Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/03/2010 19:04
Konu Sahibi
SİBEL70
Yorumlar
6
Okunma
2591
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

SİBEL70

Üye
Kullanici Avatari
Üye
11
4
17/02/2009
0
İstanbul
Ofis XP
18/12/2014,23:39
Çözüldü 
Merhabalar,

Access üzerindeki MüsteriListesi adlı tablodan, Excel üzerindeki Combobox'a aşağıdaki kodlarla firma adını aldırdım. Exceldeki Comboboxtan firma ismini seçtiğimde Access üzerindeki MusteriListesi adlı tabloya bakıp bilgileri textboxlara getirecek kodlar konusunda yardımcı olmanız mümkünmüdür?


Private Sub UserForm_Initialize()

Dim rs As ADODB.Recordset
Dim yol As String
yol = ThisWorkbook.Path
Set conn = New ADODB.Connection
conn.Open "Provider=microsoft.jet.oledb.4.0;Data source=" & yol & "\ALSDATA.mdb;"
Set rs = New ADODB.Recordset
Set rs = conn.Execute("select Distinct CariAdi from MusteriListesi")
On Error Resume Next
cbmbccariad.Column = rs.GetRows(rs.RecordCount)
If cbmbccariad.ListCount > 0 Then cbmbccariad.ListIndex = 0
Set rs = Nothing
End Sub
Saygılar


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:40
Çözüldü 
Bana göre sorunuz Excel sorusudur. Yanlış yere açılmış. Excel sorularına taşınmıştır.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ogulcan92

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.159
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:SİBEL70
Örneği inceleyip kendi projenize uyarlayınız.


Ek Dosyalar
.rar   Kimlik.rar (Dosya Boyutu: 43,72 KB / İndirme Sayısı: 37)
Cevapla

stavuert

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Hocam Excel kullanmıycam uygulamamda.Ben Access form üzerinde yapmak istiyorum.Ancak sizin gönderdiğiniz uygulamada zaten benim yapmak istediğimle bir değil.Ben çoklu seçim yapıcam liste kutusundan ve seçtiklerim textboxa kaydedilecek.

Sağol yinede teşekkür ederim.Ben biraz daha araştırayım.
Hocam comboboxtan geçtim.listboxta yazan verileri textboxa yazdırmayı deniycem.ben araştırırken örnek gönderebilirseniz sevinirim.


Cevapla

ogulcan92

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.159
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:stavuert
Zaten bu cevap sizin sorunuzun cevabı değil Sn:Sibel Hanımın sorusunun cevabıdır.Sizin sorunuz Access de Checkbox kullanımı ile alakalıdır.


Cevapla

stavuert

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
159
17/11/2008
16
Kocaeli
Ofis 2003
22/07/2016,14:24
Çözüldü 
Kusura bakmayın hocam yanlış konuya girmişim ama bunuda öğrendiğim iyi oldu sayenizde sağolun.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 131 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 206 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 246 18/07/2017, 11:43 ertans
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 962 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan
Çözüldü Kayıt Tarihini Farklı Gününe Göre Artı Tarih Getirme U.ALTUN 4 320 10/07/2017, 11:59 U.ALTUN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.