'yi ve nasıl bir kod yazmam gerektiğini söyler misiniz ? Img-grin

Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Tablolarınız aynı Database içinde ve alanları aynı ise
Eklenecek olan tablonuzu belirleyip
Bir ekleme sorgusu ile işinizi görebilirsiniz

Mesela Tablo2 deki verilerinizi aynı Database içindeki Tablo1 e göndermek için

SQL Code
INSERT INTO Tablo1 ( ID, Adi, Soyadi, BabaAdi )
SELECT Tablo2.ID, Tablo2.Adi, Tablo2.Soyadi, Tablo2.BabaAdi
FROM Tablo2;


Farklı bir Database teki tabloya göndermek içinde Mesela Ben Uygulama1 deki Tablo2 de bulunan verileri Masaüstünde bulunan Uygulama2 adlı Database de bulunan Tablo1 e göndermek için de bunu kullandım.

SQL Code
INSERT INTO Tablo1 ( ID, Adi, Soyadi, BabaAdi ) IN 'C:\Users\Azra\Desktop\Ugulama2.mdb'
SELECT Tablo2.ID, Tablo2.Adi, Tablo2.Soyadi, Tablo2.BabaAdi
FROM Tablo2;


Bu şekil anlatmak biraz karışık oluyor sizin açınızdan sanırım, Örneksiz zor. Ezbere yazıyoruz çünki.

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Metin Veya Sayı Birleştirme ufukcem 10 220 22/06/2017, 09:31 ufukcem
Çözüldü Tablo Birleştirme Hk. serkan1985 4 146 12/05/2017, 17:01 serkan1985
Çözüldü Birleştirme sorgusunda sayı formatı hatası Mecnun24 8 525 15/12/2016, 16:39 atoz112
Çözüldü Kan Bankası Database'i Tufan Erdoğan 4 452 07/06/2016, 13:08 atoz112
Çözüldü Üç farklı alandaki değerleri tek bir alanda birleştirme. kouzo 14 1.093 01/02/2016, 20:02 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status