Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
20/12/2009 21:24
Konu Sahibi
yasinunal
Yorumlar
4
Okunma
1140
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
 39
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Arkadaşlar Merhaba

Hazırladığım bir çok formda birbirine bağlı formüller var. Bu formülleri vb kodu olarak yazdığımda tüm bağlı değişkenler için güncelleştirme sonrası olay yordamına Requery kodunu yada formülü tekrar hesaplatıyorum. Fakat bazen öyle oluyorki formüldeki değişkenlerden biri yada daha fazlası başka değişkenlere bağlı oluyor. Böyle oluncada formülleri hesaplamada sürekli hatalar oluşuyor.
Örneğin
1.formül ; Performans = (ProsesSüresi / GerçekleşenSüre)*100
2.formül ; GerçekleşenSüre = ToplamSüre/(sağlamadet+redadet)
3.formül ; ToplamSüre'de bir alt formdaki sürelerin toplamı.
Yukarıdaki örnekte olduğu üzere "performans" değeri toplam süre alanına , toplam süre alanıda alt formdaki sürelerin toplamına bağlı. Alt formdaki süre değerlerini değiştirince performansı hesaplatana kadar tabiri caizse göbeğimiz çatlıyor Img-grin

Bunun kolay bir yöntemi yok mudur Img-grin


Ek Dosyalar
.rar   DENEME.rar(Dosya Boyutu: 210,81 KB / İndirme Sayısı: 8)
yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

remi

Aktif Üye
 49
 69
 3
 09/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 Bugün,17:01
Sayın Bayyasinunal
Örneğinizi 2003 olarak ekleyin lütfen



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.602
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:18
sn yasinunal, aynı konu daha önce açıldığı için konu çöp kutusuna taşınmıştır.

Ayrıca hesaplanan alanlar tabloya kaydedilmez.
Aynı veriler zaten kod veya sorgu ile forma veya rapora aktarılabilir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

yasinunal

Aktif Üye
 39
 122
 31
 19/08/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/07/2011,16:25
Sayın Sledgeab

Daha önceki açtığım konu "ana formdaki ve alt formdaki verilerin tabloya aktarılaması problemi idi. Sizde cevap verdiniz ve haklıydınız. denetim kaynaklarına formül yazdığımda tabloya taşımıyordu. Dediğiniz gibi yaptım denetim kaynağına tablo alanını yazdım ve problem çözüldü. Fakat bu sefer formülleri vb kodu olarak yazıncada birbirine bağlı değişkenler çok olunca problem yaşadım. Bunu da ayrı bir soru olarak gördüğüm için ayrı konu açmak durumunda kaldım. Çünkü vb kodu ile yazınca işin içinde çıkamadım. Yine de yardımınız için teşekkür ederim.


yasinunal, 19-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.602
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:18
bence linkteki konuyu inceleyiniz.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kayıt girişinde kolay yol disa2006 1 949 30/10/2011, 23:08
Son Yorum: mehmetdemiral
  Mimlediğimiz kişi için veri girişi yapınca uyarı gelsin serjando 1 1.281 03/10/2011, 01:47
Son Yorum: Kur@l
  Her Checkbox için veritabanına ayrı kayıt işleme merdogral 0 1.642 26/06/2011, 19:53
Son Yorum: merdogral
  kütüphane veritabanı için sorgu ve rapor mems 4 2.270 18/05/2011, 19:06
Son Yorum: max7
  Ekipman ağırlıklı şantiyeler için Diesel Takip programı onur_gonul 5 2.334 03/04/2011, 11:25
Son Yorum: mehmetdemiral

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444