Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
13/12/2010 10:22
Konu Sahibi
yersahan
Yorumlar
9
Okunma
2334
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yersahan

Aktif Üye
Aktif Üye
 55
 132
 43
 26/02/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 30/06/2017,22:38
Çözüldü 
Türkiye genelinde yaklaşık olarak 1650 temizlik personeli çalıştırıyoruz. Yardımlarınızla hazırladığım dosyam yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Form4 te 2 adet combobox'um bir adet listboxum var.Combobox10dan yapılan seçime bağlı olarak listboxda bölgelere göre veriler sıralanıyor.Ben aynı zamanda combobox10 dan seçim yapılınca Combobox 14'te bölgelere bağlı şubeler sıralansın istiyorum.Combobox14 ten şubesini seçince ise listboxdaki o bölgeye ait veriler silinerek yalnızca combobox14 deki şubeye ait veriler kalacak. Birde sormak istediğim listboxda verileri nasıl saydırabilirim.sitede comboboxdan İl,İlçe seçimi gibi örnekler var ama pek anlıyamadım. Ayrıca Kurumumdak kısıtlamalar nedeniyle önerdiğiniz bazı linklerdeki dosyaları da açamıyorum. Yardımcı olurmusunuz.Tşkr.


Ek Dosyalar
.zip   Temizlik işleri.zip(Dosya Boyutu: 107,23 KB / İndirme Sayısı: 10)

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın yerhasan;
Programınız fazla ilerlemeden gelin doğru bir şekilde başlayalım. Yani tablo tasarınından.
1- Tablonuzdaki alanların çoğu tekrarlanan verilerden oluşuyor. Bu nedenle bunları ayıralım ve ilişkilendirelim.
Önce sizin istediğiniz bölge ve birimleri yapalım.
Yeni bir tablo oluşturuyoruz. Adına TABLO_BOLGE diyelim.
Bunda 2 alan olacak.
Birici alanımıza bolge_id diyelim -Otomatik sayı-
İkinci alanımız bolge_adi , metin
sonra bu tabloyla ilişkilendireceğimiz 2.tablomuzu oluşturalım.
Buna TABLO_SUBE diyelim
Burada 3 alan olacak
sube_id , otomatik sayı
bolgeno , sayısal değişken
sube_adi , metin

Bunları yapın tekrar görüşelim. Kolay gelsin


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

yersahan

Aktif Üye
Aktif Üye
 55
 132
 43
 26/02/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 30/06/2017,22:38
Çözüldü 
Denildiği şekilde iki tablo hazırladım.Umarım vaktinizi almıyorumdur.


Ek Dosyalar
.zip   Temizlik işleri.zip(Dosya Boyutu: 73,71 KB / İndirme Sayısı: 3)

Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Sayın yerhasan;
Dosyanızı indirdim. Tabloları yapmışsınız şimdi diğer tabloları ben yapacağım. Ama şube tablosunda birbirinin aynı olan veriler var. Neyse ben düzeltirim. Vaktim var.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

yersahan

Aktif Üye
Aktif Üye
 55
 132
 43
 26/02/2009
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 30/06/2017,22:38
Çözüldü 
Zahmet olacak teşekkür ederim.



Kullanici Avatari

Hayri16

Aktif Üye
Aktif Üye
 58
 1.010
 56
 12/11/2009
294
 Bursa
 
 Ofis 2007
 10/04/2018,10:30
Çözüldü 
Bu arada ben diğer işleri yaparken siz TABLO_SUBE de yer alan aynı kayıtları
( bolgeno ve subeadi) aynı olanları ayıklayabilirseniz sevinirim.


Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Combobox Dlookup Sorunu delichon 2 92 26/07/2018, 11:58
Son Yorum: delichon
Çözüldü Text İçindeki Dataya Göre Combobox Secilmesi sidd 4 165 03/07/2018, 15:45
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Combobox Seçim sidd 18 593 20/06/2018, 15:47
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Combobox Yazı Yazılmaması sidd 8 241 21/05/2018, 17:33
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Combobox'un içini temizleme ates2014 4 1.158 01/01/2018, 01:31
Son Yorum: sancaktar

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.