Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/07/2012 19:16
Konu Sahibi
orkuncan5
Yorumlar
4
Okunma
1670
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

orkuncan5

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
16/04/2009
0
Uşak
Ofis 2007
19/01/2013,10:28
Çözüldü 
Ekteki dosyada comboboxtan seçtiğim tabloya nasıl kayıt yapabilirim.

.rar   Comboboxtan tablo seçerek kayıt yapmak.rar (Dosya Boyutu: 21,06 KB / İndirme Sayısı: 3)


orkuncan5, 16-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
tablo alanlarınızın farklı olması konusunda ısrarlıysanız iş geçici bir tablo yaparak çözümlenebilir. Sonra da veriler tekrar komutlarla veta Sql kullanarak tabloya yollanır. Uzun iş yani. Ama benim bildiğim formun kayıt kaynağını değiştirme yöntemiyle bu işi çok daha kolay yapabilirsiniz. Ancak dediğim gibi tablo yapıları ve alanları aynı olmalıdır. Tablolar sadece veri depoları olarak kullanıldığına göre alan isimlerini etiketlerle hallederek verileri A1 A2 A3 gibi alan isimlerine kaydedebilirsiniz. En azından benim bildiğim yöntem bu. İsterseniz birazdan göndereceğim örneği bir inceleyiniz.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
Örneği hazırladım. İnceleyin ve duruma göre değiştirerek işinize uyarlamaya çalışın.

Ek Dosyalar
Comboboxtan tablo seçerek kayıt yapmak.rar


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
Eğer comboboxtan seçilecek tabloları sınırlamak isterseniz o zaman comboda kullanmak istediğiniz tabloların adının sonuna özel bir karakter ekleyin. (Mesela -1) Bu durumda sadece sonunda -1 olan tabloları süzdürerek combodan çağırabilirsiniz. Bu durumda eklediğim örnekteki "tablo listesi" isimli sorgunun ilk sütunundaki ölçütü şu cümleyle değiştirin:

Like "*_1"

Bu durumda sistem tablolarını ayıklamaya da gerek kalmadığı için 2'nci sütunu da silebiliriz.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

orkuncan5

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
71
16/04/2009
0
Uşak
Ofis 2007
19/01/2013,10:28
Çözüldü 
Teşekkür ederim.İstediğim gibi olmuş.Excelle uğraştığım için Access biraz zor geldi.


orkuncan5, 16-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Otomatik Yapmak sormaneden07 3 115 12/09/2017, 16:59 sormaneden07
Çözüldü Kayıt Silme Hatası burhanb 6 186 08/09/2017, 14:01 burhanb
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 7 336 21/08/2017, 12:04 direnist
Çözüldü Tabloya Yeni Veri Girişini Engelleme ALTANs 2 150 17/08/2017, 13:13 ALTANs
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 206 17/08/2017, 08:22 haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.