ÇOKLU VERİ ARAMA
Tarih
27/03/2009 16:53
Konu Sahibi
kdurmaz
Yorumlar
4
Okunma
1839
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kdurmaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
7
06/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/02/2017,16:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sevgili dostlar,

Sitenizden örneğini almış olduğum, birden fazla kritere göre veritabanında arama yapmaya yarayan formu kendi veritabanıma uygulamaya çalıştım fakat sanıyorum kodlarda bir takım hatalar yaptığımdan (kod kısmını çok bilmediğimden) arama yaparken hata veriyor.
Adı ve Soyadı kısmında bir sorun yok fakat diğer kriterlere göre arama yaptığımda oluşuyor hata.
Örneği ekliyorum. Derdime derman olun lütfen.

Saygılarımla,
Kadir DURMAZ


Ek Dosyalar
.mdb   veri_arama.mdb (Dosya Boyutu: 300 KB / İndirme Sayısı: 61)
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
function kodunu bununla değiştir

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
Private Function BuildFilter() As Variant
    Dim varWhere As Variant
    Dim varItem As Variant
    Dim intIndex As Integer

    varWhere = Null  ' Main filter
  
    
    ' Check for LIKE First Name
    If Me.txtFirstName > "" Then
        varWhere = varWhere & "[ADI] LIKE """ & Me.txtFirstName & "*"" AND "
    End If
    
    ' Check for LIKE Last Name
    If Me.txtLastName > "" Then
        varWhere = varWhere & "[SOYADI] LIKE """ & Me.txtLastName & "*"" AND "
    End If
    
    ' Check for tc kimlik no
    If Me.txttckimlikno > "" Then
        varWhere = varWhere & "[TCKIMLIKNO] = '" & Me.txttckimlikno & "' AND "
    End If
    
    ' Check for mahalle
    If Me.txtmahalle > "" Then
        varWhere = varWhere & "[MAHALLE] LIKE """ & Me.txtmahalle & "*"" AND "
    End If
    
      ' Check for baba adı
    If Me.txtbaba > "" Then
        varWhere = varWhere & "[BABAADI] LIKE """ & Me.txtbaba & "*"" AND "
    End If
   
    ' Check if there is a filter to return...
    If IsNull(varWhere) Then
        varWhere = ""
    Else
        varWhere = "WHERE " & varWhere  
        ' strip off last "AND" in the filter
        If Right(varWhere, 5) = " AND " Then
            varWhere = Left(varWhere, Len(varWhere) - 5)
        End If
    End If
    BuildFilter = varWhere 
End Function


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.315
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sn kdurmaz,

aşağıdaki linkteki dersi kendi uygulamanıza göre uyarlarsanız tüm alanları tek bir textboxtan sorgulayabilirsiniz.

Form Üzerinden Veri Arama
Cevapla

kdurmaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
28
7
06/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
24/02/2017,16:41
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sevgili n_serdar ve sevgili sledgeab.

Problem çözüldü. Dediğim gibi benim sorunum kod bilmemekten kaynaklanıyor. Aslında bir dalıp öğreneyim diyorum şu kod meselesini ama gözümde büyüyor. Sizler olmasanız halimiz duman gerçekten.
Konu benim açımadan kapanmıştır.

Saygılarımla,
Kadir DURMAZ
Cevapla

esrefigit

Kullanici Avatari
Onursal
598
30/10/2008
359
Konya
Ofis 2003
31/01/2017,13:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
bu tip aramalarda sorgu üzerine ekleyeceğiniz Like ile arama hem daha hızlı hemde daha kolaydır .şayet direkt formun verisini süzdürmüyorsanz bu şekilde kod yazmanın anlamı yoktur. formda arayın sorgu ile arama yapma ve listeye doldurma örneği onlarca var
meşhur çin atasözü  "ACCESS İLE YAPABİLECEKLERİNİZ HAYAL EDEBİLECEKLERİNİZ İLE SINIRLIDIR" siz ne kadar hayal edebiliyorsunuz
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  ilişkili 2 tablodan birinde eksik veri arama sorgusu hbal09 5 62 09/02/2017, 12:25 atoz112
  Subform icin Arama butonu broiling 22 368 07/02/2017, 02:37 broiling
  çoklu seçmeli sorgu murat_orh 16 176 05/02/2017, 11:37 atoz112
  arama yaparken tekrar parametre istenmesi hknct 6 197 20/01/2017, 11:40 hknct
  Listede farklı bir tabloyu çoklu ölçüt olarak kullanmak. nightashes 2 146 01/01/2017, 01:05 nightashes


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya