Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/07/2018 00:46
Konu Sahibi
fascioğlu
Yorumlar
19
Okunma
631
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

fascioğlu

Aktif Üye*
Fa.... Aş....
 63
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 26/08/2018,09:15
Çözüldü 
Sayın Accesstr net ailesi

Ekli projemde resimlerde işaretlediğim alanlardaki verileri,
Hasta Kayıt alt formunda bulunan KüpeNo ile Grubu alanlarından her hangi birine  çift tıklandığında;
Hasta Kayıt alt formunda bulunan satırdaki veriler ile Müşteri Kayıt formunda bulunan ve işaretlenen alandaki verileri Tedavi  formundaki alanlara nasıl aktarabilirim.
[Resim: do.php?imgf=153281431850931.jpg]
[Resim: do.php?imgf=153281428056231.jpg]



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 53
 218
 4.924
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/01/2019,02:55
Önce hasta giriş açılacak, orada kayıt yapılarak kişi bilgileri girilecek veya çağrılacak. Sonra tedaviye basılıp tedavi girişi yapılınca, açılan formda dabilgiler aynen gelecek. Bu mudur?


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

fascioğlu

Aktif Üye*
Fa.... Aş....
 63
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 26/08/2018,09:15
Hasta kaydı yapıldıktan sonra Hasta kayıt alt formunda Küpe No ve Gruba göre Tedavi formunu açacak.
Diyelimki adamın 10 tane hastası var ve bunların her birinin küpe numarası var işte burada esas olan Küpe noya göre formu açmak,
GRup ise küpe nosu olmayan için tedavi formunu açmak.

saygılarımla.
[Resim: do.php?imgf=153284868429011.jpg]



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
Tedavi formunuzun kayıt kaynağı Müşteri tablosu olarak belirlenmiş ve yüklendiğinde olayında yeni kayıt kodu var.
Tedavi formunun kayıt kaynağı tedavi tablosu olması gerekli ve yüklendiğinde olayındaki yeni kayıt kodu silinmeli.

frm_MusteriKayit isimli formda bulunan "Hasta Kayıt" isimli alt formdaki "mtn_KUPENO" metin kutusunun çift tıklandığında olayına

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Dim VarMi As Integer
Dim AccessTrneT_HastaSahibi As String
Dim AccessTrneT_TCNO As String
Dim AccessTrneT_KUPENO As String
Dim AccessTrneT_FormAdi As String
Dim AccessTrneT_Kriter As String

AccessTrneT_FormAdi = "frm_Tedavi"
    
AccessTrneT_HastaSahibi = Forms!Frm_MusteriKayit!mtn_HASTASAHIBI
AccessTrneT_TCNO = Forms!Frm_MusteriKayit!mtn_TCKIMLIKNO
AccessTrneT_KUPENO = Me.mtn_KUPENO

VarMi = DCount("MUSID", "tbl_Tedavi", "[KUPENO]='" & Me.mtn_KUPENO & "'")

If VarMi = 0 Then
    DoCmd.SetWarnings False
    DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_Tedavi (TEDAVITARIHI, HASTASAHIBI, TCKIMLIKNO, KUPENO) VALUES ('" & Date & "', '" & AccessTrneT_HastaSahibi & "', '" & AccessTrneT_TCNO & "', '" & AccessTrneT_KUPENO & "')"
    DoCmd.SetWarnings True
End If

AccessTrneT_Kriter = "[KUPENO]=" & "'" & Me![mtn_KUPENO] & "'"
DoCmd.OpenForm AccessTrneT_FormAdi, , , AccessTrneT_Kriter



Kodu eklerseniz, tbl_tedavi tablosunda küpeno nun olup olmadığına bakar,yok ise TEDAVITARIHI, HASTASAHIBI, TCKIMLIKNO, KUPENO verilerini tbl_tedavi tablosuna aktarır, daha sonra ilgili kaydı açtırır.

Öncelikle tedavi formunuzun kayıt kaynağını düzeltin.

Ayrıca, kodlar içerisinde frm_Ana_Giris mevzusu dönüyor, ancak siz bununla ilgili herhangi bir bilgi vermiyorsunuz. Bu işlemler frm_Ana_Giris isimli formun içerisindeki altformda yapılacak ise önceden konu hakkında bilgi vermeniz gerekli.

Sonraki cevabınız muhtemelen "Olmadı" olacaktır.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

fascioğlu

Aktif Üye*
Fa.... Aş....
 63
 203
 1.016
 18/09/2010
170
 Muğla
 Emekli_Turizm
 Ofis 2003
 26/08/2018,09:15
Sayın Ozan bey,
       Cevabınız için çok teşekkür ederim.
       Ancak son zamanlarda sorduğum sorulara verdiğiniz cevaplar sonrası tavır ve sözleriniz beni çok üzüyor,sebebi nedir bilmeden bir kusurmu ettim.
        Ayrıca vermiş olduğunuz bir çok cevap sonrası da minnettarlığımı belirttim.
        Yazdığınız cevaba gelince resimdeki hatayı veriyor.



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
Merhaba, önceki mesajımda verdiğim kodda düzeltme yaptım. Kodu tekrar uygulayınız.

(29/07/2018 18:24)fascioğlu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ancak son zamanlarda sorduğum sorulara verdiğiniz cevaplar sonrası tavır ve sözleriniz beni çok üzüyor,sebebi nedir bilmeden bir kusurmu ettim.

Sorduğunuz sorulara yazdığım cevaplarda herhangi bir art niyet yok. An itibariyle 200 Konu ve 1000 Mesajınız var. Artık accessi öğrenmenizi istiyorum sadece.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Çift Tıklama Hk. serkan1985 5 150 30/12/2018, 22:58
Son Yorum: serkan1985
Çözüldü Listedeki Kayıt Çift Tıklandığında İlgili Form Boş Geliyor. Oğuz Türkyılmaz 4 131 17/12/2018, 23:23
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü 1.formda Liste Çift Tıklandığında İlgili Alanın Kaydını 2.forma Çekmede Hata Oğuz Türkyılmaz 2 126 29/11/2018, 16:47
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Webbrowser Otomotik Buton Tıklama mustinba 4 139 29/11/2018, 15:37
Son Yorum: mustinba
Çözüldü Liste Kutusunda Süzülen Veriye Tıklayınca Form Üzerinde O Veriye Nasıl Ulaşılır. Oğuz Türkyılmaz 8 271 22/10/2018, 02:28
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.