Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/02/2019 11:03
Konu Sahibi
Mahmut Yazıcı
Yorumlar
7
Okunma
306
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Mahmut Yazıcı

Üye
102370
Ma.... Ya....
 47
 2
 8
 31/01/2019
0
 -
 
 -
 02/05/2019,10:21
Çözüldü 
Merhaba

Combobox ad bölümünde çoklu seçimle 2 yada 3 isim kaydettiğimde (Örn: Ahmet;Fatma;Osman) sorgu da hesaplama yapabilmek için 3 olarak sayısal değer olarak nasıl formüle edebilirim. kay kişi seçilirse o rakamı hesaplayabileyim



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.025
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:55
sorunuzu Access Soruları ve Cevapları bölümüne açarsanız cevap almanız daha kolay olur o nedenle konunuz sorular bölümüne taşınacak.
sorunuzu tam olarak anlayamadığımı belirtmek isterim. 
örnek uygulamada form yok 
Combobox ad nerede yer alıyor
hangi sorguda nasıl bir hesaplama yapılacak anlayamadım
lütfen daha ayrıntılı ve tanımlayıcı bir açıklama yapabilir misiniz?
ama temel olarak şunu söyleyeyim 
Dcount("sayılacakalan";"verilerinolduğutablo";kriterler) aracılığıyla belli değerlere sahip kayıt sayısını alabilirsiniz.
iyi çalışmalar
kolay gelsin



Mahmut Yazıcı

Üye
102370
Ma.... Ya....
 47
 2
 8
 31/01/2019
0
 -
 
 -
 02/05/2019,10:21
[quote pid='155485' dateline='1549273749']


Ekli dosya ya bakabildiniz mi?

Combobox çoklu kayıt ettiğim bilgiler (Ör. "Ahmet;Ayşe;Kemal" 3 kişi olarak formüle etmek istiyorum. İki ise iki, üçse, üç


[/quote]



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.025
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:55
Mahmut bey sorunuzun o kısmını anladım önerdiğim DCount()  fonksiyonu zaten onu sağlıyor ama diğer sorularım hâlâ baki?
(04/02/2019 13:14)Mahmut Yazıcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Combobox çoklu kayıt ettiğim bilgiler
buradaki Combobox nerede yer alıyor?
hangi tablodaki kişi sayısını istiyorsunuz?...….



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.025
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:55
ama isterseniz
comboboxadı.listcount
kodunu deneyin ?



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:25
Merhaba, @haliliyas'ın cevabına ek olarak, uygulamanıza srg_veriler isminde sorgu ekledim sorguda en sonda "toplamkisi" alanı mevcuttur. İnceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form Üzerin Çoklu Giriş Sayma Mahmut Yazıcı 9 269 08/03/2019, 10:11
Son Yorum: Mahmut Yazıcı
Çözüldü Liste Kutusunda Komutla Seçim zaferlacin 3 254 25/02/2019, 23:37
Son Yorum: zaferlacin
Çözüldü Çoklu Sorgu Ve İl İlçe Mahalle Ekranı? yasargulten 11 553 24/02/2019, 22:39
Son Yorum: yasargulten
Çözüldü Çoklu Seçim Ve Aktarım yahzee_61 6 381 18/02/2019, 09:19
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü checkbox seçim kutucunu büyütebilir miyiz? serdar_20 7 7.478 06/12/2018, 17:11
Son Yorum: cozum

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.